Inlägg av scirocco

Inlägg som scirocco har skrivit i forumet

Jo för mig är det lätt att fastna för allt runtomkring när det gäller datorer, instället för att bara hoppa in i ett bra spel och njuta. Men på sistone efter att ha installerat steamOS3 på datorn, har spelglädjen verkligen kommit tillbaka, är nog därför jag använder datorn mer som en konsoll.

Intel cpu:s är mest prisvärda om man tänker mest spela, men det finns väldigt bra AMD alternativ nuförtiden men generellt är moderkorten mycket dyrare.

Grafikkorten är det ganska lika, så valet går mest ut på om man vill ha bra raytracing eller inte, Nvidia för bra raytracing, och AMD för mer energisnåla grafikkort. Och om man använder eller har tänkt testa linux, så rekomenderar jag starkt AMD, SteamOS 3 funkar knappt alls på Nvidia just nu.

Skrivet av Aloysius:

Det intressanta är ju vad det här gör på lång sikt. Den dagen alla nya PC-spel känner att de måste vara "Steam-deck-kompatibla" för att vara relevanta, oavsett vilken launcher de släpps på, det är ju dagen då ingen längre behöver Windows för spelande.

det lär alldrig hända, folk använder windows inte linux, linux har typ 2% av marknaden.

Modigt av dom att släppa ett sci fi spel istället för att jobba på elder scrolls 6 som alla vill ha.

Har många goda minnen från sonic på min Game Gear, jag undrar varför den konsollen inte vart mer populär den var underbar. Jag skulle gärna vilja se uppföljar filmen på bio.

Jag har paramount plus via apple tv+ och där streamar dom allt i 720p max med väldigt låg bandbredd och bara 2 kanals ljud, det ser extremt dåligt ut. Jag undrar om det är bara när man har det via apple tv+ appen eller om dom har sämst kvalite av alla streamingtjänster.

Gratis är alltid trevligt brukar plocka så många jag kan, nån dag kanske jag orkar installera windows och testa några av dem.

Oacceptabelt att ha ingame shop i ett spel man betalar för, hade det varit freetoplay kanske.

Skrivet av TheRob:

Arcane har verkligen satt ribban för animation, och jag är inte ens LOL-spelare utan DOTA-spelare. Synd att Valve med sin enorma tillgångar inte kunde bidrag med bättre animation-style.

Håller verkligen med, jag gillar inte ens Dota men Arcane serien var helt underbar, och så snygg.

Dagens tv apparater har det mesta jag behöver, men det finns några saker jag skulle vilja se på en tv, det är fullt stöd för mus och tangentbord och en webbläsare som stödjer det, samt streaming för spel geforce now etc, men det är påväg till dom flesta nu.

Tråkigt att dom skulle förstöra spelet, dom skulle behållt det gammla systemet bara uppdaterat det lite.

Fallout new vegas är för min del det bästa open world som har släppts.

Kommer att uppgradera direkt pågrund av autohdr, på min nya lg Oled tv är det riktigt nice. Fast det blir en ny installation från iso så jag slipper skit som secureboot.

Spelar mest Last Epoch, det är väldigt svårt att slita sig, finns oändlig variation i specs man kan testa, och det passar mig väldigt bra, jag älskar att hitta nya specs som funkar. Sen med AMD FSR nu globalt i linux, så kan jag äntligen köra 4k och hålla 60fps utan drops i last epoch, eller FSR motsvarighet till 4k iallafall.

Ettan var ganska roligt men det var det kortaste rpg:t jag spelet så det får medelmåttigt betyg från mig.

Skrivet av Freeman79a:

Nej Gabe. Ni ska göra så få modeller som möjligt. Det var just det som var Steam Machines förfall.

Steammachines förfall var på grund av att det fanns inget proton då, så du kunde bara köra native linux spel, och det finns det inte många av.

Skrivet av Brona:

Har andra butiker som EGS och GOG ens Linux-stöd?

Nä men normalt är det inga problem att installera och köra dem på linux, finns ett program som heter lutris som gör processen enkel.

Nja jag vet inte, linux med så låga specifikationer är inte så nice, man får nästan alltid lite sämmre prestanda när man kör windows spel i linux. Sen suger steamos, om dom inte gjort stora förändringar i den här nya versionen.

Skrivet av Caene:

Var lite nyfiken, så jag kikade SMHI:s historiska meteorologdata kring Lycksele och andra ställen i Norrland (har kollat upp städer som är närmare kusten med, Piteå osv). De senaste åren runt den här dagen, i exempelvis Lycksele (Norrland) så har det varit runt 20-23 grader. Runt den här tiden verkar det inte vara jätteovanligt med 20+ grader i många ställen i Norrland. Jag bor precis söder om Gävle och vi hade runt 26 grader idag. För 7 dagar sen ganska exakt, så var det runt 12-13 grader runt 18:00 här, exakt samma tid (baserat på SMHI-data), så var det varmare i Lycksele, Norrland den dagen.

Lycksele 2020-06-19:
https://i.imgur.com/goLr0NC.png

Jasså, inte dåligt väder förra året, idag här är det 13 grader och regn, väldigt tråkigt väder.

Wow 30 grader, här i Norrland är det 12 grader just nu. Jag kommer att köra Last epoch mest i helgen och testa stormcrows skillen dom just la in.