Inlägg av CatacularCataclysm

Inlägg som CatacularCataclysm har skrivit i forumet

Jamestown: Legend of the lost colony
Skyblazer
Rock of Ages 2
Sine Mora EX
Actraiser
Noitu Love 2
Journey to Silius
Quadrilateral Cowboy
Wild Guns
Full Throttle
Super Probotector
Don't Look Back (2009)
Kero Blaster
Eldritch
Contra: Hard Corps
Blackhawk
Donut County
Nex Machina
Doom (1993)
Zen Bound 2
Hotline Miami
Monument Valley
Rocket Knight Adventures
Rive
Quantum Conundrum
Onimusha Warlords
Rock'n Roll Racing
Lara Croft and the Guardian of Light
Einhänder
Mega Man X
Grow Home
Serious Sam HD: The first encounter
Cogs
River City Ransom
Strider (2014)
Hero Core
Islanders
The Room 1 & 2
Renegade Ops
Ittle Dew
Thirty Flights of Loving
A Short Hike
Sonic and Sega Allstar Racing
Resogun
Pocky & Rocky
Enviro-Bear
Q.U.B.E.: Director's Cut
Wonder Boy 3: The Dragon's Trap
What the golf?
Cave Story
Delver
Valiant Hearts: The Great War
Minit
Thomas Was Alone
Gnog
Snake Pass
The Vanishing of Ethan Carter
Batman (SunSoft NES)
Brothers
Clustertruck
Gunstar Heroes
Pac-Man Championship edition DX
Rime
Journey
Last Day of June
Intrusion 2
Inside
Super Smash TV
Edith Finch
Life Force
Firewatch
Super Mario World
Gorogoa
Magic Sword
Half-Life 2: Episode 2
Roundabout
Kickle Cubicle
FAR: Lone Sails
Blazing Chrome
Everything
The Binding of Isaac
Fez
Into the Breach
Furi
Bound
TMNT:TiT
Gaiares
Radical Dreamers

De skulle ha jämfört Fortnite med koffein istället då det är klinisk bevisat i vetenskapliga studier att det är betydligt mer beroendeframkallande än kokain tex. Men kokain låter ju betydligt mycket mer farligt för ignoranta lekmän. Lite som satanism, gonzo och slutna "samförbund" för oinvigda. Och andra sidan är ju bieffekterna av att hamna i tungt kriminella kretsar där du får dina knäskålar krossade med basebollträn för att du inte har deg nog för att betala för din nästa fix inte toppen heller. Så nu blev diskussionen genast lite mer intressant. Fullständigt on topic också.

Nej.

(Ni kan stänga ner tråden nu.)

Förmodligen Resident Evil 2 remaken nånstans högt i toppen i alla fall.

Har även tyckt om Onimusha remaken, Slay the Spire, Outer Wilds, Octopath traveler (pc), Ion Fury, Link's Awakening, Satisfactory och DMC5 som alla hör till favoriterna i år.

Överlag ett lite svagare spelår för mig. Inget bottennapp, men inga kosmiska orgasmer heller. Hur upplever ni spelåret?

Det har dock inte varit ett problem då jag inte hunnit eller haft möjlighet att spela särskilt mycket.

Skrivet av softis:

gamle nintendo klassikerna Faxandu hade varit kul. Skulle även kunna tänka mig ett fast paced bubble bubble.

Roliga förslag! Kan se att i händerna på rätt utvecklare så skulle man kunna göra nått både intressant, tilltalande, retroflörtande och ändå moderniserat av bägge två.

Skrivet av Sito:

Turrican 2 med musik av Chris Huelsbeck

Your wish has been granted. Vilken tur du har för det finns redan.

Det första jag kommer att tänka på direkt är:

Flera röstskådisar (Phil Lamarr, Joe DiMaggio, Michael Gough för att bara nämna några) i det oförglömliga (och oförglömligt buggiga) Vampire: The Masquerade - Bloodlines. Ett av mycket få spel där jag fått rysningar av välbehag för att rösterna (och dialogerna) är så väl framförda (och skrivna). Ska man bara nämna ett spel som var före sin tid och banbrytande gällande kvalité och framförande av röster, dialog och manus så är det Vampire: The Masquerade - Bloodlines. Damn that shit's still gooood!

Älskar voice casten i Full Throttle också. Protagonisten, Ben's (spelad av Roy Conrad) röst låter precis som nån som inte gjort något annat än att andas in bensinångor, druckit sig redlöst full på whiskey och hamnat i krogslagsmål hela sitt liv.

Även en radda talangfulla röstskådisar i Deus Ex från 2000.

Vill även nämna:

Linda Hunt, övegripande berättelseskildrare i God of War. Fantastisk patos.

Jennifer Hale som fem-shep. Snacka om att lyfta en hel serie till ännu högre höjder. (Samma här som i Bloodlines: bra manus och många bra röstskådespelare på det ger hela världen en tyngd och trovärdighet som bidrar till den täta stämningen.)

Wayne June från Darkest Dungeon.

Och kanske Logan Cunningham i Bastion.

(David Hayter är den mest överskattade.)

Skyblazer

10/10. Ibland gissar man rätt. Tycker ju ironiskt nog inte om Naughty Dog generellt lika mycket som andra, då de på senare tid försöker eftersträva nån slags filmiskt, scineastisk realism
och ambination. Snarare än den rena spelglädjen som jag oftast föredrar. Därav är deras tidigare mer hjärndöda men lättillgänglga/roliga spel (Crash Bandicoot och Jak & Daxter) mer tilltalande (eller var då närvdet begav sig snarare).

+1 på Silverdolken av Katharine Kerr. Skulle även vilja tipsa om The Kingkiller Chronicle av Patrick Rothfuss. Kjempegreit!

Doom (originalet) när jag var 11. Hela stämningen är så jävla tät. Äckel som står och flåsar runt varje hörn. Lite som nattlivet i stockholm.

Super Metroid som 12-åring. Ett par minnen är när en av chozostatyerna plötsligt får liv och helt frenetiskt börjar veva efter dig med sina sylvassa klor. Samt när moderhjärnan gör den där förödande strålattacken som trycker upp dig i taket helt hjälplös.

Resident Evil 1 Remaken till GameCube. Kan inte minnas ett specifikt tillfälle som sticker ut. Hela spelet känns som en enda panikartad inandning som inte tar slut förrän eftertexterna rullar. Mer stämningsfullt än "skita knäckläskigt" dock. Men Lisa mådde ju inte särskilt bra i alla fall.

Resident Evil 4. Regenerators. De där jävla Regenators och Iron Maidens. Fyyy fan alltså. Blir inte lätt skrämd men där lyckades de verkligen skrämma skiten ur mig och medvetandegöra mig om att jag har en fobi som jag inte ens själv visste om att jag hade. Tack! Trevligt!

Jag har gått i traumaterapi och har alltid med mig en termisk kamera vart jag än går numera.

JA. För en som är relativt oinvigd till Fragzone-Fredag så kunde detta vara en inkörsport till tyngre droger. Med andra ord: Do eet!

Gnog gratis på Epic Games Launcher nu och fram till den 15 Augusti.

Hyper Light Drifter och Mutant Year Zero: Road to Eden gratis 15-22 Augusti. (Wtf har de fått spel i dubbel bemärkelse? Jag klagar inte. Awesome fucking games.)

Original Mortal Kombat är verkligen den enda som jag haft behållning av att se.

Arkham Asylum på första plats, TMNT: Turtles in Time på andra och Batman till NES på tredje. Ett litet hedersomnämnande till Viewtiful Joe också.

Tar gärna Minit om det inte är taget och ska gå igenom och kolla om jag själv har några koder som ligger och skräpar som nån annan kan få glädje av.

Och jag instämmer i hyllningskören till Thomas Was Alone. Som trots, eller kanske t.o.m tack vare sin otroligt simpla framtoning, är väldigt effektiv i budskapet det vill framföra. Inget dödkött och förvånansvärt träffsäkert. Om man (Mike Bithell) lyckas förmedla både humor, sorg och utanförskap med ett par pixliga block är man rätt skarp på det man gör.

Samtliga spel i serierna: Halo, GTA, Far Cry, Bioshock, Call of Duty, Red Dead Redemption, Metal Gear Solid, Assassin's Creed, Super Smash Bros, Kingdom Hearts, Pokemon, Uncharted, Tony Hawk's Pro Skater, Battlefield, The Sims, Dota, Gears of War, Diablo, Crysis, Dragon Age och allt som kom efter första Quake, för att nämna några serier.

Fristående spel: World of Warcraft, Final Fantasy X, ICO, Super Mario Bros. (första till NES), Zelda: Phantom Hourglass, Half-Life 1 & 2, Overwatch, Team Fortress 2, WarCraft 3 och Braid.

Det mesta på N64 inkl. Mario 64, GoldenEye 007, Perfect Dark, Banjo-Kazooie, Mario Kart 64 och Zelda: Oot för att bara nämna några (undantagsvis Paper Mario).

Nu har jag väl antagligen lyckats med konststycket att förnärma alla utan ens någon intention.

Inte nån petala en krona.

Steamreorna är inte vad de en gång var sen de tog bort flash sales.

God of Reckin' Balls

The Sadistic Butchering of