Inlägg av t0rd

Inlägg som t0rd har skrivit i forumet

Skrivet av PcGamer:
Skrivet av t0rd:
Skrivet av Sapiens:

*foliehatt på
De släpper få enheter med flit för att skapa hype om "Switch är redan slutsåld!", "Köp nu innan det är för sent!".

Nintendo tjänar pengar på att sälja hårdvara. Dom tjänar mer pengar på att sälja konsoller (och redovisa bra försäljningssiffor), än av hype pga brist och dess hypotetiska värde.

När folk märker av att en hårdvara som är eftertraktad är begränsad kommer de vara mer benägna att köpa den eller förboka den när den lanseras än de hade varit om den hade kunnat gå att köpa när som helst.

Om Nintendo valt att göra detta låter jag vara osagt för tillfället men det är utan tvekan något som kan användas för att tjäna pengar på så ja "hype" som "begränsad" hårdvara kan absolut bidra till en ökad försäljning. Varför kan folk begära avsevärt mycket mer för NES-mini än den kostar att köpa i butik? För att den är slut i de flesta butiker eller så finns det inga att köpa överhuvudtaget. Tillgång och efterfrågan styr vilket pris som folk kommer köpa en viss produkt för.

Jag känner väl till konceptet, De Beers är ju mästare på det med sina diamanter, men jag tror (och hoppas) ändå inte detta är Nintendos strategi här. Absolut bästa är att ligga kring 99 % tillgång kontra efterfråga, då har man ett sug, men alla som vill köpa kommer ändå kunna köpa. Att ha på tok för dålig tillgång är en stork risk. En person som vill köpa, låt säga en NES Mini idag, kanske inte alls är sugen på att köpa den om 2 månader när den finns i lager igen. En som bokar en Switch kanske kommer på andra tankar senare.

Kort sagt, en såld konsol och pengar i handen direkt är bättre för Nintendo än att folk går och väntar, blir sura och kanske inte alls vill köpa längre.

Skrivet av Dergo218:

För dyrt, på tok för dyrt. Inbitna fans av Zelda och Mario kommer köpa. Föräldrar kommer köpa för deras barn tjatar om den där knasiga rörmokaren och de vågar inte göra sina barn besvikna.

Har väldigt svårt o se att nintendo skulle kunna ta marknadsandelar från PS4 och X1. Vad har Switch som inte PS4/X1 har? Jo vissa spel och de skulle redan ha köpt konsolen bara för Zelda/Mario.

Wapaneser kommer också köpa den då den är regionsfri och då kan de spela sina animé spel.

Jag tror inte Nintendos plan är att ta marknadsandelar från PS4 och X1. Jag gissar att deras målgrupp är folk som har exempelvis Wii och Wii U, samt att de som har PS4 och/eller X1 skall skaffa denna som ett komplement utöver den. Inte istället för.

Tänk också på att föräldrar med barn i rätt ålder är ju själva uppvuxna under NES- och SNES-tiden och vet självklart vem Mario är, spelade själva när de var små, och kan med stor sannolikhet vara sugna på att köpa konsolen för eget bruk. Millennials är ju i åldern att ha egna barn nu och dessutom relativt kapitalstarka.

Skrivet av Sapiens:

*foliehatt på
De släpper få enheter med flit för att skapa hype om "Switch är redan slutsåld!", "Köp nu innan det är för sent!".

Nintendo tjänar pengar på att sälja hårdvara. Dom tjänar mer pengar på att sälja konsoller (och redovisa bra försäljningssiffor), än av hype pga brist och dess hypotetiska värde.

Kommer Postman Phat?

Skrivet av anon_119148:

Var helt säker på att det skulle vara gratis med reklam och köp-i-appar.

Det är gratis med "köp-i-appar". Artikeln bestod av typ 5 meningar, en av dom förklarade detta.

Personligen har jag köpt flera "mobilspel" för över 100 kr, tycker inte alla mobilspel ska kosta 7 kr. Är det ett bra spel är det värt pengar, oavsett vilken plattform det släpps på.

Skrivet av Aestro:
Skrivet av PcKaffe:

Skitbra, då kanske folk slutar streama och gör ordentlig content på youtube istället. Fuck streaming, fuck Twitch.

Okej, bara för diskussionens skull. Hur förlorar Twitch pengar på att jag sitter och tittar på streamers? (det är ju då hela syftet med sidan, eller hur?) Så, jag brukar deras tjänst, ger dom publicitet och bidrar till ett aktivt community. Men när jag inte tittar på reklamen så förlorar dom plötsligt pengar? Jag förstår inte? Får jag betalt för att inte titta på reklam då eller hur går det till?
//nyfiken

Men det förstår du väl? Det kostar bandbredd och beräkningskraft för att skicka en stream till dig. Det är riktiga pengar.

Men ser man det på lite större skala så har Twitch kostnader. Dom har anställda, lokaler, utrustning och andra utgifter. Detta kan man slå ut på varje stream dom sänder. Deras intäkter är reklam, subs och turbo. Bidrar man inte med intäkter så är man en kostnad.

Att du bidrar med publicitet och aktivt community skulle man eventuellt kunna se som en form av intäkt, men den ekvationen blir väldigt svår att göra, framförallt eftersom "gratistittarna" beter sig väldigt olika.

Skrivet av autograph:

Det måste komma något bättre alternativ till detta elände.

Det finns ju redan ett alternativ. Twitch Prime eller Twitch Turbo.

Skrivet av waeress:

Har inte sett alla Pirates filmerna. Men av det jag har sett finns det ingen grund för nån stämning. Kan du precisera vad det är som dom har stulit från MI som skulle kunna ligga till grund för nått sånt?

Finns mängder med sånt om du Googlar. Dessutom påstås det att Ted Elliot skrev manus till en Monkey Island-film år 2000, som inte blev av, dock blev Pirates av några år senare skriven av... just det, Ted Elliot.

Tveksamt om likheterna håller i en domstol dock, där håller jag med dig, men vad vet jag, jag är ingen advokat ¯\_(ツ)_/¯

Skrivet av Incal:
Skrivet av waeress:

Det enda jag verkligen vill se Disney göra är att sälja tillbaka Monkey Island IP-t till Ron Gilbert. Han vill köpa tillbaka det och annars lär vi nog inte se några fler MI spel.

Du menar det IP Disney förvärvat för att undvika en stämning i framtiden för att Pirates of the Caribbean "lånat" så mycket från Monkey Island? Fat chance...tyvärr.

Sånt där kan man ju avtala genom försäljningen. Exempelvis att Disney innehar rättigheterna att göra Monkey Island-filmer eller andra filmer som inspirerats därav. Eller att Gilbert inte äger rättigheterna, men får göra spelet som han själv vill.

Skrivet av onliner72:

Profit,Profit,Profit = Facebook vill ha in lite mer cash

Fast det är väl rimligare att dom tjänar mer pengar på slutkundsförsäljning än på delars. Det säger ju sig själv att Best Buy köper till lägre pris än dom som förbokat.

Skrivet av Preed:

Vet inte jag, "fått välsignelse"? Åt mig luktar det storföretag som vet hur man roffar åt sig gratis pengar & marknadsföring.

Vad menar du egentligen? Att Bandai Namco med största sannolikhet för licenspengar av Steamforged Games för varje sålt spel? Vad är det konstiga med det? Det är ju deras varumärke, självklart vill dom ha kontroll över det.

Tycker du Bandai Namco tjänar för mycket pengar kan du ju alltid köpa aktier i företaget - kostar idag cirka 184 kr styck.

Skrivet av zliddret:
Skrivet av bullet tooth tony:
Skrivet av AwkwardJess:

EU är löjligt. Blir bara sämre och sämre

Ja BARA sämre, saker som att de förbjuder roaming avgifter nästa år

Av dom få saker som dom lyckas göra så väger dom sämre sakerna mer som dom gör och försöker göra.

Har du en lista på alla bra och dåliga saker dom gjort? Så man kan jämföra liksom, och se om det totalt sätt blivit bättre eller sämre. Det lät nästan som att du gjort en sån nämligen. Och den listan måste ju efter 20 år av svenskt medlemskap vara riktigt lång och inte bara innehålla enskilda konstiga saker som tas upp i media (typ vinkeln på bananer).

Skrivet av marcus8958:
Skrivet av delli:
Skrivet av marcus8958:
Skrivet av Johan Olander:
Skrivet av kaealy:
Skrivet av Norrin:
Skrivet av Zero303:

oj där finns det pengar att sno tänkte dom snabbt.

Sno? Du vet vad skatt används till va?

Vill du verkligen gå ner den vägen i Sverige idag med alla skandaler kring hur våra skattepengar slösas bort?

Don't mention ze Nuon.

Högern har alltid varit emot bidrag till fattiga men är villiga att ge rika som Reinfeldt 156k i månaden i bidrag trots att han tjänar miljoner.
Inte konstigt att sveriges ekonomi ser ut som den gör med korrupta politiker som inte vill jobba för landets bästa.

Att Fredrik får den summan är basis för alla som varit i hans position. Tror du inte Göran Persson och andra som lett Sverige tjänar storkovan och dessutom får cash från staten?

Så den vänstra delen som jag känner att du förespråkar är knappast bättre å de har man ju sett med kommunal men så här har Göran Persson de efter sina år:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12271602.ab
http://www.expressen.se/nyheter/sa-fixar-persson-dubbel-lon-l...

"Alla i socialdemokratiska regeringen som avgick efter förra valet har fått ut ett års avgångsvederlag. För statsråd är det 97 000 kronor i månaden – för statsministern 121 000 kronor."

Att Göran Persson är lika korrupt gör inte det ok. Två fel blir inte ett rätt.

Jag tror inte du vet vad korruption betyder. Korruption är missbruk av ämbete eller annan förtroendeställning till egen vinning. Omställningsstöd är knappast missbruk. Det du menar är kanske moraliskt dåligt eller nåt sånt, men korruption är det inte.

Skrivet av KarateKurt:
Skrivet av Norrin:
Skrivet av Zero303:

oj där finns det pengar att sno tänkte dom snabbt.

Sno? Du vet vad skatt används till va?

Till fallskärmar till myglande politiker och fackpampar, det. är ju synd om dom, dom har ju inte råd att betala fester och lägenheter för sin låga lön, inte ska dom behöva sitta på arbetsförmedlingen och söka jobb som medelsvensson när dom blir upptäckta att dom använt statliga och fackliga pengar och fått sparken.

Antar att du åsyftar cirkusen kring Kommunal, som finansieras av medlemmarnas avgifter, alltså inte skatt.

Men såklart, skattepengar används inte alltid optimalt, men att politikerna skulle vara korrupta och därmed skulle göra någon större personlig vinst på dem stämmer ju inte så värst, och dessutom är deras lön och omställningsstöd en fjärt i vinden i förhållande till intäkterna.

Skrivet av Kane:
Skrivet av Johan Olander:

Precis som Bennii säger, så är det en produkt du köper och då ska det beskattas.

Utveckla gärna det jag ser som ett helt otroligt dumt uttalande. Säg såhär... Du gör en fin insats för något ömmande och jag sätter över pengar till dig för att jag tycker att du var en sån förträfflig typ. Du tackar mig.

Plötsligt har jag köpt ditt tack? Förklara nu igen hur du menade!

Symboliska varor, som inte anses hålla något pengamässigt värde, undantas och dom behöver alltså inte betala skatt på det. Så exempelvis "du får ditt namn i credits" är det ingen moms på.

Skrivet av Ergo:

Jag som inte är färdig i orsinium än..

FYI: Nått som även är anmärkningsvärt med thieves guild patchen är att spelet får 64 bit support, något som kommer öka prestandan avsevärt på PC versionen. Min cpu jublar.

Varför skulle prestandan bli avsevärt bättre med 64-bitarsstöd?

Skrivet av gerald:
Skrivet av t0rd:
Skrivet av Rurounin:

Jahapp, får avvakta med Rift tills jag iaf vet vad genombrottet är och sedan avgöra om jag ska vänta på Vive eller inte i stället.

Med tanke på att Vive redan idag utan problem kör över Rift, och detta är innan "genombrottet", så kan väl inte valet vara så vårt.

Nåja...ända skillnaden är trackingen , resten är samma spec.
Fan boy much ?

Korrekt, och jag förstår att du säger "ända skillnaden" om du inte testat själv. Vives lighthouse tracking är som natt och dag jämfört med Oculus. När jag testade oculus själv första gångerna var det riktigt häftigt, men efter att ha kört Vive är oculusen rent utsagt tråkig och dålig. Du förstår när du testar själv.

Skrivet av gerald:

Kan även vara svepskäl.....just saying

Kan vara, men det känns inte som Valve att hitta på en ursäkt för förseningen. Låter mer rimligt att dom bara sagt "den är tyvärr försenad" isf.

Skrivet av Rurounin:

Jahapp, får avvakta med Rift tills jag iaf vet vad genombrottet är och sedan avgöra om jag ska vänta på Vive eller inte i stället.

Med tanke på att Vive redan idag utan problem kör över Rift, och detta är innan "genombrottet", så kan väl inte valet vara så vårt.

Skrivet av adde111:

Fyfan.. Detta är nog de värsta nyheterna jag hört om CS:GO på länge Tror inte Valve kommer gilla detta.

Varför tror du inte Valve skulle gilla det?