Faster Vanilla Horses

Nu är det slut på lata hästar. Ta fram piskan med denna mod och få din häst att flyga fram. Med den här modden får du 30 procent hastighetsökning av ditt fyrbenta färdmedel. Enligt modskaparen ligger hastigheten närmare den naturliga för en häst.

Bethesda glömde att mata hästarna med krafthavre innan release.

Måste ha-faktor: Vi håller med modutvecklaren om att hastigheten är naturligare. De omodifierade hästarna är för långsamma. Bra och användbar mod.

Realistic Water Textures and Terrain

Det finns väldigt många moddar som förbättrar utseendet i Skyrim. Bara dessa skulle kunna få en egen artikel. Grafikerna på Bethesda har verkligen inte utnyttjat spelmotorns potential. Modden Realistic Water Textures and Terrain är en av de bättre som finns på Steam Workshop. Den gör texturer i spelet mer högupplösta och realistiska.

Ett av många exempel på texturer som förbättras.

Måste ha-faktor: En nödvändighet för den som vill ha ett snyggare spel.

House Map Markers by Smakit

Med den här modden kan du resa direkt till dina hus via en knapp på kartan. En enkel funktion som borde ha existerat från början, kan tyckas. Du måste såklart besöka ditt hus en gång för att knappen ska läggas till på kartan. Sedan kan du alltid åka hem med fast travel.

Äntligen har din karaktär förmågan att rita sitt eget hus på kartan.

Måste ha-faktor: Väldigt användbart. Dumt av Bethesda att inte lägga in det.

Dynamic Merchants

Köpmännen i Skyrim är alltid lika fattiga. Om du är less på att under senare delen av spelet bara kunna sälja en sak innan de blir panka är den här modden din räddare i nöden. Dynamic Merchants gör så att köpmän får mer pengar ju mer du handlar med dem.

Ju mer du handlar - desto mer pengar har köpmännen. MedMera-kort ingår dock inte i modden.

Måste ha-faktor: Smart. Ett måste när sakerna som man hittar är värda 2 000 guld.

---

Har du tips på fler och bättre Skyrim-moddar? Dela med dig i kommentarsfältet! Missa inte heller vår episka recension.