Inlägg av Kane

Inlägg som Kane har skrivit i forumet

Ja, ofta! Och kommer fortsätta med det.

Undantaget till det är survivalspel, den generen har gjort bort sig för mycket för att sponsra innan spelen är färdiga nog. Kommer aldirg någonsin igen köpa ett survivalspel före release och kommer därtill vänta ett tag efter release innan jag hoppar på det.

De flesta med många bra betyg är säkra. Finns tyvärr undantag på det med. Kontot kan vara kapat, personen kan ha genomgått en livsförändrande kris (som att ha hamnat på sjukhus och ens varor inte skickas med hänvisning till sjukhusvistelse. Till slut lackade jag lite och påtalade att han fått betyg på auktioner som sålts långt efter att mina varor såldes så han hade kunnat skicka till dem. Då pratade vi att det gått över en månad. Detta av en seriös handlare som har flera tusen betyg, 99% goda).

Handla gärna genom PayPal. De gånger jag chansat och åkt på en nit har jag klagat till PayPal och fått återbetalt.

Att de är gamla och mestadels bortglömda gör dem väl inte underskattade?

Både Law of the West och Last Ninja 2 var brottarhits på sin tid!

(Minns att jag och en kompis som lirade Law of the West en hel del drömde om det omöjliga att ha ett spel med soldater där man kunde springa omkring fritt och skjuta. Man skulle behöva en dator stor som en sporthall minst)

Fast Dice (tidigare) medarbetare, hej Lars "det är fixat till release" Gustavsson, har medvetet ljugit för konsumenterna för att inte tappa sales och kommit undan med det utan märkbar värderingsförlust. Funkar det för en så kanske det ansågs funka för nån annan...

Om du använder trådlösa så fungerar alla trådlösa lurar. Bluetooth.

Fördel: Trådlöst, inga sladdar som glappar eller fastnar.
Nackdel: Batteri. Måste laddas och är de urladdade är man utan musik.

Undvik helt trådlösa utan sladd mellan lurarna. Dels är battertiden så dålig att _alla_ tillverkare måste tänja på sanningen och förleda på förpackningen om speltid och dels så är de alldeles för lätta att slarva bort en. Dessutom är det få som inte är "rövdyra" som har bra ljud. Fortfarande mer gimmick än vettigt.

Bör tillägga att en relativ sanning är att ju fler hundralappar du lägger ner ju fler hundralappar BAS får du. Billiga lurar är just ofta dålig bas i. 200 spänn mer är generellt 200 spänn mer bas. Köper du ett par 99kr lurar så kommer de spela och låta och vara helt okej för enbart tal och talböcker. Spelar du musik kommer de skrälla förjävligt och sakna bas...

En rimlig anledning till att mycket hörs numera är givetvis att det finns kanaler för att göra sig hörd.

Det har minskat med privata fansidor som förr som spridde folk och idag hänger mest folk på sidor som fz eller varför inte reddit med respektive subreddit. Alla samlas på färre ställen och når ut till fler. Även de stora företagen har ofta en egen plattform där det bräks till massorna.

Det är lättare än någonsin att ses och höras på stream, videos, poddar och hemsidor.

Lägger man sen till den självklara "missnöjda hörs mer" som gäller ____________________A_L_L_T____________________ i vårt samhälle så har man en bra grundplåt för analysen.

Så då klagar du på dem som klagar? Om du nu tycker det är för mycket av den varan så "scrolla vidare"? Inget tvingar dig att läsa det som är på den sidan av åsikterna som du inte gillar. Klagmål bottnar inte sällan i förväntningar och i spelvärlden kommer inte sällan de från tidigare spel och från filmer från spelet under utvecklingen.

Du nämner dessutom episkt uselt optimerade BF2042, ett spel som kunde haft massor men led av en sån otroligt dålig optimering att det inte ens flöt skönt på superriggar men kunde rulla mer än rimligt bra på halvdana maskiner. Man ville helt enkelt för mycket och levererade för lite.

Ska man vara lite krass här låter du som de där människorna som alltid tycker senast sedda film är den bästa någonsin.

Att spelare blir förbannade när de investerat massor med pengar i ett spel som inte håller måttet är inte konstigt och inte heller kan det återlämnas eftersom den mycket snåla tidsramen för returer sen länge gått ut. Några timmar i ett online fps är ingenting för att veta om det håller måttet. Ofta ser man ju potential och så hoppas man på en patch att fixa problemen som sen inte kommer elelr misslyckas så har man fått igen vänta och tiden är ute.

Frågan blir nog rätt skev i svaren då så många spel idag inte riktigt har slut som är uppnåbara. Online FPS och online MMORPG tar ju i princip aldrig slut.

Har jag "klarat" warzone om jag vunnit Battle Royale? Eftersom jag extremt sällan spelar single player spel själv så klarar jag i princip aldrig spel. Möjligen om man räknar kampanjer i multiplayerspel.

Trevlig tråd.

Haft katt(er) flera gånger, den äldsta blev 18 år. Bor i lägenhet nu och väntar med att skaffa nästa pälsbollar tills jag skaffat hus igen. Då är det dags för två nya.

Lär inte dröja alltför länge innan man skapat ett "kabel-tv-internet" där man väljer vilka "kanaler" webbsidor du kommer åt. Nån parallellversion av internet där man kan ansluta och komma åt ändå utanför det nät som ligger kommer inte finnas eftersom kontrollen av det hela kommer fungera.

Tro inte att det finns motstånd, de siter som är "siterna" som Google, Facebook, Snapchat, Instagram, mfl kommer stödja det fullt ut eftersom de inser att det blir svårt för andra att ta plats och deras kommer vara de dominerande.

Friheten har vi röstat bort genom att acceptera att regeringar är inne och rotar i den. Det finns oerhörda skandaler, även i sverige, som bara sopas under mattan när politiska motiv gått in och stängt eller plockat ner siter.

Tveksamt om du nånsin får se nåt sånt igen.

Hybrisen och viljan att göra det de vill och inte det som människor vill ha är två helt ollika grejor. Om Dice byggde bilar skulle de göra en enorm, verkligen nånstans runt 50-100 meter stor, rund bil som en bubbla som styrdes med joystick. Få eller inga vill ha det av opraktiska skäl men de skulle bygga den ändå.

Så ska du få ett nytt "BF Vietnam" så behöver nåt annat företag göra det.

Borde kräva så mycket mer av F2P spelen vad gäller fuskare. Eftersom man inte kommer till rätta med cheaters i något spel så får man väl börja från ett annat håll. I sverige har vi Bank-ID, kräv en verifiering av det. Finns liknande tjänster världen över så det är lösbart. Inte en hel lösning men en annan lösning än den idag som inte är en lösning alls. Ett konto per "bank-id". Då blir det plötsligt mycket mer besvärligt varje gång man bannas. Inte bara /care och skapa nytt konto.

Ju mer jag tänkt på det där ju mer konstigt blir det.

Man skulle ju äta hemma och på en annan tid än kompisen äter. Annars hade man varit hemma eftersom man skulle vara hemma en tid man hade middag. Åt kompisen kunde jag väl inte äta där för då kunde jag inte vara hemma nån timme senare eller en timme tidigare och äta/ätit själv. Man åt ihop. Allihopa i familjen. Det var inte tal om att äta nån annanstans. Hur det kan bli en sån storm i ett vattenglas av det är märkligt.

Idag är det inte så och folk jobbar mer och gör det svårare att äta tillsamman men på den tiden var det helgstängt i butiker och OM det var helgöppet var det helgpersonal. Öppet efter 18 var inte helt vanligt heller. Tiderna förändras och vi med den.

Finns väl tonvis med utländska företeelser som existerar som vi svenskar skakar på huvudet åt.

Oftast inte, det funkade så på den tiden. Idag är det väl helt annorlunda. Inte så konstigt, man rökte inne då i stort sett överallt där det fanns rökare. Idag gallskriker svensken mestadels om man röker inne där det finns barn.

Andra tider, andra vanor. Största stormen i ett vattenglas jag sett på länge.

Kommer aldrig vara utan en AC igen.

Bör dock beakta ett par saker:

* En LUFTKYLARE är _INTE_ en AC. En lyftkylare opererar genom att du lägger is i vattnet under den och den blåser fläkten över isvattnet som då blir minimalt kallare. Snudd på en fakeprodukt och de flesta som köper dem blir besvikna i tron på att de köpt nåt bättre. Undvik denna dynga! Massor med folk kommer hylla denna usla produkt och påstå det ena och det andra. De vet inte bättre. De har helt enkelt fel.

* En AC har värmeutlopp. Punkt. Inga AC kan köras utan att du tar bort värme. Således behöver du ha ett öppet fönster där slangen sticks ut. Bor man på första våningen i stan kanske det inte är ett lyckat alternativ. Det går givetvis göra installation med utblås genom väggen men återigen, bor man i lägenhet i stan kanske det inte är så lyckat att borra upp ett 15cm brett hål i väggen ut på gatan...

* När det blir RIKTIGT VARMT, 28-30 grader, så tömmer jag drygt 2 hinkar vatten per natt. Kan man ha en slang som går till ett avlopp är det jackpot. Har man inte det bör man säkra upp med en hink i en balja för det är inte helt kul att vakna och golvet flyter.

* Det finns modeller som har vattentank som slår av när de blir fulla. Haft sån med och det var fantastiskt praktiskt förstås. Dock inte så kul att vakna av värmeslag för att AC'n är full. Idag säljs nästan bara såna utan tank. De flesta AC rymmer lite vatten som maskinen ska klara av att dunsta bort och greja om det är normalvarmt. Har hittills aldrig stött på en maskin som klarat detta när det blir lite varmare. Ha alltid en slang kopplad.

* Generellt behöver du pröjsa mellan 3000-4000 för en normal portabel modell. Det finns billigare och det finns dyrare men 3-4k är en normal. Kom bara ihåg att det är en investering och du har den nåsta år och året efter det... Ingen engångskostnad per år således.

* Som andra påtalat, avfuktningen är minst lika effektiv som temp-sänkningen. När man ligger där i värmen och snurrar så är det "klibbigt" när det är varmt. Det är fukten. När den försvinner kan man sova rätt bra även om man har det varmt.

* Att sänka ner ett vanligt sovrum med stängd dörr till 20 grader är inga problem.

* JA de låter. Mycket. Många väljer bort dem för att de väsnas men min fråga brukar alltid vara om de hellre inte väljer att sova med öronproppar och kan somna än att de ligger vakna och blir ångkokta...

Mvh
Säljer AC på företaget där jag jobbar.

Respawn i singleplayerspel. Speciellt FPS.

Har man rensat en byggnad med kanske bara EN sal och man går ut och så kliver det ut en eller flera från dörren man just kom. Då har det alltid blivit uninstall inom tio sekunder. Det är helt enkelt oförlåtlig design av ett spel.

Det värsta jag kan minnas är IGI. Det rök direkt som alldeles för dålig spelmekanik och ospelbart därför.

Svårt att få en bra bild. Jag vill egentligen bara veta att de inte mjölkar serien genom att använda den episka floppen senaste Nazi Zombie Army som copy-paste mall. Den titeln var lika usel i NZA-serien som Back4Blood är i Left4Dead-serien.

Mer och mindre. Det har gått till att spelen blir simplare rent spelmässigt. Det egna tänkandet minskas till förmån för att även få öppna spel att vara så strömlinjeformade som möjligt.

Ett bra exempel är World of warcraft. Ett av de största och mest långlivade spel vi haft. Hela tiden har resan mot att göra det mindre komplicerat och ta bort och lägga till för att göra spelandet enklare gjorts av utvecklarna.

Man fördummar sina spelare men samtidigt kan ju det vara helt åt helsike också. Quake Wars tror jag det hette med en kurva som skrämde bort de flesta spelare överhuvudtaget. Det verkar som att man inte (1) kan göra balansen mellan lättare och svårare och (2) det verkar som att det är omöjligt att införa ett mer hardcore mode i många spel. Ibland skulle det vara så enkelt som att man tar bort att alla föremål på marken glittrar i ett RPG. Inte hardcore utan mer "less ez-mode".

Imponerande bump, mer än ett år! Halflife 3 confirmed?

Till slut blev alla former av NO-CD cracks och installera från IMAGE så överlägset det förbaskade jonglerandet av skivor att det blev pirat för hela slanten. EN av de många anledningarna att piratmarknaden tog så stora andelar.

När Steam och flera andra tjänster slutade vara buggorgier för de flesta och man kunde köpa, patcha och spela spel utan krångel så tog man tillbaka en stor del av marknaden. Dels slapp man skiveländet och dels var det snabbare. Det laddar markant snabbare och man kan snabbt byta spel. För oss med spelen på SSD så kör den ju trettioelva varv runt en optisk enhet, inte minst i att komma igång. Alla spel kan inte göra som gamla diablo 1 och köra cd-läsaren på maxvarv hela tiden.

Plattformarna har gått en annan väg än den väg som visningsmediaindustrin valt istället. En plattform för varje kanal där varje plattform kostar pengar. Hopplöst förlegat och ännu en av anledningarna att film och serier fortfarande piratas i abnorma mängder medans piratspelen sjunkit till nivåer som knappt höjer ögonbryn längre. När Netflix var kungen och alla hoppades att det var vad man behövde betala för så startades fyrtioelva andra plattformar som var och en vill ha ett abonnemang.

Så idag köper jag uteslutande spelen. Det är helt enkelt mindre krångel och värt det med patchande. När man dessutom kan testa de flesta spel i några timmar så är det inga behov av demos heller.