Inlägg av Ugly_Bob

Inlägg som Ugly_Bob har skrivit i forumet

Kan också lägga in mina varmaste rekommendationer av det här spelet, trots att jag inte varit intresserad av mechs eller spelat något mechspel på mellan 15-20 år. Att testa på ett par uppdrag i AC6 räckte för att övertyga mig om dess förträfflighet och det var nog ett av fjolårets allra bästa spel i mitt tycke.

På sedvanligt FS-manér är det ju väldigt gameplayfokuserat med en berättelse som utspelar sig i bakgrunden, om än mindre kryptisk än i SoulsBorneRing-spelen. Det ger även spelarna en oöverträffad möjlighet till olika builds och spelstilar; vill du flyga runt och regna napalm från ovan? Kör på! Skutta runt som en ömtålig kanin med närstridsvapen och sköldar? Absolut! Vill du vara en tank (bokstavligt talat)? Inga problem! Närstrid? Medeldistans? Långdistans? Laser? Explosioner? Gammalt hederligt bly? Got you covered.

För en sådan vedervärdig casual som mig själv är det också väldigt generöst med belöningar då det är uppdragsbaserat och uppdragen ofta ligger på 5-20 minuter så de kvällar jag bara har en dryg halvtimme att spela kan jag ändå göra mätbara och tydliga framsteg. Gratis och obegränsade "respeccs" i form av att man köper och säljer utrustning till samma pris är även det en QoL-funktion fler borde ta efter.

Så ett stort grattis till dem för framgångarna, för egen del hoppas jag verkligen att det kommer DLC eller något annat som bygger på spelet, även om det blir svårt att bygga vidare på vissa av sluten. Till de som inte har testat det än men är sugna på det kan jag inte annat än att uppmana att ta steget.

Som gammal Souls-räv som varit med sedan det första spelet men på senare tid börjat tröttna lite på konceptet hade jag gärna sett att de försökte sig på något nytt som ändå bibehåller deras höga produktionsvärden och fokus på gameplay. Trots att jag aldrig varit ett fan av mech-spel (förutom kanske Shogo på den gamla goda tiden) har jag haft betydligt roligare med Armored Core 6 än med Elden Ring. Svårt att säga vad man vill se då utmanande actionspel i tredjeperson är deras styrka men jag hade gärna sett att de gick ifrån det medeltida fantasytemat då de verkar ha fastnat i mantrat att större är bättre med dessa; Demon's Souls -> Dark Souls -> Dark Souls 3 -> Elden Ring känns alla mest som att det blir mer än att det blir annorlunda. Gillar inte parrybuilds direkt så Sekiro var inget för mig men annars är det nog talande att deras två senaste spel utanför Souls-serien, Bloodborne och AC6, är de jag tyckt mest om.

Skrivet av ELF:

Både Wildstar och Herpes & Generaler saknar jag.

Med risk för att framstå som omogen; hahahahahaha

Skrivet av Beertagne:

Jag tog ditt råd och avinstallera dd2. Och jag måste säga att jag har dubbelt så kul med d4 😁👍🏻

Kul att höra! Det är alltid tråkigt när man betalat för en produkt som man sedan blir besviken på men ofta är det ändå värt att gå vidare och lägga sin tid på sådant som underhåller en. Gillade själv inte D4 men jag hoppas att det håller i längden för dig

Jag och Paradox spel är tyvärr inte kompatibla. Har haft Stellaris installerat sedan release men inte startat det än. Precis som med No Man's Sky, Cities: Skylines (det första) och andra spel som uppdateras över tid väntar jag alltid med att köra dem eftersom de "blir bättre längre fram" vilket innebär att jag varje år köper på mig den senaste expansionen för att sedan vänta vidare. Det är nog få spel jag lagt så mycket pengar på utan att spela som med dem från Paradox...

Jag är raka motsatsen till dig, det är inte mycket jag spelar klart. Som heltidsjobbande förälder med allt vad det innebär är tid det absolut viktigaste för mig så jag skulle säga att om ett spel inte underhåller dig bör du gå vidare. Det finns spel för 199:- som jag fått ut dussintals timmar ur och spel för 699:- som jag avinstallerat efter en handfull. Du kan jobba tillbaka allt som är materiellt men aldrig tid du känner att du lagt på något du inte har kul med.

Detta är dock sett utifrån ett perspektiv från min livssituation och är inte nödvändigtvis tillämpbart för dig. Någonstans kan du kanske själv avgöra vad du helst vill lägga tiden på

Kvälls-/nattamackan är absolut helig men just den anrättningen du uppvisar vet jag inte om jag tagit del av någon gång. Det närmaste jag kommer är nog i så fall lövtunna danska chokladplattor som var gjorda för att lägga på varma eller rostade mackor och som gick att handla här nere i Skåne för 15-20 år sedan (vet inte om de fortfarande finns). Nuförtiden blir det oftast en enkel skapelse med ost och skinka som åker in i mackgrillen någon gång mellan 23-01 innan det är dags att lägga sig.

Skrivet av Sebastian Lind:

Enda anledningen till jrpg istället för t ex eastern rpgs är väl att fram tills precis nyligen har 97 % av alla asiatiska rollspel som släppts i väst kommit från just Japan och ingen annanstans. Hade USA haft samma "monopol" på västerländska rpgs i samma utsträckning historiskt sett hade vi nog sagt US-rpg eller något också.

Absolut, jag håller helt med dig. Tycker inte heller att JRPG är en problematisk term så länge man inte kastar in alla RPGs som kommer ifrån Japan i det facket. För mig är ett JRPG helt enkelt en subgenre som de bemästrat borta i Japan och med endast fyra bokstäver får jag en ofta ganska träffsäker bild av vad jag kan förvänta mig när det kommer till framförallt strider, karaktärer och berättande.

Skrivet av gundemannen:

Det finns eller iaf har funnits en viss skillnad mellan spel från Japan och från USA, men vi säger ju fortfarande inte URPGom de spelen. Och oavsett så är det ju bättre att om man ska kategorisera spel, göra det på ett sätt som beskriver spelet med hjälp av mekaniker kopplade till spelet.

Mja, WRPGs eller Western RPGs är ju en term som används ganska ofta. Det är väl det närmaste vi kommer. Vet inte om de uppskattat Eastern RPGs eller Asian RPGs mer, kanske är så fallet.

Sen håller jag med om det andra du skriver och vi har ju redan ARPGs, CRPGs, tactical RPGs och turn-based RPGs som säger mer om vilken upplevelse vi kan vänta oss än vad ursprungslandet gör.

Kanske inte det värsta, men åtminstone det senaste. Dagsfärskt till och med. Var tidigare i dag nere i förrådet på gården och hämtade ett verktyg för att pyssla lite här hemma. När jag var klar gick jag tillbaka ner, öppnade dörren och hade då en tång i ena handen och hänglåset i andra. Glad i hågen placerade jag hänglåset inne i förrådet och när jag gått ut insåg jag att jag stod kvar med tången i handen för att låsa dörren. Kände inte mig jätteduktig då.

Därutöver har jag också gjort alla klassiker som att hälla vätskor i frånkopplade ledningar, hälla ut en dricksflaska jag nyss fyllt på eller kasta bort någonting för att 30 sekunder senare inse att jag behöver det.

Skrivet av Nehcrom:

Ser rätt gott ut nyfiken vad är det för dressing du har till?

Väldigt enkel - en liten burk créme fraîches och en halv burk pesto. Bara till att justera mängden efter tycke och smak.

Skrivet av Fezk:

Ett hett tips är att fixa Scadutree Fragments om man sitter fast, inte bara rusha på bossar direkt. Det är det nya man infört för att balansera expansionen. Finns överallt om man utforskar lite.

https://eldenring.wiki.fextralife.com/Scadutree+Fragment

Men, är du trött på spelet och genren överlag så är det kanske inte mycket värt Trist att höra, du hittar säkert annat att lira annars. Men känner du dig manad igen så testa att fixa lite fragment och se hur det känns.

Skrivet av theBoosing:

Som Fezk säger så är prio1 att utforska världen så mycket som möjligt i din egna takt. Buffa upp din char med lite fragments man hittar sen testar du bossarna igen. Du går miste om något häftigt om du ger upp

Ja, det får väl bli ett nytt försök senare i veckan. Jag är ganska impulsiv av mig så det händer ofta att spel av- och ominstalleras i ren frustration. Ser det som den mindre våldsamma kusinen till att kasta kontroller. Tar tacksamt till mig era tips om utforskning först, min färdighetsnivå innebär att jag behöver all assistans jag kan få 🙂

Nej, usch vilket antiklimax.

Som jag tidigare skrivit i tråden spelade jag igenom Elden Ring en gång vid release och har därefter inte rört det (att spela igenom spel mer än en gång sker i stort sett aldrig för mig). Under tiden som gått sedan dess har jag vänstrat lite med andra soulslike, de mest framträdande är väl Lies of P och Lords of the Fallen, utan att känna den där FromSoft-magin. Tänkte att de här spelen helt enkelt var lite sämre och inte riktigt nådde fram till FSs höjder.

SotET förbokades så snart det gick och jag längtade till releasen - har trots allt mer eller mindre älskat alla FSs spel sedan det initiala Dark Souls. Efter släppet skapade jag en helt ny karaktär som jag ville uppleva en alternativ spelstil och questroute med men jag tröttnade efter ett par timmar. Det där med att spela om är helt enkelt inte min grej. Laddade istället in min l179-kille med 90 vigor som jag avslutade basspelet med. Skuttade in i Skugglanden och fick så otroligt mycket stryk av de tre första bossarna jag stötte på att det inte var kul någonstans trots att det är samma dex-build jag kört med i alla spel de någonsin släppt. Jag är absolut inte bra på soulsbornes, det kan jag inte ens låtsas om, men jag undrar lite om Vigor ens gör någon skillnad i detta fall.

Summa summarum avinstallerade jag hela ER efter en knapp timme i expansionen och tvingades nog inse att jag inte bara är trött på spelet utan hela den genre jag ändå uppskattat i närmare 15 år. I've become hollow.

Älskade X-files som yngre och köpte på mig någon svulstig DVD-samling när jag blev vuxen. Såg om allting för några år sedan (dock var det nog snarare 201X än 202X) och gillar det fortfarande. Det är klart att de visuella effekterna inte längre hänger med men berättelsen och konspirationerna är fortsatt top notch.

Vanligtvis är jag inget fan av kall mat, men just den här pastasalladen brukar åka fram en eller två gånger om året när det är olidligt varmt, som nu.

Spagetti och köttfärssås. Sen finns det ju ”fuskrätter” som pizza, hamburgare och tacos där man kan variera toppingen lite men just när det gäller köttfärssås kör jag alltid samma recept och tröttnar aldrig

Skrivet av Mikael Berg:

Det andra stycket håller jag med om. Samtidigt är det väl inte FromSofts "grej", men vad fan... Man kan väl någon gång få allt det tjusiga med deras spel OCH en värld som inte enkom är en gudsförgäten mardröm.

Skrivet av farbrorwiwi:

jag har ofta tänkt samma sak som du, men tror man skulle tappa en stor del av fundamentet om det inte längre bara var en föreställning i ens egen fantasi hur exempelvis Leyndell måste sett ut i sina glansdagar. alltför sällan förmedlas sånt särskilt bra, jämfört med bilden man skapar sig själv när nån modfälld sidokaraktär beskriver det i sin klagan om det förgångna.

Jo, jag har väl gått i de tankarna också, att de i så fall skulle ge sig på någonting de inte bemästrar och att deras fenomenala track record därmed skulle få sig en törn. Samtidigt är det synd, älskar deras worldbuilding, lore och karaktärer men det har alltid framstått som märkligt för mig att så många slåss med näbbar och klor för att rädda eller ta över en värld som mest består av brinnande ruiner och monster. Har även irriterat mig lite över att man inte kan prata med folk i någon större utsträckning bortsett från en handfull NPCs och att det inte finns några städer eller byar som är funktionsdugliga. Var äter eller sover t.ex. alla Leyndells soldater? Vem skrubbar golven i Stormveil Castle? Ge mig lite Skyrim-värld med FromSoft-gameplay liksom!

Jag har spelat deras spel sedan Dark Souls ursprungliga release och ER är nog det av FromSofts spel jag tyckt minst om, men så är jag också mer eller mindre permanent utbränd på open world-spel. Friheten i hur man bygger sin karaktär och mängden utrustning i en mer linjär upplevelse hade varit underbart.

Annars är nästa sak jag önskar av deras spel en mer levande värld. Att få stöta på fraktioner som inte alla ville döda en så fort de ser en, att få uppleva städer och civilisationer innan världen gick åt fanders. I de flesta av deras spel förstår jag knappt varför någon vill rädda den sorgliga ursäkt till värld som kvarstår

Det ligger ett italienskt glasscafé här i närheten och deras pistaschglass är inte dum

Skrivet av Zensu:

Kl 00:00 smäller det gott folk!

Är för gammal egentligen för att sitta uppe på nätterna men nog fan om jag inte kommer försöka!!

Vad är era planer? Sitta uppe med mig eller sparar ni det tills imorgon efter jobbet? Kanske är ni lvl 100 ultra-gurus som har tålamod att spara det till helgen? Snacks? Energidricka/kaffe?

Själv blir det en flaska vatten och hoppas jag har ork för 1-2 timmars spelande så man kan drömma gott sedan!

Herregud inte ofta man sitter med sådanhär brutal hype! Leeeeeeeeets goooooooooooO

Har förbokat expansionen och har spelet installerat men jag avser spela klart det jag håller på med för tillfället vilket bör ta två till tre veckor till. Sen blir det gissningsvis Elden Ring igen, nu med DLC, med en helt ny karaktär då jag bara spelat igenom det en gång precis vid release och vill testa en annan build och kanske även ett annat slut. Tråkigt svar kanske men jag är för gammal och känslomässigt död för att få frispel vid spelsläpp nuförtiden. Saknar dock känslan av det 🙂