Vi fortsätter att ringa ut det gamla spelåret innan vi med öppen famn tar emot det nya. Idag har turen kommit till de titlar som nosade på medaljerna utan att knipa dem, men som ändå är några av de finaste spelen 2010 hade att erbjuda. Plats 10 till 4 alltså, och i morgon presenterar vi medaljörerna.

En kula i skallen tar varken död på huvudperson eller upptäckarlust. Tvärtom, den är upptakten till berättelsen om livet kring glittrets huvudstad tvåhundra år efter att mänskligheten nära nog utrotade sig själv. Eller kanske mer om handling och konsekvens, och om en värld så fylld av detaljer att den riskerar att explodera en gång till. Visserligen följer spelet samma mall som #Fallout 3, men i ny miljö, med nya karaktärer och med de gamla hederliga Black Isle-veteranerna på Obsidian bakom rodret. #New Vegas är långt mer än en uppföljare, det är ett kraftfullt statement och en välförtjänt örfil på alla som ifrågasatt Fallout-seriens existensberättigande.

Läs FZ:s recension

[video=4932]

Komplexa karaktärer och driven dialog har tidigare gäckat spelmediet. Men med #Heavenly Sword skapade Ninja Theory en standard som – visade det sig – bara de själva kunde nå upp till. Skillnaden är att #Enslaved: Odyssey to the West också är ett sjuhelsikes lysande spel. Ingen som har upplevt den grönskande framtidsdystopin kan förneka att den är lika gripande som plattformshoppen och de smidiga striderna är underhållande. I den bästa av världar hade spelet blivit en monumental framgång, men i efterhand blev det istället en förbisedd kritikerfavorit. Töntigt, tycker vi. Gör dig själv en tjänst och fiska upp Enslaved ur den reaback där det, sorgligt nog, snart lär hamna.

Läs FZ:s recension

[video=4903]

Mellanbarnet i Biowares tredelade rymdopera är så mycket mer än en transportsträcka mot den hägrande avslutningen. Det lär av #tidigare misstag, förenklar utan att fördumma och ställer Shepard inför personligheter långt mer nyanserade än svart och vitt. Även om rollspelandet getts en mindre framträdande position ligger framtidens öde bokstavligt talat i dina händer och beror på de val du gör. Och med tanke på #Mass Effect 2:s och genren i storts skyhöga kvalité ser framtiden synnerligen ljus ut, inte minst med #den avslutande delen mindre än ett år bort.

Läs FZ:s recension

[video=4224]

Föregående Nästa
Besviken över att Mass Effect 2 bara kom på åttonde plats. Ser man såväl till grafik som ljud (röstskådespelet e svinbra), samt kontroll och hela upplägget och därtill allt annat som gör det bra så ska det lätt hamna på en topp tre plats. 01/01 Hoppas Recettear kniper första platsen, det är det allt värt =) 31/12 En sak som jag dock har hängt upp mig på gällande FZ och Bad Company 2 är deras tjat om balanserade klasser. Klasserna är inte balanserade FZ. Medic har alltid varit och verkar förbli enskilt starkaste klassen i spelet. Nog för att han inte kan ta ner... 31/12 Tvivlar på att folk som gnäller på Heavy Rain faktiskt har spelat det. I min värld har Fallout inget att göra på en top20-lista (scratch that! top10000) och Lara Croft kommer top3, men vem fan bryr sig om min lista på internet... 31/12 ME2 ar ett jakligt bra spel som helt klart kan placeras hogre, men samtidigt ar det heller inte sa bra att det maste ligga topp 3 pa alla listor i varlden... De som helt och hallet avfardar den har listan for att ME2 inte placeras allra hogst ar forstas... 31/12 Förstår verkligen inte hur Heavy Rain kan placera sig före Fo: New Vegas!! Skandal! Sensationsmisslyckande! Katastrofoptimalt! Snaksytropi! 31/12 Black ops KAN inte ens vara med på listan om BC2 är årets bästa MP! Och jag som tyckte att BC2 var dåligt, hur katastrofalt måste då inte blops vara? (lite lustigt med förkortningen där ;)). AC:B är utan tvekan mitt första val som årets spel. Garanterat... 31/12 Då är vi överens. Jag nådde endless mode under loop1 för ett bra tag sen. Spelet är kul, och tämligen beroendeframkallande, men om man inte är ett fan av manga och hentaispel så drivs man nästan till vanvett av den sjukt dåliga grafiken och musiken (!).... 30/12 fallout: new vegas borde hamna 4 åtminstone enligt mig. <(^.^)> 30/12 Är det fanboys som inte gillar platsen ME2 fick, eller är spelet verkligen så bra? Har inte spelat det så vet inte. 30/12
Skicka en rättelse