Inlägg av Supra8

Inlägg som Supra8 har skrivit i forumet

Hoj där Nintendo, var är Mario spelen? Nja, blir kanske till att sälja Switchen detta året då.

Skrivet av Margy:

Revisorer sköter bokföringen som sedan granskas av myndigheter.

Varför skulle något av dessa företag uppge falska uppgifter och riskera dryga böter och möjligen fängelsestraff för de ansvariga? De skulle även riskera massor av stämningar från aktieägare. Detta för att kunna säga att de sålt lite bättre än vad de har gjort?

Fördelarna med att fuska är uppenbart och något vi redan nämnt, annars kan man alltid fråga någon av de företag som klantat sig och åkt dit. Risk? Ja, ska man fuska så gör man förslagsvis det inom en marginal som ger så gott som 0% risk, förslagsvis något som inte går att dubbelkolla vidare lätt.

Skrivet av Margy:

Både Sony och Nintendo har rapporterat även när det inte gått så bra. Nintendo redovisade till och med negativ försäljning i någon rapport under Wii U-tiden.

Som sagt, vad man går ut med måste ändå på något vis verka rimligt. Wii U var erkänt dålig konsol att då presentera strålande siffror skulle vara klantigt.

Skrivet av Margy:

Självklart vet företagen hur många enheter man tillverkat och hur många man skickat till olika marknader.

Ja? Men vem har lika bra koll och kan checka att siffrorna man delar med sig av stämmer?

Vi kanske ska ta och avsluta diskussionen där och bara konstatera att du går blint på vad företagen säger medan jag tar det med en nypa salt, vem som har rätt får vara upp till var och en att avgöra.

Skrivet av lasselason:

Jag vet inget om din utbildning och har inte hävdat att du är outbildad men du framstår som mycket naiv i detta sammanhang. Nej, jag tänker inte länka saker till dig, gör en resa själv så kommer du lära dig. Börja med att söka på hur det funkar med kvartalsrapporter och vilket ansvar börsnoterade företag har inför sina investerare. Winzi svarade dig med relevant information ovan, du har fått de svar du behöver för att kunna gå vidare med detta och utbilda dig inom ämnet. Lycka till och ha det gott!👍

Haha va? Naiv, det är ju du som framstår som naiv, du tror blint på allt företag säger. Det är inte på något vis ovanligt att företag fuskar där det går. För att kunna dubbelchecka just försäljningssiffror så gäller det att allt företaget pumpar ut går genom oberoende proxy företag vilket även du måste förstå att så inte sker. Man kan spekulera i om det går att kartlägga genom spedition och tullverksamhet men det är minst sagt långsökt. I de flesta fall anger man inte externt hur många ex man skickar ut till diverse instanser och även om man skulle ske så lär det inte vara någon som har tid att checka att det stämmer.

Ärligt talat, vem är det egentligen du tänker skulle ha stenkoll på hur mycket ett företag faktiskt säljer? Och vem är det som betalar den notan? Och nej, det räcker inte bara säga att det finns dokument och kontroller, vi vill veta specifikt vem som håller och sammanställer denna data, jag är övertygad om att en sådan verksamhet inte finns.

Sen kan man som sagt inte ta sina siffror ur luften, som vanligt handlar det om att hitta en marginal där man rör sig så gott som riskfritt.

Du får absolut tro på att företagens siffror är riktiga men så länge som du inte kan ens bevisa att det finns oberoende verksamhet som faktiskt checkar av så kan man inte säkerhet veta.

Skrivet av lasselason:

Det är du som behöver söka information om detta, läs på lite så blir det lättare att inte se konspirationer i saker och ting.😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉 Det finns instanser och kontroller samt dokument som ligger utanför Sonys eller Nintendos kontroll, återigen, läs på och utbilda dig istället för att tro, anta eller fråga FZ saker när du kan lösa den informationen på egen hand.👍

Ja du har rätt, jag är outbildad och dum och lyckas inte hitta något, kan du vänligen länka så att jag kan få samma goda insikt som du har?

Skrivet av lasselason:

O jösses.. Hur ska man svara. Du menar att det är hållbart att ljuga för sina aktieägare och investerare och att det inte finns nån kontroll på detta? Varför skulle Sony göra det? Förklara gärna istället för att försöka vara ”skön” och addera blinkande emojis. Varför skulle Nintendo då vart helt transparenta när de redovisade skitsiffror för WiiU? Talade de sanning då eller var det kanske också lögner? Du får läsa på lite, information om hur det funkar finns på nätet.

Du har hög tillit till företagen! Jag är mer inne på att företag fuskar där det går att fuska så länge som det inte finns betydande risker. Håller man sig bara med rimliga gränser så är riskerna många fall obefintliga.

Strålande säljsiffror för Switchen är extremt bra marknadsföring, det säljer både aktier och konsoler, vem vill inte stats på ett populärt företag? Att presentera strålande siffror för Wii U som var vedertaget undermålig hade inte varit lika lätt.

Så länge man inte kan bevisa något så tar jag det med en nypa salt, det är såklart upp till dig att se på det hur du vill

Förövrigt, prova sök lite på fusk med ex försäljningssiffror, olycksstatistik, utsläpp m,m. Du kommer bli chockad med vad företag kan tänkas fuska med

Skrivet av lasselason:

Förklara vad du menar med Nintendos ”påstådda” siffror, de skeppar och redogör för hur mycket de sålt. De redovisar för inkomst och vinst som har genererats från försäljning av deras produkter. Samma med Sony, varför tror du att det inte stämmer? Har du några bevis på varför dessa företag skulle fara med osanning?

Kan du bevisa att de alla talar sanning?

Förövrigt, jag är inte besviken, du lyckades hitta att jag nämnde Nintendo!

Skrivet av Winzi:

Det är mycket enklare att officiellt följa och se faktiska försäljningar av hårdvara och mjukvara än vad det är att kolla hur många PS konton som varit aktiva på PS4 och PS5 eller bara PS5 och vad det faktiskt betyder för försäljning.

Unika konton betyder ingenting om det inte också betyder nya konsoler. Mutilpla konton på en konsol för syskon eller bara för att starta om framsteg i en eller fler spel utan att förlora data på huvudkontot t.ex.

Intressant, så hur exakt går det till att kontrollera så att siffrorna vi får är korrekta? Finns det något globalt system som allt som säljs registreras i?

Jajaja, jag vet att "man skulle aldrig ljuga om sådana grejer" men om man ändå skulle vilja kontrollera att det verkligen stämmer, hur gör man?

FZ, varför skulle detta vara mer osanning än Nintendos extrema och påstådda försäljningssiffror?

Imponerande täckning av FZ, vad är vi uppe i nu, 15-20 artiklar på filmen?

Skrivet av Barak:

Game Industry eller Nintendo?
Svaret är ju ja i båda fallen men Nintendo skulle aldrig göra det då det är ett börsnoterat bolag.
Nintendo släpper kontinuerligt rapporter för att upplysa aktieägarna om företagets utvecklingen.
I rapporterna jag har tittat i så brukar dock Europa bara stå specad som en region så hur Game Industry får sin data för respektive land vet jag inte.

Vår värld är till stor del byggd på fusk oavsett vilken nivå man rör sig på, större delen kommer aldrig ut i dagsljuset och än mindre blir bevisat. Det finns regler och professionell hållning tyder på att man håller sig till dem(allt annat skulle vara otänkbart) men allt som oftast är det en sanning med modifikation. Har man en hårt auktoritär struktur med tydliga informationsbarriärer så kan risken vara praktiskt taget 0 att fusk skulle läcka ut till den grad att man tar skada, iallafall om resultatet fortfarande framstår som riktigt och rimligt. Förtydligan, nu pratar vi allmänt och inte nödvändigtvis om Nintendo.

Vi utgår såklart från att ingen fuskar men personligen tar jag information som i grunden kan spela in(medvetet eller undermedvetet) för transaktion med en nypa salt.

Skrivet av Gertzy:

Så det handlar inte om att de är arkitektoniskt lika under huven, för det är de inte, utan för att Nintendo ville ta igen förlorade pengar på stor investering för utvecklandet utav Wii U som inte riktigt gav tänkt avkastning och med Switch gick det som förhoppningarna löd bättre. Inte svårare än så.

Intressent, är du insatt i utvecklingsplattformen för de båda konsolerna? Har det varit svårt att porta spel från WiiU till Switch även för Nintendo själva?

Skrivet av Gertzy:

Av det lilla vi fått se har de nog inte gjort alltför mycket med motorn, det märktes ju i vissa tyngre områden att spelet belastade konsolen (Switch) nog ändå så att göra det mer grafiskt avancerat står nog inte så högt på prioritetslistan.

Inget nytt för de pålästa men skillnaden i performance mellan Wii U (PS4, Xbox One) och Swtichen ser ut att vara marginell trots att det skiljer 5 år. Man investera ca 2 ½ år på att anpassa BoTW till Switchen samt slutföra projektet, kanske är systemen så pass lika att det inte går att få bättre på Swtichen, det skulle förklara varför man nu återanvänder motorn till BoTW 2.

Det kan också förklara varför man släppt så pass mycket re-releaser, den största utmaningen har isåfall legat på den tekniska lösningen med skärmar och kontroll snarare än grafikmotorn. Ja absolut, re-releaser är bra för Nintendo och de som inte kört Nintendo på par år men jobbet att porta spelar roll troligen roll.

Skrivet av Gertzy:

Det utvecklades för Wii U och Switch, släpptes samma dag och allt, så det kom inte till Wii U först och portades till Switch senare för att kompensera för något. Det var tänkt att bli konsolens (Wii U) svanesång men när de insåg hur lite det skulle sälja insåg de väl att en port för nya konsolen var av största vikt för att det inte skulle gå med förlust. Så det blev ett perfekt lanseringsspel för konsolen. Sista och första, om en så vill. Något vackert i det också.

Precis, spelet utvecklades i förstahand för Wii U, mitt i utvecklingen bestämde man att det även skulle släppas till Switchen vilket ställde till det för Hidemaro Fujibayashi. När spelet släpps så ser det så gott som identiskt ut på båda konsolerna trots att swtichen är 5 år nyare hårdvara, d.v.s det var uppenbart anpassat till Wii U. Hade det istället varit utvecklat för Swtichen i första hand så borde vi fått något som var snäpet bättre.

Nu pratar "folk" om att Botw 2 kommer återanvända en hel del från 1an, till och med motorn. Hoppas det inte bara blir en stand alone upphottad expansion. Botw motorn lämnade en hel del att önska även om det är spelet\storyn i sig som är den viktiga.

Aja, inte mer att orda om det, vi får se vad som händer.

Skrivet av GustavA:

Menar du spel släppta av Nintendo så är det väl bara Mario Strikers, Splatoon 3 och Mario + Rabbids annars så kom ju Pokemon, Pokemon Legends och Bayonetta 3 också. Så där är det ju på rak arm iallafall 6 exklusiva storspel till konsollen. Sedan kom det väl lite mindre också som Switch sports t ex.

Okay, kallas de storspel så gör jag nog rätt i att skippa Switchen. Men hoppas ni andra har fullt upp med dem.

Skrivet av Gertzy:

Ja, som sagt BoTW är inte ett återsläpp utan lanserades på två konsoler samtidigt - sen släpps ju faktiskt uppföljaren Tears of the Kingdom exklusivt på Switch 12:e Maj så det är ju någonting att se fram emot! Sen har det ju som sagt kommit många bra spel till konsolen senaste året bara men är du bara intresserad av typ tre spelserier är det ju inte så konstigt du blir besviken för Nintendo släpper typ aldrig mer än 1-2 delar av en spelserie per konsolgeneration. Men känner du att du växt ifrån Nintendo (vilket jag aldrig kan förstå, är 33 och älskar dem mer än någonsin) är det ju en annan sak, men att beskylla spelutbudet från att vara obefintligt utöver återsläpp är bara verklighetsfrånvänt. Sen om det inte tilltalar dig är det väl tyvärr så, allt är inte för alla, men konsolen har ju sålt över 114 miljoner och det är ju inte bara för tre spelserier. Det finns betydligt många fler spel på Switch än många tror, de är mer än Mario och Zelda!

Vad jag förstod så utvecklade BoTW till WiiU hårdvaran, man menade på att Switchen hade större potential så hade spelet varit dedikerat till Swtich så hade det haft bättre grafik/flyt. Jag kan såklart ha missuppfattat, du kanske har någon intressant artikel om det.

Oavsett jag spelade det på Wii U, ingen anledning att köpa Switchen för det spelet.

Aha, tycker att jag följer Nintendos släpp ganska bra, vilka storspel släppte de under 2022 som är unikt för dem?

Skrivet av Barak:

Det är så jag tolkar det men jag tänker inte svära på det. =P

"It tracks all physical sales in major European countries (see list below), and digital sales from most major AAA publishers (the main exception is Nintendo, which doesn't share digital data) in every territory across Europe. The data does not include games from indie teams. "

"The main exception is Nintendo, which doesn't share digital data".
Min tolkning där är att dom delar med sig av fysiskt sålda exemplar både vad det gäller spel och hårdvara.

Så hur fungerar det i praktiken, kan de dra till med vilka "rimliga" siffror de vill utan att någon egentligen kan checka det?

Skrivet av Majoren:

Ja, men det blir ju ganska konstigt om du tror att konsolen kommer sälja dåligt nu för att du personligen bara räknar spel från tre spelserier. Du verkar inte kunna riktigt skilja på dina egna väldigt snäva preferenser och vad Nintendo faktiskt levererar som är populärt bland många andra. Jag har själv väldigt svårt att tro t.ex. att Playstation kommer tappa i popularitet för att de inte släppt tillräckligt många Shenmue-spel.

Tror jag att Nintendo kommer sälja dåligt? Nja, antingen är det ett missförstånd eller så har jag skrivit fel. Men visst, ska man spekulera så kan man väl tänka sig att steam deck kan påverka en aning även om det fortfarande finns stora skillnader mellan konsolerna. Personligen tror jag att en steam deck numera passar mig bättre än en Switch.

Nintendo är hårt förknippat med Mario och Zelda, det är inte alls lika tydligt vad Playstation och Xbox är förknippat med, de verkar inte ha marknadsfört sig på samma vis. Visst vet man att playstation är Resident Evil och Xbox Halo men det går fortfarande inte att jämföra. Men såklart, allt handlar om vem man frågar, en inbiten gamer kan säkert peka på flera titlar som de förknippar med specifika konsoler men det är som sagt generellt inte så som playstation och xbox marknadsfört sig.

Skrivet av Gertzy:

Att de i början "körde hårt" på återsläpp från Wii U är ju ganska logiskt då konsolen sålde väldigt dåligt och de ville ge spelen en ny chans - vilket skulle visa sig vara ett genidrag då Switch sålt väldigt bra och väldigt många har kul med dem - igen eller för första gången. MK8 DX blir ju nu dessutom värt att återvända till med alla DLC som droppar in. Men tittar du på de spel jag listade (alla släppta 2022) är ju alla nya delar som inte släppts tidigare - förutom Turtles-samlingen som fångar upp titlar från olika år och konsoler. Men den har ju inte tidigare släppts på Wii U iaf. Så din syn på konsolen och dess spelutbud är ju väldigt snäv och något verklighetsfrånvänd då den verkar basera sig på 10-talets slut snarare än 20-talets början. Kom in i matchen så finns mycket skoj på konsolen för de flesta.

Min uppfattning var att Switch sålde ganska bra från början, det skulle dock inte förvåna mig om det faktiskt sålde dåligt med tanke på det fattiga utbudet(spel). Vi sålde faktiskt konsolen efter något år just på grund av det fattiga utbudet men köpte en igen några år senare, inte för att utbudet var vidare imponerande då heller men barnen ville ha en. Det blev dock tyvärr repris, det är fortfarande den konsol som legat på hyllan mest med marginal. Nu kanske 4 åringen kan få ut lite timmar från den iallafall.

Men säg att vi vill spela nytt storspel med Mario, Zelda Metroid på Switchen, vad har de lyckats pressa ut efter 2017?

Super Mario Odyssey
Metroid: Dread
Luigi's Mansion 3
Paper Mario: The Origami King

Spelat på äldre konsol (re-releaser):
Mario Kart 8 Deluxe
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Donkey Kong Country: Tropical Freeze
The Legend of Zelda: Link's Awakening
Super Mario 3D World + Bowser's Fury
New Super Mario Bros. U - Deluxe Edition
Nintendo Switch Zelda: Link's Awakening (gallet att detta spel kostar 524 kr 2023)
Super Mario 3D All-Stars

Förslag? Man har inte ens lyckas få till expansioner till övervägande titlar.

Jag har inget emot re-releaser, ingen tvingar köp men vad finns det då kvar? Jag tror svaret egentligen är ganska enkelt, man har vuxit ifrån Nintendo. De spel jag fortfarande kan tänka mig spela är trolige främst av nostalgiska skäl, utbudet av dem är dock på tok för litet för att motivera konsolen.

Noterade att vissa verkade ta illa upp och antar att jag talade för hela världens befolkning. Självklart pratar jag utifrån våra egna erfarenheter och åsikter, realitat? Absolut, hade det faktiskt funnits något där för mig\oss att spela så hade vi varit nöjda och stoppat mer pengar i halsen på Nintendo men nu är det tyvärr inte så. Jag tvivlar inte på att det kan vara omvänd situation i vissa hem men det gäller inte några i min bekantskapskrets iallafall.

Skrivet av Majoren:

Här navelskådar du dock ganska betänkligt, alla konsoltillverkarna är ju i samma sits med eviga floder av Remasters, Remakes, Deluxe-utgåvor och andra former av återutgivningar av gamla godingar pga. stora hål i releasekalendrarna då spel idag ofta tar en hel traditionell konsolgeneration att utveckla 5+ år. Så ditt resonemang om Switchen din som samlar damm, det är exakt likadant ju med Playstation och inte minst Xbox som väl bara fått ut ett enda spel, ett stympat Halo, sedan nov 2020 då deras nya konsol lanserades...

Jag kan räkna till minst tre större reor Nintendo arrangerat på Switchens eShop sedan i höstas, det om något är en föråldrad uppfattning att Nintendo aldrig rear ut spel.

Navelskådar? vilken nivå vi hamnade på.

Switch är välkänd för att köra re-releaser, till och med de största AAA titlar på switchen utvecklade huvudsakligen till föregående konsol.

Man har pumpat ut re-releaser och tryckt hårt på indygames, det kan jag inte tänka mig att någon missat. Det är absolut inte fel i sig, många nya Nintendo spelare på Switchen och indygames gör sig ganska bra på bärbar konsol. MEN för de som hängt med från start finns det inte mycket att hämta om man är ute efter Nintendo spel med original karaktärer.

När vi valde att gå över till playstation för 5+ år sen så öppnade sig en helt ny värld, plötsligt hade man tillgång till extremt mycket mer kvalitétsspel. Skulle gissa på att playstation har gått minst 3-4 timmar dagligen sen den köptes, något helt annat än Switchen och då har vi inte ens tittat på re-releaser. Nu har vi som tur en 4 åring som kan underhålla switchen men mycket annat duger den inte till i detta hushåll. Men ja, vilken konsol som passar ett hushåll är högst individuellt men jag tror inte att ens en Inbiten Nintendo lover kan påstå att utbudet av unika AAA titlar på Switchen med original karaktärerna är en nära bra och det är därför iallafall vi köpte Switchen, inget annat.

Skrivet av lasselason:

Jag ingår i en diskussion jag tycker är intressant, försäljning av konsoler och spel. Jag nappade inte på något bete utan ville bringa klarhet i ditt påstående. Du tycker vad du tycker men det förändrar inte realiteten, min Switch dammar också just nu, det är inte det centrala i diskussionen. Hoppas du förstår grejen med trippel A nu. Switch är den överlägset bäst säljande konsolen, vare sig din eller min dammar eller ej, det betyder ingenting i sammanhanget.

Att du brinner för Nintendo är tydligt, detta är inte direkt första gången man träffar på dig att elda på om hur bra Nintendo är Men de e fine, alla ska ju älska något, se bara till att inte bli förblindad Jag gillar också Mario och Zelda spel i grunden men Switchen har varit en riktig drag för oss, på tok för lite bra NYA spel med grund karaktärerna.

Vi har redan konstaterat att de har ett par AAA titlar men att det är gammalt skåpmat vid detta laget, så pass gammalt att våra konsoler ligger på hyllan och samlar damm(eller i mitt fall, hamnat hos 4 åringen).

Nintendo visar upp strålande siffror men ändå är det extremt svårt att få ut fler tiltar, man har inte ens kunna få till expansioner till ex Mario Odyssey eller Mario 3D World(Wii U). Man säljer bäst i klassen och det reas sällan så var tar pengarna vägen? Det är nästan så att man kan tro att siffrorna handlar mer om marknadsföring än realitet.