Bioware försvarar kontroversiella SWTOR-avstängningar

Medlem
Skrivet av starboy83:

Jag tror att det här är en typisk "bugg" som kan förekomma i denna typ av MMO. Grundproblemet är antagligen otydliga designbeslut. Å ena sidan vill man ge intryck av att spelaren är fri att göra vad man vill. Å andra sidan vill man ha kontroll och styra spelaren in i storyn och de uppdrag som står till buds. Det är tråkigt att spelare som vill testa vad som är möjligt att göra i världen straffas genom avstängning, när världen faktiskt tillåter grejerna. Tänk om spelare i Eve online blev avstängda för att de bildar gäng och tar över områden eller agerar pirater? Tillåter världen det, ska det vara tillåtet...

Precis........är ju bara att läsa exakt vad de skrivit på forumet:

Skrivet av StephenReid:

First, action was taken against a number of accounts for what's commonly known as 'gold farming' - or in our case, credit farming. These accounts were found to be exploiting the game in a variety of ways to maximize their credits in order to sell them to other players. Our Terms of Service team took action against these accounts and removed them permanently from the game.

Här framgår det att exploits användes för farming på stor skala, dvs för försäljning.

Skrivet av StephenReid:

Second, a smaller number of accounts were warned or temporarily suspended for exploiting loot containers on Ilum. To be completely clear, while players may choose to travel to Ilum earlier than the recommended level (40+) and may loot containers if they can get to them, in the cases of those customers that were warned or temporarily suspended, they were systematically and repeatedly looting containers in very high numbers resulting in the game economy becoming unbalanced.

None of these accounts were banned for their actions and no accounts have been banned for travelling to Ilum while still relatively low level. By comparison, the number of accounts that were warned or temporarily suspended was considerably lower than the number of accounts banned for 'credit farming'.

Här framgår det att vanliga spelare som gjorde det för att få in credits själva för egen del blev varnade och temp-bannade. Eftersom det ÄR en exploit...

Jodå.....jag tycker att BW gjorde rätt.

Visst, jag och en polare kan få bossar att bugga ur, vi går faktiskt IN för det och kan vi upprepa det ngr ggr så rapporterar vi det.
Finns saker som missats under beta, och detta gäller ALLA spel eftersom alla kompinationer av saker inte hinns med att testas.....

Medlem
Skrivet av Orphantears:

Jag kan gå och slå en person i nyllet irl om jag vill. Den riktiga världen ger ju mig möjligheten att göra det? :irl bugg? Jag kunde även som minderårig smita mig in på klubbar. Bara för att det finns en exploit så betyder det inte att det är rätt att utnyttja det.

Hej!

Om vi ska köra analogier mellan irl och spel så måste vi ju jämföra konsekvenserna oxå! Om du slår någon på käften irl är risken att du själv får en smäll tillbaks och/eller blir straffad enligt lagen ganska överhängande. Det finns skrivna lagar som i förväg säger vad man får och inte får göra. På det sättet undviker vi "exploits" irl. Om vi skulle göra som Bioware irl, så skulle man först få en varning, trots att det inte finns någon lag som reglerar detta i skrift, sen bli utkastad ur verkligheten (dödad? Satt i fängelse?) utan möjlighet till rättegång. Det står inte riktigt i proportion med det man har gjort skulle jag säga! Väldigt godtycklig "rättvisa".

Nej, rätta buggen istället. återställ möjligtvis lite stats för dem som utnyttjat buggen så är det bra med det...

Avstängd

Detta är en exploit och bör bestraffas med döden! nuff said! (25 sekunder in i klippet om man nu har brottom)
http://www.youtube.com/watch?v=vun5geNHA5M

Medlem

Du har glömt att låsa dörren, någon upptäcker det och gör inbrott hos dig. Tjuven upptäcks senare och åker i häktet. Tjuven blir arg för att det var ju du som inte låst dörren.

Logik?

Medlem

Kan de inte bara ställa några hög level mobs i vägen?

Medlem
Skrivet av maucau:

Du har glömt att låsa dörren, någon upptäcker det och gör inbrott hos dig. Tjuven upptäcks senare och åker i häktet. Tjuven blir arg för att det var ju du som inte låst dörren.

Logik?

Orättvis jämförelse. Irl har vi lagar emot inbrott och tjuven vet om detta. Rättvisare vore att säga att du kommer hem till ditt hus, hittar ett nytt rum du inte kände till, men blir utkastad ur huset pga att den som byggde huset inte tycker att du ska få vara där, men glömde sätta en lapp på dörren.

Medlem

Det alla verkar missa är att det rör sig om Credit-sellers som exploitat detta. Står tom i inlägget:

These accounts were found to be exploiting the game in a variety of ways to maximize their credits in order to sell them to other players.

Medlem

De ända som förstör ekonomin i spelet är Bioware själv med slicing, det har redan skadat ekonomin för alltid. Sedan att ens varna eller lägga en temp ban på någon som använder game mechanics för att hämta kistor eller annat i spelet är helt knäppt. Det är till och med värre än många oförklarliga bans utav Blizzard, så man kanske skall dra sig ur spelet innan Bioware gör ännu dummare saker.

Det är inte exploit att ge sig in i en zon när man kan gå dit, och om man överlever där inne är det heller inte en exploit att kalla det för en exploit är som att säga att man inte får spela spelet. Vill inte spela ett spel som är som en polis stat.

Sedan vad det gäller vad det står och inte står i EULA är inte värt något alls.

Medlem

Vad är det som är "kontroversiellt" med detta? Känns mer som sensations journalistik det här.
När det pratas om galactic trade där man köper (billigt, men inte alltid) och säljer dyrt. Då handlar det inte någon vanlig typ av försäljning. Det handlar om folk som tar monopol på en viss marknadsandel. Detta kan man bli bannad av i WoW också, om man gör det på en för stor skala.

Det är precis den här "bara för att jag kan så ska jag"- mentaliteten som ofta gör folk till rena idioter i MMOs eller på nätet över lag. Bara för att en bugg går att utnyttja är det inte okej. Går att göra massor med saker i verkliga livet, men är detta tillåtet? Det finns lagar i verkliga livet och i spel finns det terms of service.

Medlem

Om man ska exploita så får man skylla sig själv.


signatur

-^-^--^-The sound of a bat cutting through space and time-^-^--^-

Medlem

FY FAN VILKET IDIOTI, snart får du väl be om att få gå in i en zon också. kan man gå i n i en zon på för låg level och lyckas fixa loot då är det ju för fan inte ditt fel, då har du ju klarat av nånting som är svårt och då ska du få din loot.

Pansarknekt

Jag tror inte det handlar om någon vanlig oops i did it again exploit. Det skulle iaf vara förjävligt om dom bannar vanliga snorungar för att dom gjort ett misstag själva. Att loota en låda så pass många gånger så det påverkar en servers ekonomi handlar antagligen om mycket mer elaka intentioner än så.
Att sedan använda denna banning för att ge utvecklaren-spelet dåligt rykte skadar senare i sin tur bara de som lirar spelet normalt. Så det är en jävligt grisig situation detta skapad av de som exploaterat.


signatur

Ooooh the drama!

Medlem

helt rätt av bioware. de hade ju t.o.m. varnat de missbrukade spelarna, om spelarna skiter i det då är det väl inget konstigt att bioware tar till hårdare tag.

Medlem

Undrar om detta gäller främs spelare som har haft karaktärer med stealth ability, i så fall är det väldigt dålig att de har haft möjligheten att göra så men om det gäller folk utan stealth så är det och för då finns ju risken att springa igenom världen och råka bli upptäckt.

57 61 72 6e 69 6e 67 20 66 6f 72 20 6e 65 72 64

Jag tycker att det är fel a BW dem får väll skylla sig själva att dem ger spelarna den möjligheten. Tycker bara spelan ska har rätt att bana någons som bryter mot reglerna som står tydligt (har inte läst på dem men men.) Fel att straffa andra för sina egna missar.


signatur

59 6f 75 20 72 65 61 6c 6c 79 20 6e 65 65 64 20 74 6f 20 67 65 74 20 61 20 6c 69 66 65 20 69 6e 73 74 65 61 64 20 6f 66 20 74 72 79 69 6e 67 20 74 6f 20 64 65 63 6f 64 65 20 72 61 6e 64 6f 6d 20 73 74 72 65 61 6d 20 6f 66 20 62 79 74 65 73 2e
https://mastodon.social/@olofhaglund

Medlem
Skrivet av vampyrer_suger:

Om folk missbrukar en exploit så är det klart de skall tempbannas eller varnas, vad är konstigt med det?

Jag tycker inte man kan kalla det en exploit då dom gjort spelvärlden öppen att utforska, sen är det väl upp till Bioware att fixa det om dom nu tycker det är en exploit, ska spelarna straffas för deras egna misstag?


signatur
Medlem

Håller med den första kommentaren som skrivits här. Detta är bara urbota korkat. Folk betalar pengar för att spela och så blir de avstängda för en handling som vem som helst skulle kunna utföra. Tänk om alla single-player RPGs jag har spelat hade haft nån som övervakar en och säger att man spelar fel. Då hade jag nog blivit avstängd från Skyrim efter att ha maxat Smithing genom att bara göra Iron Daggers.

Medlem

Exploits är aldrig tillåtet har de blivit varnade så är de bara tough love.

Medlem
Skrivet av starboy83:
Skrivet av maucau:

Du har glömt att låsa dörren, någon upptäcker det och gör inbrott hos dig. Tjuven upptäcks senare och åker i häktet. Tjuven blir arg för att det var ju du som inte låst dörren.

Logik?

Orättvis jämförelse. Irl har vi lagar emot inbrott och tjuven vet om detta. Rättvisare vore att säga att du kommer hem till ditt hus, hittar ett nytt rum du inte kände till, men blir utkastad ur huset pga att den som byggde huset inte tycker att du ska få vara där, men glömde sätta en lapp på dörren.

Inte alls en orättvis jämnförelse... För att ta ett riktigt exempel till. Du får reda på en bugg i bankomaterna som gör att du kan ta ut pengar trots att du inte har några eller du får dubbelt per uttag osv... (Du har säkert redan sett detta hända flera gånger på nyheterna irl.) Du åker dit snabbare än attan och får rättsliga påföljder eftersom detta inte är okej enligt lag trots att det var bankernas fel att du kunde genomföra brottet.

Exakt samma princip i SWTOR! Du bröt mot det avtal du accepterade, innan du började spela, när du exploitade även om de gjorde det möjligt... Ett avtal som till och med gäller irl och därför straffas du med att bli varnad eller tempbannad. Så till och med enligt lag irl gjorde du fel och de hade rätten att stänga av dig. Folk ska vara glada att de inte blev permbannade...

Och angående tjuven och kunskap om inbrottet. I Sverige är okunskap inget skydd mot brott. Du kommer inte undan bara för att du inte visste det var ett brott. Likaså med folk som inte fattar den EULA de skriver under i spel. Och seriöst. Fattar du inte vad du skriver under bör du kanske inte spela spel med EULA.

Det sagt så räcker en varning tycker jag nog och Bioware har gjort ett okej jobb.

Ber om ursäkt för "irl" och svengelska men jag är trött och orkar inte skriva som en riktig människa...

Medlem

Det var ett jävla gnäll.
De som utnyttjar ett exploit ska straffas på ett eller annat sätt. Om man sedan väljer att ignorera varningen man fått så ska man inte börja gråta när kontot blir avstängt.

Det folk inte verkar fatta är att de som lootat "kistorna" har tagit sig dit på ett sätt som inte är normalt enligt spelet, samt att de sedan loggat alts vid varje kista så de kan loota den så fort den spawnar.

Dessutom har alla som spelat accepterat EULA'n, även om de inte läst den.

Medlem

Man ska fan få göra vad man vill om man har betalat en jävla massa pengar på ett sånt spel.

Medlem

Man ska fan få göra vad man vill om man har betalat en jävla massa pengar på ett sånt spel.

Medlem
Skrivet av Ichabod:

Det var ett jävla gnäll.
De som utnyttjar ett exploit ska straffas på ett eller annat sätt. Om man sedan väljer att ignorera varningen man fått så ska man inte börja gråta när kontot blir avstängt.

Det folk inte verkar fatta är att de som lootat "kistorna" har tagit sig dit på ett sätt som inte är normalt enligt spelet, samt att de sedan loggat alts vid varje kista så de kan loota den så fort den spawnar.

Dessutom har alla som spelat accepterat EULA'n, även om de inte läst den.

Exploit?
1: Dra till en planet som har mobs med högre lvl än dig själv.
2: Loota lådor.
3: Vänta på en ban från Bioware.

43% har röstat rätt...

Hur tänkte ni nu? Det är väll inte äns en exploit? Om det går att ta sig till planeten utan att gå runt systemet är det enbart Biowares fel.

Medlem
Skrivet av smurfeniflaskan:

43% har röstat rätt...

Hur tänkte ni nu? Det är väll inte äns en exploit? Om det går att ta sig till planeten utan att gå runt systemet är det enbart Biowares fel.

Dom tror väl att personerna i fråga är gold farmers eller att dom faktiskt "fuskat".

Artikeln handlar i första hand om dom som inte gold farmat, så det blir troligen missförstånd.

Inaktiv

Hände samma sak i Aion Online på vissa servrar där folk kunde plocka ut flera triljoner och vad hände? Alla spelare fick ut för det för att servern hamnade i obalans. Rätt åt dessa hycklare.. men samtidig så går spelen ut på att utforska och hela tiden komma framåt. Hade räckt med att tömma deras väskor och gett dom en varning åtminstånde.

Medlem
Skrivet av Manqs:
Skrivet av starboy83:
Skrivet av maucau:

Du har glömt att låsa dörren, någon upptäcker det och gör inbrott hos dig. Tjuven upptäcks senare och åker i häktet. Tjuven blir arg för att det var ju du som inte låst dörren.

Logik?

Orättvis jämförelse. Irl har vi lagar emot inbrott och tjuven vet om detta. Rättvisare vore att säga att du kommer hem till ditt hus, hittar ett nytt rum du inte kände till, men blir utkastad ur huset pga att den som byggde huset inte tycker att du ska få vara där, men glömde sätta en lapp på dörren.

Inte alls en orättvis jämnförelse... För att ta ett riktigt exempel till. Du får reda på en bugg i bankomaterna som gör att du kan ta ut pengar trots att du inte har några eller du får dubbelt per uttag osv... (Du har säkert redan sett detta hända flera gånger på nyheterna irl.) Du åker dit snabbare än attan och får rättsliga påföljder eftersom detta inte är okej enligt lag trots att det var bankernas fel att du kunde genomföra brottet.

Exakt samma princip i SWTOR! Du bröt mot det avtal du accepterade, innan du började spela, när du exploitade även om de gjorde det möjligt... Ett avtal som till och med gäller irl och därför straffas du med att bli varnad eller tempbannad. Så till och med enligt lag irl gjorde du fel och de hade rätten att stänga av dig. Folk ska vara glada att de inte blev permbannade...

Och angående tjuven och kunskap om inbrottet. I Sverige är okunskap inget skydd mot brott. Du kommer inte undan bara för att du inte visste det var ett brott. Likaså med folk som inte fattar den EULA de skriver under i spel. Och seriöst. Fattar du inte vad du skriver under bör du kanske inte spela spel med EULA.

Det sagt så räcker en varning tycker jag nog och Bioware har gjort ett okej jobb.

Ber om ursäkt för "irl" och svengelska men jag är trött och orkar inte skriva som en riktig människa...

Du har givetvis rätt med det där angående EULA, men din jämförelse är ändå lite fel. Grejen är den att man BETALAR för att spela SW:TOR, (för nöjes skull dessutom!) och då känns hus-jämförelsen mer korrekt. Tar man pengar från banken så stjäler man ju något som inte tillhör en själv. Jag kan förstå att de blir avstängda för att de rubbar ekonomin i spelet, men herregud, den skiten hade inte behövt hända om BioWare hade designat sitt spel bättre.

Och år 2012 är det faktiskt fortfarande ingen som läser Wall of Text-kontraktet EULA, av helt mänskliga och förståeliga anledningar.

Testpilot

Som framgått så är det ju ren och skär goldfarming och exploits som fått pisk , det är ju inget direkt nytt att man får varningar för sånt.

Bioware har varit rätt snälla och snabba att agera , liknande saker har man ju varit med om i WOW som tagit skitlång tid att fixa.

Medlem

Haha vilka idioter, tur att man inte köpa deras Wow-kopia.

Testpilot
Skrivet av Tobblish:
Skrivet av Ichabod:

Det var ett jävla gnäll.
De som utnyttjar ett exploit ska straffas på ett eller annat sätt. Om man sedan väljer att ignorera varningen man fått så ska man inte börja gråta när kontot blir avstängt.

Det folk inte verkar fatta är att de som lootat "kistorna" har tagit sig dit på ett sätt som inte är normalt enligt spelet, samt att de sedan loggat alts vid varje kista så de kan loota den så fort den spawnar.

Dessutom har alla som spelat accepterat EULA'n, även om de inte läst den.

Exploit?
1: Dra till en planet som har mobs med högre lvl än dig själv.
2: Loota lådor.
3: Vänta på en ban från Bioware.

Om du läst mer så bestod expoiten också av att få lådorna att respawna snabbare än vad de normalt gör.

Skriv svar