Vilken är din största spelbesvikelse?

Medlem
Skrivet av Fredrik Eriksson:

"Don't believe the hype", säger de ju. Det är så lagom enkelt när känslan ibland är större än förnuftet.

Spel lever inte sällan upp till förväntningarna, överträffar dem ibland, och så har vi ju de Stora Besvikelserna™. Helgens Anthem-röra fick mig att tänka på de gånger då man längtat och hoppats men fått konstatera att titeln man sett så mycket fram emot inte levererat och/eller trampat i det tekniska klaveret. Det finns några erkänt stora besvikelser i spelhistorien. På senare år hittar vi:

Mass Effect: Andromeda, Fallout 76, Battlefront II, Arkham Knight (på pc) och Konami (överlag).

Personligen? Dead Space 3. Herregud, vilket svart hål det blev. Jag ääälskade originalet och tyckte tvåan var okej, men trean gick totalt vilse i sin vilja att bli ett actionspel (med co-op) i mängden. Det sorgliga är att det är tydligt att detta inte var det spel som Visceral ville göra. Bortslösad potential 2.0.

På tal om skräck: Resident Evil 6. Det som skulle blidka såväl action- som survival horror-spelarna lyckades... inte med något alls. Då vi sedan dess fått både Resident Evil 7 och remaketvåan gör detta mindre ont, men Capcom var ute på hal is under lång tid med Resident Evil.

Med allt detta sagt: vilken är din största spelbesvikelse?

Känns bra att jag fick vara med och spela på båda av dina främsta besvikelser med dig. Men det var indeed besvikelser. Dead space 3:s riktiga slut var ju till och med bakom en betalvägg i DLCn. DET var nog det värsta med det hela.

Sen förstår jag inte hur RE6 kunde ha SÄMRE coop än RE5. Det var indeed en besvikelse.


signatur

Videomupp

Medlem

Final Fantasy 8
Dragon Age 2
Armikrog

Medlem
Skrivet av quadratis:

rise of the robots

nice, denna minns jag.
På den tiden så fick man ca ett nytt spel per år. Jag mins hur jag stod länge i spelbutiken och valde noga ut ett spel. Rise of the robots hade klart fetast grafik (på fodralet att döma), så tog det. Det är nog ett av de värsta skitspelen jag spelat och ångrade så otroligt att jag förbrukade mitt enda val på det.

Medlem

Jag har spelat så mycket spel genom decennierna så jag vet inte.
Spel som jag köpt men sen inte ids köra pga dom var dåliga senast är Thief och Dishonored 1
Thief spelar jag lite till å från i brist på annat men det var inte vad jag hade hoppats


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Gen
Medlem

Just Cause 4. Ett jävla skitspel som inte bara är fulare än JC3 utan tar bort "destruction" biten och ersätter det med löjliga väderfenomen.

Medlem

Ja, kanske dax och prata om det lite grand.... Dragon Age Inquisition... Jag stod ut med striderna en lång tid i spelet faktiskt. Med mycket trevliga minnen från Origin i bagaget, ansträngde jag mig en hel del, tyckte oxå det fanns en del spännande i karaktärer, relationer, men även del trevligt pyssel i uppgradering a bas osv, men det var mkt som skavde och när Cullen - buggen kom (Cullen försvann från Skyhold trots att hans ikon är kvar) vilket omöjliggjorde hans quest-line, var måttet rågat och la jag av... inte på grund av buggen så mkt som jag insåg att jag spelade ett annat spel än vad jag ville spela... som vanligt med en skrikande "ludonarrativ dissonans" och en oändlig mängd meningslösa strider och bisarr levling...

Sen återinstallerade spelet för ett par år sen, var lite sugen se hur det gick ändå, tänkte att jag bara kunde grinda de as-trista striderna och se om det hände nåt kul i storyn kanske - men det visade sig att Cullen fortfarande var borta, trots mängder med patchar... haha

ja-a lite halvtrist avslut som liksom fått dragon age förträngas från mitt minne... men det går ju inte att förneka.... det fanns ju nåt väldigt trevligt där från början... Man ska inte låta kommande grejer besudla det gamla - precis som uppföljarna till alien och aliens inte lyckats förstöra dom.... men det är inte alltid lätt... Och värst är väl kanske när det både är rätt bra och sjukt dåligt samtidigt...

Inaktiv

Cs vilken variant som helst

Inaktiv

Köpte en Switch, Pro controller, extra laddare och Zelda Breath of the Wild och insåg att jag tyckte det var det sämsta Zelda någonsin. 5-6 papp för ett spel man grovt ogillade.

Medlem

Värdens mest överhypade är och förblir Black & White.

Var hypad i lååång tid innan det släpptes och fick så överlag över 95% i recensioner. Så nära total masshysteri man kan komma. Spelet var sjukt tråkigt.

//LD

Medlem

Många av de största spelbesvikelserna i mina ögon är redan nämnda, som t.ex. Mass Effect Andromeda, Dragon Age 2, The Witcher, och alla Heroes spel efter HoMM3.

Jag skulle vilja lägga till en liten outsider också i form av Unreal Tournament 2k3. Är det ens någon som kommer ihåg det spelet? Alltså det som kom ca ett år innan UT2004? Äntligen skulle det göras en värdig twitch-shooter uppföljare till det redan då klassiska Unreal Tournament från 99. Men allt som gjorde UT till UT var ju borta i 2k3. Vad fan hände? INte blev det mycket bättre i UT2004 heller.. Eller i nya för-evigt-fast-i-alfa-stadiet UT också. Blä.


signatur

utassault.net - Assault i UT99 (Still Alive!)

Inaktiv

Mass Effect Andromeda var väl en besvikelse sett till att det inte var lika välskrivet som de tre tidigare spelen, men jag som köpte det något år efter releasen märkte verkligen inte på en enda bugg (PS4). Det var en ganska stabilt 7/10 upplevelse för mig, främsta bristen var mest att man liksom inte brydde sig om karaktärerna på samma sätt som innan.

Försöker tänka på nån riktig besvikelse... Max Payne 3 kanske, framförallt för att tonen var så annorlunda mot de två första spelen som jag älskar. Flashback-scenerna kändes ganska påklistrade. Remedys nästa spel Alan Wake var väl också en stor besvikelse, där av omvänd anledning, otroligt snyggt och atmosfäriskt men gameplayet sabbade verkligen det.

Skrivet av Vinkelslipen:

Ha, Jag tror fortfarande jag har alla disketter med AGA versionen till min Amiga 1200 i garderoben. Rise of the Robots var hiskeligt dåligt.

Vadå? Gaffeltrucken ägde ju


signatur

If the left one isn´t right, right is the only one left, right?

Medlem

Ah, så trevligt. En tråd där man kan gnälla av sig lite, tack för den.

Max Payne 3
Serien gick från ett av de bästa spelen på årtionden till helt Ok, sedan kom trean och jag undrade om det var samma serie.

Red Alert 2 och senare
Samma som Max Payne, gick från asbra till sämre och sämre. Cartoonish grafik och snabbare gameplay. Wut?

Command & Conquer efter Tiberian Sun
Vad hände med det klassiska basbyggandet? Borta! Gillar inte. Alls.

Dawn of War II och senare
Samma som ovan. All my base is belong to them.

Star Craft 2
De tog det skitiga och brutala SC och polerade det med skinande rustningar, plast-feeling och animationer som skrek "WC med annat skin".

Diablo 3
För felfärgat, för ljust, för basalt, för fördummat, för.... dåligt. Få saker som fanns med i tvåan som t ex utförligt skill tree, synergieffekter och annat som gjorde spelet så bra fanns inte längre i trean. Gör om, gör rätt. Vilket dom delvis gjorde också. Spelade igenom för att få storyn, vilken var ganska bra även om den var lite förutsägbar, men inget jag nötar om igen som tvåan.

Det är väl dom man kommer ihåg på rak arm, antar att det finns fler men man har väl förträngt en del.


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Tråddemonen
Testpilot

Fable 3, älskar Fable serien och spelserien hade så mycket potential som den aldrig lyckades att leva upp till, speciellt 3an som man hade högst förväntning kring när det gällde utökning utav spelsystem och annat. Det vart ett helt ok spel där friheten hade strypts till och blev en stor besvikelse för oss Fable älskare.

Inaktiv

Fable kan jag också skriva under på, både tvåan och trean. Ettan + Lost Chapters var svinbra sen föll det pladaskt. Tänker även på ett spel som Zelda: Breath of the Wild, men där kanske det mer handlade om hur så många andra verkade explodera över hur bra det skulle vara. N64-spelen + Wind Waker är de enda Zelda spelen jag gillat så mina egna förväntningar hade kanske inte varit så höga annars om det inte vore för alla "Bästa spelet någonsin!" "Något helt nytt" osv.

Tyckte det var svintråkigt, som att spela ett gammalt stelt MMO utan varken innehåll, story eller andra spelare i världen.

Medlem
Skrivet av Zimpan:

Fable 3, älskar Fable serien och spelserien hade så mycket potential som den aldrig lyckades att leva upp till, speciellt 3an som man hade högst förväntning kring när det gällde utökning utav spelsystem och annat. Det vart ett helt ok spel där friheten hade strypts till och blev en stor besvikelse för oss Fable älskare.

För att inte tala om alla enorma spelförstörande buggar. ca 110 timmar in i spelet fastnar jag efter en autosave i ett rum som jag inte kommer ut ifrån. Oh the joy.


signatur

utassault.net - Assault i UT99 (Still Alive!)

Medlem
Skrivet av anon_176162:

Köpte en Switch, Pro controller, extra laddare och Zelda Breath of the Wild och insåg att jag tyckte det var det sämsta Zelda någonsin. 5-6 papp för ett spel man grovt ogillade.

Håller med dig, jag ville verkligen tycka om det eftersom jag gillar Zelda annars, men Breath of the wild var enligt mig skräp.

Medlem
Skrivet av PerraE:

Ett barndomsminne är B. O. B till snes. Omslaget såg coolt ut på den inglasade hyllan i den lokala musikaffären i stan.

Men ack så besviken! 849kr då var mycket pengar för ett spel som inte levererade.

Nu för tiden vet ja inte.. Försöker undvika skitspel.

B.O.B. har jag alltid tyckt om - bra kontroll, bandesign och humor. För mig är det topp 25 på SNES - men smaken är som bekant som baken!


signatur

:: Regimus neque hostis :: Retrospelande Skaraborgare som har en backlog från 1984 ::

Medlem

Har ingen nämnt senaste Sim City? Oj vad besviken jag blev. Det var en horribel stadsbyggare på alla sätt tänkbara. Kanske tänker folk inte så mycket på det då Cities Skylines räddade dagen kort efter.

Många andra håller jag med om. C&C måste vara det mest misshandlade varumärket i spelbranchen. Mycket synd.

Sedan tycker jag allt Blizzard släppt efter Diablo 2 har tappat känslan de hade förut. Nu attraherar det inte mig alls.

Intressant att så många ogillar Witcher-spelen.

Medlem

Mafia 3. Riktigt amerikanskt och själlöst.

Hitman. Musiken är borta och som vanligt oerhört korkad AI.

GTA V. Oseriösiteten har sin charm, men trodde att det skulle erbjuda en GTAIV seriösitet i story samt att Heists bara kunde göras i mission vilket var väldigt tråkigt med tanke på hur GTAV gjorde reklam för just heists.

SKYRIM! För att buggar och nerdummad RPG.

Witcher 3. Mest för att världen tillslut kändes för liten. (Gief northern realms).

Dragon age 3. För färgglatt. Jag vill ha Origins immersion.

Finns många fler.

Mina krav är för höga, jag vet.


signatur

Ordo Ab Chao

Medlem

Fallout 4
Det är faktiskt ofattbart att Bethesda ligger bakom Skyrim. 4 år tidigare än FO4. Har ställt mig den frågan flera gånger eftersom jag blev riktigt besviken på FO4 när jag insåg hur slappt och tomt det är under ytan. Inte alls som jag hade föreställt mig ifrån trailers och mina förväntningar från de tidigare spelen. Rollspelsbiten bortglömd och dialogsystemet är platt och ogenomtänkt. Inget du säger till karaktärerna i spelet spelar någon roll på spelets utgång ("Yes, Maybe, Sarcastic Yes, No (yes)"). Vad hände med skills och karaktärerens utvecklande och påverkan kring perks? Du kan inte specialisera dig på explosioner exempelvis, som i tidigare spelen.

Spelade trots det omkring 30 timmar för det var ett underhållande spel. Action- och skjutdelen är en enorm förbättring från 3an, grafiken är härlig trots en del stela animationer hos icke-huvudkaraktärer. Roliga variationer av fiender och att de kan va uppgraderade (legendary osv). Intressant byggsystem, men inget som jag lade ner mycket tid på. Late game content var trist - "We got another settlement that needs help!". Storyn kunde gjorts annorlunda och bättre. Lite roligt att man har sjukt bråttom att rädda sin son, men vänta, ska bara bygga lite hus först i evigheter. Gav mig aldrig på expansionerna dock.

Bara en sån sak som att vakterna i Skyrim reagerar på hur man beter sig och ser ut i Skyrim. Sånt som toppspel som Witcher 3 har, eller Red Dead Redemption 2. Till och med uråldriga Fallout 1 och 2 har smarta dialoger som påverkar spelets gång. Alltså, jag kan inte fatta det bara.

Diablo 3
Spelade ett tag och hade roligt. Men hade inte den där charmen som tvåan hade, och nu är det bara en nerdummad köttfest. Tror det var grafiken som förstörde det, och som jag läste på nåt annat forum, att monstren är som tagna ur Scooby Doo. Dyker upp meddelanden på skärmen som nåt jävla Skype-samtal och berättar hur mycket de ogillar en och hur dålig man är, istället för att låta det mystiska, mörka vara ifred.

WoW
Casinogrind-fest.

Medlem
Skrivet av PeTTs0n:

GTA IV - Köpte det på dagen för PC-releasen, och ångrade mig kraftigt - även med en biffig PC var optimeringen så otroligt värdelös att det var nästintill ospelbart de första månaderna. Bitterheten har aldrig riktigt lagt sig.

Just det ja, det hade jag glömt. Där och då håller jag med om att det var en av de större spelbesvikelserna jag varit med om. Sen vet jag även att jag tyckte kampanjen var riktigt dålig, då jag jämförde med Mafia. Så jag lade också ifrån mig spelet ett tag.

Men efter några månader plockade jag upp det igen, och gladdes åt att de hade fixat de flesta problemen med grafiken. Allt eftersom växte spelet på mig. Jag tror totalt har jag spelat igenom huvudkampanjen och de två efterföljande tilläggspaketen minst 5-6 ggr. Ser jag tillbaka nu så är GTA IV Rockstars absolut bästa spel i mina ögon. Milsvida bättre än Red Dead Redemption och GTA V som kom senare.

Kanske dags att ge spelet en chans igen?

Tråddemonen
Testpilot

@Maxiz!: Usch det är trist med spelbuggar, hade liknande i Oceanhorn där jag kom till slutet och fastnade i en mur, gick inte att re-loada sparningen utan att sitta fast. Fick avsluta spelet och har inte rört det sen dess.

Medlem

Jag brukar alltid nämna Oni i såna här sammanhang.
Jag var en tonåring som precis hade köpt en PS2a, och valde att köpa med Oni.
Jag klarade det under en lång nattsittning första natten.
Fram tills att jag klarade ut Oni hade alla spel jag spelat tagit mig veckor att klara, så jag blev besviken över längden på spelet.
Idag är 10 timmar ett ganska okej spel, men för en fattig tonåring som lagt så mycket pengar på en konsol och ett spel, blev det en stor besvikelse.

Testpilot
Skrivet av Novdid:

Har ingen nämnt senaste Sim City? Oj vad besviken jag blev. Det var en horribel stadsbyggare på alla sätt tänkbara. Kanske tänker folk inte så mycket på det då Cities Skylines räddade dagen kort efter.

Många andra håller jag med om. C&C måste vara det mest misshandlade varumärket i spelbranchen. Mycket synd.

Sedan tycker jag allt Blizzard släppt efter Diablo 2 har tappat känslan de hade förut. Nu attraherar det inte mig alls.

Intressant att så många ogillar Witcher-spelen.

Jodå jag nämnde Simcity. De sköt sig i foten och sen kom Skylines och sopade mattan med dom.
Konkurrens i dess bästa bemärkelse med tanke på hur bra det spelet sålt.

Avstängd

Måste väl vara Trespasser.. det var ett sånt där spel man följde varje dag på deras forum, pratade med folk hela tiden om det, snackade även med utvecklarna vid något tillfälle via PM (gjorde senare to.m en intervju för hmm Svenska 3DFX tror jag sidan hette)...

Spelet kom ut och alla blev besvikna på hur klumpigt och statiskt det var mot vad man utlovat under alla år. Men visst, spelet var ju långt före sin tid och jag ogillade det inte helt och hållet, det fanns inget som liknade det vid denna tidpunkt.. Men överlag, all tid man lade på det, allt drömmande och nedräkning av dagar, hypen var enorm. Man lärde sig iofs efter det att aldrig riktigt tro på vad spelutvecklare lovar heh..

Medlem

@Harakiri:

Hehe, jag missade ditt inlägg sorry! Läste snabbt igenom hela tråden och det är ju helt otroligt att det bara är du och jag som nämnt eländet. Som den Sim City-fan jag är så sved det spelet enormt mycket.

Testpilot
Skrivet av Novdid:

@Harakiri:

Hehe, jag missade ditt inlägg sorry! Läste snabbt igenom hela tråden och det är ju helt otroligt att det bara är du och jag som nämnt eländet. Som den Sim City-fan jag är så sved det spelet enormt mycket.

Det är väl som en mardröm , alla förtränger eländet

Medlem

Förutom de uppenbara (Destiny, The Division, Destiny 2) så är det nog Tales of Zestiria och Star Ocean: Integrity and Faithlessness som ligger överst på den här listan.

Tales of Zestiria är det enda Talesspelet som jag inte rekommenderar folk att köpa, och då har jag spelat alla och klarat alla utom PSX-spelen. Det är bara så otroligt platt, förutsägbart och inringt och karaktärsutvecklingen är inte heller i klass med äldre Tales.

Star Ocean: Integrity and Faithlessness är nog dock det mest värdelösa JRPG:t jag någonsin köpt. Jag är ett stort fan av SO och har kört allihop flera gånger, men femman blev ett rejält snedsteg. Platta, stereotypiska animekaraktärer, en ännu plattare värld på bara en planet, sinnessjukt mycket backtracking och inga riktiga cutscenes då man tydligen inte ville ta kontrollen från spelaren, så i "cutscenes" står alla bara och pratar och spelaren är fri att vandra runt under tiden. Det här ger en rätt trist upplevelse då man missar gester och ansiktsuttryck då kameran är så långt ifrån.


signatur

H-How can she slap, kupo!?

Medlem

Diablo 3

Spelade Diablo 1 med en polare och vi satt som fastnålade. I tonåren lirade jag och halva klassen Diablo 2 på alla dygnets timmar. Ett Ohälsosamt antal timmar brändes och ett decennie flög som förbi. Fantastiskt bra spel! Ge oss Diablo 3!

Sen avtäcktes Diablo 3, jag kände dock blandade känslor för att det verkade annorlunda på ett dåligt sätt. Ett par år senare köpte jag spelet vid release och hypen kändes maximal, samtidigt som jag kände mig osäker på om det kommer leva upp till sina förfäder, jag hade trots allt matats med oroväckande previews med regnbågar och nerbantat skills-system.

Och ja... tyvärr visade sig oron suttit rätt, för Blizzard hade verkligen bantat bort all form av mystik, råhet och läbbighet ifrån Diablo-seriens själ. Dessutom hade de gjort lite som i Mass Effect 2 och simplifieradt allt vad som hette skills och stats, och sedan som grädde på moset ett pay2win real money auction house.

Jag spelade igenom det två gånger med förhoppningen att jag snart skulle falla för spelet. Spelet föll mig aldrig i smaken och så jag fick avinstallera skiten med en känsla av tomhet och ilska.

Slutligen kom dock min frälsare i skinnande rustning - Demon’s souls till PS3:an. Spelet träffade rätt på allt jag saknat, och för mig blev detta det riktiga Diablo 3.

Skriv svar