Morot och piska ska stoppa filpirater

Robot
Morot och piska ska stoppa filpirater
Medlem
Morot och piska ska stoppa filpirater

Att de aldrig ger sig.. De kommer ju aldrig klara att stoppa 8 miljoner svenskar från att tanka hem filmer och musik det finns bara inte. Det är nog dags att börja tänka i lite andra banor i dagsläget t.ex sänka priserna på filmerna och kanske inkludera nånting som får folk att köpa produkten. Som t.ex Crackdown detta är ju dock ett spel men det går ju att göra nått dylikt med filmerna. Men iaf i crackdown ingår ju halo3 betan alltså alla halo3 frälsta kommer nog ganska garanterat köpa det.

Inaktiv

Det sjuka med allt är att DVD / Video försäljningen har aldrig varit högre förr. Det känns som vi som verkligen köper de filmer, de spel och den musik vi vill ha blir piskade mest.

Aja, do whatever you want.

Medlem

Morot.. haha. För vem då?

Inte ett dugg förvånande att det som partiledarna sa innan valet bara var tomma ord.

Inte heller ett dugg förvånande att 82% av de tillfrågade just nu i DN:s omröstning tycker att fildelning bör legaliseras.

Det är väl få som fortfarande på fullt allvar tror att våra politiker jobbar för det allmännas intresse snarare än stora kommersiella diton i sådana här frågor?

Medlem

Förbannade jävla knähundar :evil:
Stasi -När pontén får välja, eller vad säger man?


signatur

"Jävla skitprat" - Per Albin Hansson

Om företagen ska jävlas med DRM för att de är giriga och vill tjäna pengar får de väl ändå förstå att folk undgår de systemen om de kan. Just nu kan folk inte använda en lagligt köpt och nerladdad låt på sin mp3, mobil, bränd CD-skiva, etc. Istället tvingas de att köpa eller hyra ett exemplar av låten för varje format.

Alltså erbjuds man som nerladdare en bättre produkt gratis. På lagligt håll får jag en sämre produkt som jag inte kan använda hur jag vill. Eftersom jag ändå kan få tag på de flesta produkter olagligt (och använda som dem som jag vill) borde väl företagen kunna skippa allt vad DRM och CD-skydd har att heta? De kostar ju ändå bara en massa extra pengar och orsakar begränsningar och besvär för de som köper lagligt.

Men det är ett komplicerat problem. Man måste samtidigt komma ihåg att konstnärens (och förläggarens) inkomst måste säkras.

Medlem

Precis som Final Frontier säger, mycket av det piratkopierade är just bättre än vad man kan köpa. T.ex. DVD filmer, köper jag en måste jag se den mycket irriterande "plz don't pirate this" texten, samt att vissa även har trailers för andra filmer som visas före menyn kommer up, visst går att hoppa över men men(vilket är mer elle rmindre helt ofattbart, jag har köpt skiten jag vill INTE ha reklam). En piratad DVD har i 9 fall av 10 allt detta rippat, menyn kommer upp direkt och ser filmen.

Och detta mer DRM skyddade Mp3'or är faktiskt katastrof, köper man en låt så måste jag väl få använda den hur jag vill i hemmet eller på mina mp3 spelare? Även där är det billigare och smidigare att ha piratkopierade låtar.

Dessutom är inte piratkopiering bara negativt, tror ni Anime hadde växt lika fort i resten av världen utan möjligheten att enkelt få hem filmer och serier i orginal form, för att bara ta ett exempel.

Edit: Jag försvara inte piratkopiering och utnyttjande av andras jobb gratis, men kan inte se att det skulle minska med tanke på hur det ser ut.


signatur

Varning, ovanstående text kan innehålla särskrivning.

Redaktör

Det märkliga är att skiv- och filmbolagen fortfarande inte satsar fullt ut på en lösning i stil med den snart fyra år gamla succén Itunes onlinebutik. Att med näbbar och klor strida för förlegade format som cd och dvd är korkat bortom förståelse.

Menar: tänk om ett stort skivbolag slängt upp en onlinebutik med billiga låtar och fet katalog 2002 eller så, de hade varit hur väletablerade som helst i dag. Visserligen är det ingen perfekt lösning på problemet med piratkopiering, men man hade åtminstone sålt bra mycket mer plattor. Och därtill setts med positiva ögon av köparna, vilket hot från intresseorganisationer och "kopieringsskydd" som fuckar upp den inhandlade produkten (Thåströms "Mannen som blev en gris" funkade varken i min dator eller min bärbara cd-spelare...) verkligen inte bidrar till.


signatur
Medlem

att jaga piraterna är inte plisens jobb och ja jag hoppas att APB får full kontroll över vem som laddar vad och få stopp på allt det jäkla pirat skapet, folk inser inte hur skadligt det här e för andra små företagare som försöker sälja sina spel, program eller filmer.


signatur

i want you

Inaktiv

Är du upphovsman? Extraerbjudande: Bli spion!

Jag är upphovsman, jag har pillat ihop lite grafikiska grejer. Betyder det att jag ska ha rätt att kolla vem som har vilket IP osv. för att jag misstänker att de brytit mot upphovsrätten?

Om så är fallet så kan jag se ett oerhört missbruk av väldigt många upphovsmän i framtiden.

Medlem

när privata intressen får polisens makt har det fasiken gått för långt..

att försöka stoppa pirateriet får de (spel/filmbranchen) göra om de vill, men då ska de se till att börja tacklas med problemet från rätt håll också..

de kommer inte att kunna stoppa piratkopieringen, så det bästa vore om de kunde plocka fram ett alternativ till'n.. men det verkar de vara för giriga för.. väx ifrån cdskivorna och upptäck de nya digitala möjligheterna damnit!

Medlem

Håller med att bolagen som blir lurade på pengar av pirateringen, borde hotta upp sina tjänster med bättre format och kvalite. Som det är nu så är det bättre att ladda ner än köpa. Men jag är också samtidigt orolig att snart börjar alla tanka allting, så kommer alla lite mindre bolag som gör bra musik, bra film, bra spel att konka!?! Vilket med andra ord gör att alla stora giriga fula företag kommer tjäna ännu mer, och bli ännu större(vilket ingen vill) *host* EA *host*. Så jag tycker att alla som tjänar bra med pengar borde köpa & inte tanka, och alla fattiga människor som inte har råd att köpa(som jag), ska få fortsätta tanka ner som vanligt!!?

The Ultimate Leecher!!


signatur

Asus Prime B550-PLUS|AMD Ryzen 3600@4200mhz (DIY Vattenkylning)|Asus Geforce RTX 2070 Super Dual EVO|16GB CORSAIR DDR4 3200mhz|Creative SB-Z|
HP-OMEN Laptop med Core I7 8750-GTX1070-16GB ram-17" 120hz IPS|PS5 Dual Sense (ingen ps5, använder på pc)

Medlem
Skrivet av HaZe303:

Men jag är också samtidigt orolig att snart börjar alla tanka allting, så kommer alla lite mindre bolag som gör bra musik, bra film, bra spel att konka!?! Vilket med andra ord gör att alla stora giriga fula företag kommer tjäna ännu mer, och bli ännu större(vilket ingen vill) *host* EA *host*.

Varför skulle alla små företag gå under bara för att alla började tanka? Spel kanske jag kan förstå, men när det gäller musik tror jag det är tvärtom, internet gör det ganska lätt att hitta nya små artister och köpa en låt för 6 spänn.

Vad gäller spel så får man väl satsa mer på online-spel där det krävs en giltig unik cdkey eller konto, typ cs, quake och MMOs.

Medlem
Skrivet av Maloken:

Vad gäller spel så får man väl satsa mer på online-spel där det krävs en giltig unik cdkey eller konto, typ cs, quake och MMOs.

Håller med - även om det finns crackade servers också så är det betydligt lättare att köpa spelen i dessa fallen.


signatur

<allt jag skriver är mina åsikter och ni behöver varken hålla med eller säga emot>

Medlem

Finns ju vissa saker som inte företagen förstår, de tror att folk laddar ner istället för att köpa - fel. De laddar ner för de VILL INTE köpa ett värdelöst spel för 400kr, det är där skon går i kläm.
Folk vill inte slösa på dåligt gjorda filmer, spel & musik, så de väljer helt enkelt att ladda ner det.

Sen att fler spel borde ha unik cd-key funkar bara online, det håller aldrig i ett single player spel.

Att ge privata företag med vinstintressén makten att gå ut och leka polis gör inte saken bättre, det skulle helt klart göra saken värre, eftersom de skulle anklaga allt & alla. Vad regeringen verkar försöka göra är att ta bort den personliga intrigeten (eller hur tusen de stavas..), känns såå säkert.

Sedan håller jag fullt med Wardancer när det gäller Anime & Manga, hade inte ens fått reda på det om de inte var för torrents osv.


signatur

Don't tell me i got no life, im a gamer, i got millions.

Medlem

Det är ett hett ämne och jag vill påminna er att ta det lugnt och sansat. Tänk på att alla har rätt till sin åsikt, så diskutera åsikterna, inte personerna bakom dem


signatur

MaxH: Web, Spel, Kärlek, Nöje, Projekt, IRC
"Din mamma är en Google-sökning."-the_maxx

Medlem

"Hmm, vi har lite för mycket problem med narkotikahandeln. Hade det inte varit bra om vi gett lite av polisens uppgifter till ett civilföretag så de kan jobba istället för oss :D"

Okej, inte riktigt samma sak. Men det dit de är på väg att gå.


signatur

"I don't rock and roll, I BURN!"

Medlem

Det finns både för- och nackdelar med fildelning, som sagt. Deras lösningar för att få det 'bättre' verkar däremot lite konservativt riktat mot de trogna krösusarna som sitter på massa pengar.

Skulle det eventuellt förbättras om man satte upp en gräns på hur mycket man får ladda ner/upp per månad? (Vad det gäller upphovsrättsskyddade filer.)
Detta skulle innebära kontrollerad spridning och begränsad 'förlust' för upphovsmännen. Säkert flera nackdelar också, men det är mer av en kompromiss än deras nolltolerans.

Medlem

klart mediabolagen kommer fortsätta med påtryckningar att muta politiker och domstolar samt FOI,
på bekostnad av våra demokratiska rättigheter.

Om de inte vore mutade varför skulle de gång på gång emot folket, skattebetalarna, röstarna.

Dagens företagsanställada lobbyister sitter och skriver våra nya lagförslag, inte gräsrotsrörelser eller politiker , det är vad som sker nu.

Ta andra s.k "demokratiska" länder där de sedan länge blev av med rättigheter och där mediabolag får agera polis och skicka böter och hotbrev utan minska hinder, även där har kopiering inte heller minskat.

0.63% av riksdagsröster till piratpartiet är väl kanske en piss i havet och inte en tydlig signal nog.

Men fortsätter påtryckningar så får vi väl se i nästa val eller EU val om det kan bli tydligare, för det finns en sak politker lyssnar på. Det som kan ge den sparken.

Medlem

Det är bra att de tar i med hårdhandskar mot dessa piratande gamar som snyltar på de betalande konsumenterna. Självklart borde man inse hur stort intresset är för fildelning och erbjuda lagliga alternativ, men det finns INGET som rättfärdigar ett lagbrott i det här fallet.


signatur

Everytime I look at myself, I can't believe how awesome I am.

Inaktiv

Var på RydellQuick i Vemdalen, klockrena när han promota sin egna cd... "Vi ska bli bäst så köp den eller ladda ner den på piratebay eller bittorrent!", "Vi ska höras överallt och snart ligga i topp på trackslistan"
Det han sa kom direkt in i hjärtat, han spelar för att det är kul och vill att alla andra ska lyssna på honom. Det ger så stor cred så jag nästan kommer att köpa deras CD.

Skrivet av g4bb3h:

Om de inte vore mutade varför skulle de gång på gång emot folket, skattebetalarna, röstarna.

Föt att politiken är en balansgång mellan att följa folkets direkta vilja, och att göra det som gynnar samhället bäst.

Hur skulle det se ut om folket hade direkt kontroll över t.ex. skattepolitiken?

Medlem

En sak som irriterar mig nåt enormt är att ingen nämner att priratkopieringen står för en försvinnande liten del av åtminstone skivbolagens vikande försäljning. Orkar tyvärr inte leta upp källa (och får väl erkänna mig motbevisad om det skulle vara fel) men jag läste en artikel för nåt år sedan där de tog upp just den vikande försäljningen, den minskade omsättningen och hur liten del av detta som fildelningen hade.

Stora mediabolag har av naturliga skäl en rätt massiv logistikapparat och börjar efterfrågan svikta (på grund av exempelvis groteska priser på skivor (209:- på Åhléns för en vanlig cd-platta)) så äter detta upp deras pengar. Att de vill bevaka sina intressen är en sak och upp till dem men de får också inse att de inte har ett automatiskt existensberättigande bara för att de heter Sony eller BMG. Blir ett företag gigantiskt kan det visserligen få konsekvenser på en nationell skala om det konkar och då kan man bli bekymrad men annars ser jag ingen anledning till att tycka synd om dem. De har själva svullat och blivit stora och nu får de ta konsekvenserna av att ge Mariah Carey en halv miljard för att INTE spela in en skiva eftersom det skulle kosta mer att behålla henne.

Det enda som jag ser som problematiskt med fildelning är när upphovsmän- och kvinnor blir lidande. Men man måste komma ihåg att det inte är alla som vill eller behöver leva på sina kreationer utan gör det för att det är kul. Fråga dem och de älskar fildelning eftersom det gör att deras konst och musik sprids. Sedan har vi ju artister som lever på sin musik. Men här är en sak som jag inte riktigt förstår; vad är det som säger att man har rätt att få betalt för sin musik? Det kanske låter filosofiskt i överkant men om man faktiskt vill säkra sin försörjning får man väl jobba då och väljer man att leva ut sina kreativa lustar får man ta de ekonomiska risker som det medför. Det här att man nödvändigtvis alltid måste ha betalt för sin konst och musik är ju något som är skapat av feta majorbolag som det är meningen att artister ska tillbedja och hoppa av lycka ifall bolagen ger dem ett kontrakt. Det är skumt att pula på sin musik, film, tavla osv. och sen förvänta sig helt kallt att folk ska betala för skiten. Om artister blir lidande ekonomiskt av deras skivor inte köps beror det på 1. att deras skivor suger (motbevisas visserligen av exemplen pojkband och Jewel) 2. att bolag och ett allmänt mediaklimat har sagt till dem att de ska kunna leva på sin musik 3. att ALLA uppenbarligen laddar ner just deras skiva till den milda grad att de går med förlust. Skulle bara vilja säga det att efter vad jag läst så tjänar de flesta stora artister betydligt mer på sina turnéer och merchandise än på skivförsäljningen.

Och om nu mediabolag plockar fram nån stackars proggare som Roy Andersson som kommer och gnäller över att han minsann har lagt ner miljarder timmar på sin fantastiska (ja, jag tror nog att hans nästa film kommer vara bra) projekt och att han kommer gå back på grund av nedladdningen vill man ju bara be honom att hålla käften. Om hans film nu är så fantastisk är det väl för det första bättre om folk ser den och får glädje av den. Eller ännu bättre; att priset sänks så mycket att alla har råd/känner sig motiverade att köpa den eller se den på bio. Låt oss få en sak klart för oss: 99% av alla fildelare vill betala för sina piratade wares men har inte råd. Eller så laddar man hem för att ta reda på om något är bra och köper det sen. ELLER så finns inte vad-det-nu-är att köpa längre och man vill ändå ha det. Nån gammal Beatlesdemo som man inte vill pynta nittifemton miljoner för på auktion.

Artister som är bra (dvs. att folk känner sig manade att lyssna på dem) kan tjäna pengar på sina alster utan de stora skivbolagens inblandning och det skrämmer skiten ur bolagen. Gör din musik, lägg upp den på nätet och ta en slant för det. Case closed. Sony, gå och dö! Ni är överflödiga, håll er till Playstation!

Och filmer som kostar så inihelvetes mycket att producera (ex. Pearl Harbor och Independence Day) hoppas jag verkligen inte mediabolag ens tänker försvara med tanke på att budgeten för de filmerna skulle kunna föda fem miljarder Biafraungar med stor mage i fem generationer. Fight the power! Älska kultur! Tack för mig!

PS. Och förresten tycker jag att man ska betala för spel i större utsträckning än musik och film då de är större riskprojekt och är har mycket längre livslängd. Och kräver mer talang, faktiskt. Åtminstone så länge det inte är EA som gör dem, haha! DS.

Inaktiv

Om det nu ska ske hårdare tryck mot fildelare (vilket jag är emot) så ska det då INTE ske av intresseorganisationer. Låt polisen göra polisens jobb!

Sen kan man ju tycka att barnpornografi och knarkhandel är att prioritera framför Justin Timberlake's senaste singel...

URK
Medlem

jag har tröttnat på denna dubbelmoral som musikbranschen har. de har gjort fildelning till deras personligavandetta. har för mej att privata intresse klubbar inte får göra en massa polis arbeten. sen har man alla dåliga kvalitet som man får köpa för dyra pengar och en massa med koperingsskydd som kostar ännu mera pengar som inte funkar som läggs på kunden. sedan är man låst till just deras hårdvara eller mjukvara. desså mera sådna här begrepp kommer fram desså mera in ser man hur bra fildelning är om man tar bort det jag inte tycker om just ersättningen för de som ligger backom jobbet.

låter mera som en feg soldat(musikbolagen) som skjutter sig själv för att komma hem till mamma(staten). sedan säger att det är fienden(14årig finnig kille) som sårade han.


signatur

Intel Core i7-920 Processor ATI Radeon HD 5770 Gigabyte Technology Co., Ltd. X58A-UD7 64-bit Windows 7 6gb ram

Medlem

Denna diskussion borde inte handla om det är rätt eller inte att vara pirat. Det handlar om att företag och intresseorganisationer får polisiära uppgifter.

Min åsikt:
Det borde inte kunna finnas i ett demokratiskt samhälle!


signatur

PC load letter? WTF is that!?!

Medlem

Det är åt helvete att en organisation eller företag ska kunna ta över polis och åklagares uppgift!
Vi får hoppas på mer krypterade protokoll då.

Medlem
Skrivet av arice:

att jaga piraterna är inte plisens jobb och ja jag hoppas att APB får full kontroll över vem som laddar vad och få stopp på allt det jäkla pirat skapet, folk inser inte hur skadligt det här e för andra små företagare som försöker sälja sina spel, program eller filmer.

Så länge piratverksamheten klassas som brottslig så är det definitivt polisens jobb och ingen annans.
Om du kliver in på din lokala ICA butik och snattar så kommer du att få prata med polisen i slutändan.
Eller vill du hellre att ICA's privata "utredare" sliter in dig i charken för ett förhör?

Kanske är ett väldigt överdrivet scenario, men om man börjar ge ut polisiära uppgifter till privata intresseorganisationer så kan du ge dig fan på att det kommer att gå käpprätt åt helvete, och det kommer förmodligen ske snabbare än du hinner säga Pontèn.

Försvarar inte piraterna, men om 1,3 miljoner (ca 15% av befolkningen) svenskar är att betrakta som brottslingar så är det inte bara piraterna det är fel på.


signatur

Insert funny qoute here

Medlem
Skrivet av KlosterKatten:

Finns ju vissa saker som inte företagen förstår, de tror att folk laddar ner istället för att köpa - fel. De laddar ner för de VILL INTE köpa ett värdelöst spel för 400kr, det är där skon går i kläm.
Folk vill inte slösa på dåligt gjorda filmer, spel & musik, så de väljer helt enkelt att ladda ner det.

Sen att fler spel borde ha unik cd-key funkar bara online, det håller aldrig i ett single player spel.

Att ge privata företag med vinstintressén makten att gå ut och leka polis gör inte saken bättre, det skulle helt klart göra saken värre, eftersom de skulle anklaga allt & alla. Vad regeringen verkar försöka göra är att ta bort den personliga intrigeten (eller hur tusen de stavas..), känns såå säkert.

Sedan håller jag fullt med Wardancer när det gäller Anime & Manga, hade inte ens fått reda på det om de inte var för torrents osv.

Om spel/musik/film är värdelösa, varför överhuvudtaget bry sig om att ladda ner dem? Känns som en ganska dålig ursäkt för att tillåta nerladdning.

Att privata företag ska få göra undersökningar är jag kluven till. Å ena sidan ska det ju gå genom domstol innan det kan utdelas nåt straff, precis som om polisen gjorde det, fast polisen kan ägna sig åt annat än att jaga små meningslösa fildelare. Detta under förutsättning att det inte urartar som i USA, vilket det förmodligen kommer att göra (med rättegångskostnader och advokater och soppa och tjafs och hotbrev).

Har fortfarande aldrig i nån sånhär diskussion fått nåt bra svar på varför det skulle vara tillåtet att ladda ner allting gratis.

Medlem
Skrivet av Conana:

Denna diskussion borde inte handla om det är rätt eller inte att vara pirat. Det handlar om att företag och intresseorganisationer får polisiära uppgifter.

Jag anser att de två sakerna går hand i hand eftersom väldigt många människor tycker illa om förslaget för att det det inskränker på deras upplevda "rätt" att fortsätta konsumera media på andras bekostnad.
Jag kan hålla med om att det i många fall kan vara olämpligt att intresserorganisationer gör polisens arbete, men jag väntar tills jag ser i detalj hur lagförslaget ser ut. Kan man säkerställa att oskyldiga människor inte drabbas och att människors fri- och rättigheter behålls intakt på ett sätt som är förenligt med den svenska grundlagen så kan jag mycket väl stödja förslaget. Något måste göras för att komma åt den här typen av brott.


signatur

Everytime I look at myself, I can't believe how awesome I am.

123
Skriv svar