Det finns en underlig byggnad i Hamburg. Mitt i staden står en fyrkantig, tio våningar hög betongklump med fyra rektangulära torn. Tre gånger, berättade min taxichaufför på väg hem fån #Avalanche Studios #Just Cause 3-event, hade de försökt riva den. Men tyskarna byggde helt enkelt för bra bunkrar under andra världskriget. Kvar står den alltså, ful som stryk – ingen form, bara funktion.

Raka motsatsen, med andra ord, till det intryck Avalanches pressvisning gav. Det finns minst ett par miljoner (en för varje potentiell explosion) anledningar att se fram emot Just Cause 3, särskilt för de av oss som minns den spektakulöst bekymmerslösa förstörelse föregångaren bjöd på. Underligt nog var det få av de anledningarna som syntes till på Club Mojo i Hamburg.

Ta med badkläder

Om det var Avalancherepresentanternas vägran att svara på frågor om annat än explosioner eller att projektorn inte visade annat än en halvt dussin killars försök att klara en av de nya wingsuit-utmaningarna ad infinitum vet jag inte, men stämningen var påtagligt ytlig och känslolös, inte alls värdigt det spel jag tror vi har att vänta oss.

Exposioner!

Jag släpptes lös på en av spelets mindre öar i Ricos hemland Medici – en klippig, lagom karg och lagom förtryckt sådan – och fick i ett par timmar göra mer eller mindre precis vad jag ville. Precis vad jag ville var i det här fallet att flyga omkring i min wingsuit och skrämma slag på mopedister, men i sann Just Cause-anda blev jag strax distraherad av andra, mer explosiva sysslor. Som tidigare nämnt är nyheterna i Just Cause 3 inte många, men de få som finns verkar väl övervägda för att ge maximal destruktiv frihet.

En wingsuite och en öppen värld - behöver man så mycket mer?

Så efter att ha slagit förmodat världsrekord i tid i wingsuit utan att nudda marken (15 väl spenderade minuter) begav jag mig till närmsta stad, självklart med otyg i tankarna. I Just Cause 3 kan du när som helst beställa vapen och fordon från dina rebellvänner, och till skillnad från i föregångaren är det nu helt gratis. Jag slog därför på stort och beställde en pansarbil och en liten filur vid namn ”Fire Leech”, stormade in i närmsta stad och började skjuta vilt omkring mig. Regeringsstyrkorna kallade omedelbart på förstärkningar, och självklart gjorde jag detsamma. En plan hade börjat bildas.

När den första helikoptern gjorde entré var det dags. Rico kan, precis som i föregångaren, binda ihop föremål med hjälp av sin änterhake, men i Just Cause 3 har han tre vajrar till sitt förfogande istället för en, och alla kan de spännas för att dra ihop fordon och föremål. Vad, tänkte jag, kan vara en bättre användning av denna nyhet än en mänsklig bowlingbana?