Inlägg av Tröjan

Inlägg som Tröjan har skrivit i forumet

Skrivet av Barkbiten:

Jag börjar på riktigt ifrågasätta om du bara är korkad eller om du medvetet spelar dum. Jag har flertal tillfällen gett dig exempel på vad jag ansett är dålig lokalisering som du valt varje gång att inte svara på. Om det är så mycket redan som är ändrat så är antagligen hela spelet fullt med felaktiga översättningar där lokaliserarna valt att ändra på saker som inte behövde ändras. Vilket då gör att personligheter och eventuellt story inte är det som var tänkt från början.

Ditt försvar till "Rub-a-dub-dub, open, ya schlub" (där du tog något som en annan användare skrev) var den engelska visan som bara engelskmän förstår. Så att lokalisera något till engelska när minst 5 länder har det som sitt modersmål och inte har några kopplingar till denna visa anser jag är ett dåligt jobb, speciellt när den raka översättningen är bättre.

Men det är ju lättare att vara nedlåtande och använda sig av argumenterfel konstant och underminera dom du diskuterar med eller hur... Du säger att alla som inte gillar den här lokaliseringen är de kränkta och all annan skit du sagt i tråden men du är ju precis likadan, fast i det andra lägret. Jag kan likaväl vända på det och säga åt dig att "sluta vara så jävla kränkt nu bara för att alla inte gillar ett spel du gillar"

Anledningen till att det är irrelevant är för det tillför inte ett skit förutom att säga att det vi diskuterar ej är viktigt vilket inkluderar dig, då du också är här och diskuterar det. Men du verkar ju hålla med honom så vad gör du ens här? Gå och spela spelet för det är ju felfritt enligt dig när det kommer till översättningen. Sen har lokalisering och översättningar av just japansk media pågått i 2+ decennium så vad fan är poängen med att fråga om folk orkar när det diskuterats i åratal med felaktig lokalisering/översättning.

Och för att göra det klart för dig. Jag bryr mig i det här fallet inte om "woke crowd" snacket. Jag vill bara ha en översättning som är så likt orginalet som möjligt då jag ej kan japanska, hade jag kunnat det så hade jag spelat spelet på japanska.

Ta åt dig om du vill, jag vände mig inte till specifikt dig.

Är det här med översättningar det nya för kränkta tangentbordskrigare som ser woke/PK överallt att bli upprörda över? Milde Jesus, hur orkar ni?

Skrivet av Aletheides:

Exakt. Och nästa fråga blir då, varför letar man problem? Men nog om det. Det är som sagt ett icke problem.

Bra lista!

Vad gör att du tröttnar på dagens JRPG?

Personligen upplever jag inte samma sak. De brukar hålla mig engagerad från början till slut i de flesta fall. Men då har jag inget emot att köra 200 timmar på ett spel. Jag brukar ha ett begränsat antal spel igång samtidigt istället och växla mellan dem där jag ersätter något först när jag klarat ett av dem jag har igång. Mindre risk att något faller bort då. Som ett resultat av det så har jag en ganska fet backlogg istället.

Sea of Stars tröttnade jag rätt snabbt på. Tyckte att framförallt stridssystemet var för enkelt och variationen för dålig. Chained Echoes tycker jag också blev tjatigt i längden. Kanske plockar jag upp det igen någon gång. Octopath Traveler tyckte jag led av att inte ha en större sammanhängande story och att jag även där tröttnade på spelsystemet.

Klarade det igår. Fram till sista kapitlet är spelet enastående. De förändringar som gjorts köper jag, och att få återbesöka alla platser har varit magiskt.

Men så kom kapitel 13 och 14. Usch. Dessa jävla parallella universum, tidslinjer, whispers och skit. Vems idé var det? Vem godkände det? Vem trodde att spelarna skulle uppskatta det? För att återkoppla till Sagan om Ringen som nämns ovan, tänkt om Peter Jackson tappat fotfästet på samma sätt och introducerat parallella universum där Boromir helt plötsligt lever igen. Vem hade gillat det?

Många snackar om att jrpg var som bäst på SNES. Jag håller inte riktigt med. Jag tycker att Playstation 1-eran är överlägsen:

Final Fantasy VII
Final Fantasy VIII
Final Fantasy IX
Suikoden
Suikoden 2
Xenogears
Final Fantasy Tactics
Parasite Eve
Chrono Cross
Star Ocean Second Story
Vandal Hearts
Brave Fencer Musashi
Osv

Många av dagens jrpg har jag tyckt börjat fantastiskt bra, men sedan har jag tröttnat: Sea of Stars, Chained Echoes och Octopath Traveler t ex.

Mina förväntningar på Eiyuden Chronicle är enorma. Beställde det till PS5 idag.

FFVII Rebirth var fantastiskt - nästan lika bra som originalet - fram till de två sista kapitlen som i stort sett var hemska.

Fattar inte och kommer aldrig att fatt äta det där argumentet med att inte spela varje del för sig utan vänta på att alla tre delar är släppta. Gjorde ni likadant med Sagan om ringen-filmerna? Star Wars? Både Remake och Rebirth är stora, egna spel i sin egen rätt.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes Har jag sett fram emot i många år nu.

Konami var under 80- och 90-talet och en bit in på 00-talet den absolut bästa utvecklaren. Några exempel: Gradius, Life Force, Castlevania-serien, Suikoden-serien, Metal Gear Solid-serien, Silent Hill-serien, Suikoden-serien, Probotector/Contra, Track & Field…

Och så Square förstås.

Final Fantasy VII Rebirth. Har spelat ca 7 timmar. Ljuvligt.

Skrivet av Sunstalker:

Jag klarade sjuan för en herrans massa år sedan. Minns minimalt av storyn. Har FF7 remake liggandes i mitt plus-bibliotek på playstation. Bör jag spela igenom det först eller kan jag ge mig på Rebirth direkt?

Du bör definitivt spela Remake först för att hänga med i storyn.

Jag avbeställde från Spelbutiken igår, körde ut till Elgiganten på lunchen och hann spela 2 timmar nu på kvällen. Lysande så här långt! Att få återse Nibelheim och Kalm - wow! Otroligt.

Quizzet gick väl inte så bra, men 1997 är det bästa spelåret någonsin.

Jag orkar inte vänta en dag till! Jag får en känsla av att det här spelet nästan kan kunna ge mig en lika stor upplevelse som originalet gjorde 1997.

Skrivet av Paincakes:

Final Fantasy VII var så stark upplevelse för mig att jag har svårt att sätta ord på det. Det spelet var min värld, allt jag tänkte på, drömde om nätterna, pratade om när jag inte spelade det. Min kärlek till det överträffar det mesta inom populärkulturen och finns alltid med på min topplista över favoritspel genom tiderna. Jag kan återberätta stora delar av spelet och se scenerna som att jag såg dem igår trots att jag endast spelat igenom det 2 ggr från början till slut och senaste var för säkert 20 år sedan...

Känner exakt samma sak. Spelade det på jullovet 97/98 och jag har fortfarande inte hämtat mig. En otroligt stark upplevelse, en av de största i hela mitt liv - alla kategorier. Få sker har gjort ett så djupt intryck på mig som det spelet.

För mig är sjuan (originalet) och nian i särklass. De enda två spel i serien jag skulle ge full pott. Sedan kommer tian och sexan. Jag hoppas att Rebirth också ska kunna bli en fullpoängare.

Skrivet av BooliBoo:

Har laddat ner demot men inte startat det då jag vet att spelet ska spelas och jag vill egentligen ha det färskt från start men så sugen. Ni som spelat demot visste ni att ni skulle köpa det innan ni spelade och kändes det som att det var spoilers i demot? Svårt att veta kanske men ni som spelat originalet kanske har ett hum om detta.

Jag hade tänkt vänta med Rebirth ett tag, kanske spela det till jul. Men efter att ha spelat demon gick jag rätt in på spelbutiken.se och beställde spelet. Jag kan inte vänta en dag längre än 29 februari. Eftersom jag spelat originalet med viss regelbundenhet sedan 1997 så var det inga spoilers för min del åtminstone.

FFVIII har nästan lika bra musik som sjuan, snyggare grafik, ett par bra karaktärer osv. Men stridssystemet är jävla röra och storyn likaså. Styr upp detta så hade det kunnat bli en mycket bra Remake.

Själv föredrog jag för övrigt Quistis framför Rinoa och Tifa framför Aerith.

Skrivet av Deekar:

Fast vad jag fattar det som, det lilla jag hunnit spela så är detta en story som är gjort för just demot.

Nej, den här delen är med både i originalet och i själva Rebirth. Dock kan man välja att hoppa över den delen när man börjar spela Rebirth.

Jag klarade precis demon. Fantastisk! Så sugen på att spela vidare.

Nu dök On that day five years ago upp i en version som är så vacker att ögonen tåras. Är resten av spelet lika bra som demon så är det här årets, kanske årtiondets bästa spel.