Vad äter FZ? Mat-tråden!
<Uppladdad bildlänk>
Billys efterrättspizza
Ahaa är det så där en 18år gammal Billys ser ut? 😳
Skeptiker som rannsakar det folk accepterar
Hittade lite gamla matbilder från 2005... kul att se vad man åt för nästan 20 år sedan😅
Här är från första gången jag åt en Gorby med Tacosmak... det blev första och sista gången för den var vidrig🤢🤮🫢
Tror Tacosmaken var ny för 2005, kommer inte ihåg riktigt?
En "gryta"... eller egentligen så är såsen, köttet och riset gjort var för sig och sedan blandande jag ihop allt efteråt så man kan tro det är en gryta... och ja, jag åt direkt ur kastrullen😅 Väldigt gott, såsen är smaksatt med Mrs Cheng's Mushroom soy och oyster sauce😋
Det är något jag äter än idag men nu är det med couscous istället för ris.
här är "korv med deg runt" som jag sa när jag var liten och mina föräldrar gjorde dom... då grillades dom på grillen, jag gör dom i ugnen. väldigt gott och mättande. Det är alltså hot dogs med sconesdeg lindat runt🙂
◍◯◍ AMD Ryzen 7 3700X 3.6 GHz ◍◯◍ Gigabyte RTX3080 10GB V2 ◍◯◍ Gigabyte X570 UD
◍◯◍ Kingston Fury 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 ◍◯◍ Corsair HX750i 750W
◍◯◍ Logitech G915 TKL Tactile ◍◯◍ 2x Samsung 870 QVO 8TB ◍◯◍ be quiet! Silent Base 601
◍◯◍ Sony 65" KD65XH9005 ◍◯◍ Audio Pro A36 ◍◯◍ Windows 11
◍◯◍ C64, Atari ST, Nintendo Switch, Archimedes, Amiga, ZX Spectrum, PSP, Amstrad CPC, Dreamcast.. etc
Här är "korv med deg runt" som jag sa när jag var liten och mina föräldrar gjorde dom... då grillades dom på grillen, jag gör dom i ugnen. väldigt gott och mättande. Det är alltså hot dogs med sconesdeg lindat runt🙂
Pigs in a blanket vet jag att det heter, men aldrig hört någon svensk variant på det.
Här blev det Pekingsoppa på gräsandsbuljong och älgkött ikväll. Värmer gott i höstrusket och smakar väldigt nära det vi brukade äta på Kinarestaurang när vi ännu bodde i storstan, trots de nordiska ingredienserna.
Hittade lite gamla matbilder från 2005... kul att se vad man åt för nästan 20 år sedan😅
Här är från första gången jag åt en Gorby med Tacosmak... det blev första och sista gången för den var vidrig🤢🤮🫢
Tror Tacosmaken var ny för 2005, kommer inte ihåg riktigt?
<Uppladdad bildlänk>
En "gryta"... eller egentligen så är såsen, köttet och riset gjort var för sig och sedan blandande jag ihop allt efteråt så man kan tro det är en gryta... och ja, jag åt direkt ur kastrullen😅 Väldigt gott, såsen är smaksatt med Mrs Cheng's Mushroom soy och oyster sauce😋
Det är något jag äter än idag men nu är det med couscous istället för ris.
<Uppladdad bildlänk>
här är "korv med deg runt" som jag sa när jag var liten och mina föräldrar gjorde dom... då grillades dom på grillen, jag gör dom i ugnen. väldigt gott och mättande. Det är alltså hot dogs med sconesdeg lindat runt🙂
<Uppladdad bildlänk>
Pigs in a blanket vet jag att det heter, men aldrig hört någon svensk variant på det.
Pinnbröd med korv kallar vi det i Västra Götaland. Dvs. Sånt bröd man normalt lindar runt en pinne och bakar över en öppen eld eller helst en glöd.
Japan har liknande ”brödkorvar”.
https://www.jokkepalm.se/recept/recept.html#section-5-Hero
”A man with a conviction is a hard man to change. Tell him you disagree and he turns away. Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point. [fortsättning]
Vad ska vi tro om detta? Man är ju nyfiken på hur en goomba smakar, eller kanske en rostad piranha plant?
Nån som vågat sig på eller har för ambition att görat?
❓ Saknar du Calle Johansson-Sundelius (och Victor Leijonhufvud)? 🎙️ Lyssna på podden Virtuellt och må gott!
Länge sedan jag dokumenterade mat nu, det har varit mycket julmat och den vet nog de flesta hur den ser ut. Till helgen ville sambon ha spagetti med räkor i vitlöks- och vitvinssås så då blev det spagetti med räkor i vitlöks- och vitvinssås.
Räkor och grejer:

Tomater och grejer:

Räkor och tomater:

Vin och grejer:

Ost och grejer:

Garnering och grejer:

Presentation har väl aldrig varit min grej direkt men det smakade åtminstone bra..
I dag blev det kokt potatis, stekt pannbiff, stekt lök och löksky. Enkelt, men så gott.
Husman är alltid gott!
Idag blev det testa en pizza slice på ett ställe som precis har börjat med det, 20:- för denna biten
4/5
Huvudlunchen blev dock detta, en ny tonfisksallad som de sålde för 15 kr tillsammans med lite chillipasta och tomater.
Det må inte se speciellt gott ut men den va riktigt bra! 4/5
90:- för detta!
<Uppladdad bildlänk>
4/5
Åh, under 10 kr biten är väl billigt som tusan i dagens läge.
Åh, under 10 kr biten är väl billigt som tusan i dagens läge.
Bitarna är snäppet större än på andra restauranger med.
Åt någon typ av polska piroger igår för första gången... dom såg ut som dumplings och smakade mer eller mindre som kåldolmar. Nu åt jag dom utan något tillbehör för jag visste inte vad man skulle ha till dom... stekte dom i lite olja och hade på salt
◍◯◍ AMD Ryzen 7 3700X 3.6 GHz ◍◯◍ Gigabyte RTX3080 10GB V2 ◍◯◍ Gigabyte X570 UD
◍◯◍ Kingston Fury 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 ◍◯◍ Corsair HX750i 750W
◍◯◍ Logitech G915 TKL Tactile ◍◯◍ 2x Samsung 870 QVO 8TB ◍◯◍ be quiet! Silent Base 601
◍◯◍ Sony 65" KD65XH9005 ◍◯◍ Audio Pro A36 ◍◯◍ Windows 11
◍◯◍ C64, Atari ST, Nintendo Switch, Archimedes, Amiga, ZX Spectrum, PSP, Amstrad CPC, Dreamcast.. etc
<Uppladdad bildlänk>
Då var fuskmåltiden över för denna gången och som vanligt är känslan att jag aldrig vill ha pizza igen.
Förr eller senare kanske den känslan sitter kvar.
Bestod cheat mealet av två pizzor förstår jag känslan
Inga pluspoäng för att gissa var jag är!
Va över 5 år sen jag åt på biltema, på den tiden hade den enbart korvar så trevligt att de utökar sitt sortiment.
För 79:- så fick man sina pengar värda.
Blev mer mätt på detta än förra pizzan (ovan).
Och då orkade jag inte äta alla pommes!
Smaken va eh dock, så ger den 2,5/5.
F**K, börjar gå upp i vikt, något jag personligen inte trivs med, så nu blir det KETO för hela slanten, Älskar ju att proppa i mig kolhydrater men det här funkar inte längre. När jag känner att självhatet blir för mycket, så är det dags att ta itu med det. )Blir bara kycklingbröst och då och då och max 12% nötfärs +ägg. + fibrer i form av broccoli och brysselkål. Wish me luck. Kommer blocka och dölja den här tråden som jag annars älskar..