Inlägg av El Hadjy

Inlägg som El Hadjy har skrivit i forumet

1

Bioshock 1&2. Utan någon som helst tvekan. Jag har drömt om det sen 2007.

1. Starfield
2. Dead Island 2
3. Res Evil 4 Remake

Skrivet av Bullen86:

Jag är verkligen inte "ledsen i ögat" haha. Jag är bara objektiv över vad jag tycker om konsolerna och tjänsterna, nu när jag äger båda, och överdriver inte saker till skyarna så som dig. Jag väntar hellre och ser på resultat, alltså spelen.

För jag märker verkligen av i dina inlägg, över hur mycket du tar i så du spricker, när du beskriver skillnaderna, som t.ex. 30 spel om året och att det har vänt hahahaha 🤣, när de fortfarande inte ens har bevisat ett skit ännu, och varför en del Xboxägare är frustrerade, speciellt efter förra generationen. Tror du på allvar att de ska släppa så många exklusiva på ett år, kanske under hela generationen ja. Vad är det sedan som säger att Sony inte släpper lika många spel eller mer under generationen? Där är flera studior, som Insomniac, Guerilla, Santa Monica etc, som jobbar med flera spel parallellt.

När det kommer till gamla spel så är det inte alla som tycker om att köra igenom 15-20 år lastgamla spel, som mestadels ser ut som skit idag. Jag hade inte köpt nya konsoler om jag ska sitta och nöta igenom äldre spel än förra generationen, så det där faller bort för mig. Om du då kanske undrar varför jag då har PS premium, så är det för att jag fick det automatiskt, annars hade det räckt med extra.

Det sista jag vill säga, att det är mycket upp till bevis för MS att producera bra spel och övertyga mig som förstagångsägare, att fortsätta vilja investera i deras kommande generationer/konsoler.

Tro mig, jag hoppas att de kan vända på det, så att Sony får sig en rejäl match då de har blivit lite arroganta sista tiden. Men som sagt, upp till bevis.

Jag är absolut inte desperat, jag har pengar till att köpa alltihop som kommer och som det ser ut nu så springer Series X cirklar runt PS5. Allt beror på personligt tycke och smak.
Jag kallar det "Varannan Konsol-Fenomenet" och det kan spåras bak till 16-bitseran.

Sega blev för stora och kaxiga och släppte Saturn efter 800 andra märkliga tillsatser. Flopp.

Nintendo blev för kaxiga efter Wii och släppte Wii U vilket blev fiasko. Återhämtade sig med Switch.

Microsoft blev för kaxiga efter 360 och släppte One vilken floppade hårt i början men tog igen lite på slutet.

Sony blev för kaxiga efter PS2 och släppte PS3 vilken floppade i början men tog igen sig på slutet. PS4 blev en braksuccé och nu blev det för kaxigt igen med PS5 och höjda priser, noll aggressiva uppköp medan Microsoft går fram som en skogsbrand.

Skrivet av Neverwild:

Rent teoretiskt så har du typ 5000 äldre spel att kunna ta del utav på ps5. Så du har faktiskt tillgång till fler äldre spel på ps5 än på xbox series.

Tar man ps+ premium mot gamepass så har ps+ ett par hundra extra spel än gamepass.

Samt till ditt tidigare inlägg så flyter ju många spel på bättre till ps5.
Samt finns dualsense som många utvecklare fixat så man får en bättre upplevelse på ps5.

Kort sagt: Nej. Xbox One X är starkare än PS5.

Skrivet av Bullen86:

Ursäkta, men ditt inlägg är lite ologiskt, och du låter lite som en fanboy av ena konsolen, vilket är märkligt, eftersom du äger bägge. För jag aldrig förstått mig på varför vissa personer som dig, måste överdriva så pass mycket för att hävda er om vilken som är "bäst".

Jag äger bägge konsolerna, dock S versionen, och har både PS+Premium/GP. Det är två grymma konsoler som jag tycker väldigt mycket om, men fördel PS. Bägge har sina för- och nackdelar (då tänker jag ej på prestationen, men håller med om ljudet), samma sak gäller för tjänsterna.

Jag tycker ärligt inte att det skiljer så mycket i skillnad mellan GP/PS+, som folk gärna hävdar. Så som folk snackar om GP, så kan man tro att MS/tredjeparter, pumpar ut nya spel hela tiden på tjänsten, och aldrig gamla. De är väldigt likartade med liknande spel som skyfflas mellan tjänsterna, och den enda fördelen GP har över PS+, är dag 1 spel. Men dessa exklusiva spel är få just nu hos Xbox, och därför tycker jag att PS+ väger tyngre för mig, med många tunga storspel. Framtiden får visa om MS kan ändra på det. Detta säger jag trots att det är första gången jag äger en Xbox, och har missat allt som de har haft tidigare.

Att du sedan hävdar att Sony redan är "överkörda" efter bara två år, trots att de har betydligt fler exklusiva storspel, spel som du faktiskt nämner i ditt inlägg, är jävligt magstarkt. Det som blir ännu mer komiskt av dig, är att du inte ens nämner något exklusivt Xbox spel, utan nämner multititlar som du även kan spela på PS5an, dessutom med kontrollens funktioner. Du avslutar med att du har Forbidden West kvar och sedan finns inget kvar. Jag har seriöst aldrig förstått mig på när folk säger sådana korkade saker, för konstigt nog klagar du inte på MS brist på exklusiva storspel detta år och att de är "slut". Tror du spelproduktionen hos Sony har tagit slut redan nu? "Japp, nu blir det inga fler spel framöver, detta är samtliga spel vi har för hela generationen". Hoppas att du är medveten att de har minst ca 30 spel i görningen.

Den största anledningen för att man köper en viss konsol, är pga de exklusiva spelen, inte multititlarna, och det är just dem spelen du har tagit del av på PS5an, så jag förstår inte riktigt ditt sätt att tänka, vad är problemet egentligen förutom det tekniska? För det låter nästan som om du köpte en XSX för multititlar för lite extra pixel, vilket i sig skulle vara märkligt.

Haha. Trust me. Jag har inte ett enda fanboy-ben i hela kroppen. Faaaaast jag erkänner att jag inte äger Switch än och det är faktiskt den första Nintendokonsolen jag inte äger. Finns inga spel som lockar mig men det ändras direkt när nästa Mario Kart släpps.

Du verkar dock lite ledsen i ögat. Jag konstaterar bara fakta. Sony har inget att komma med än. Och då glömde jag ju även nämna bakåtkompabiliteten och där SLAKTAR ju Xbox Playstation totalt. Vi snackar massaker här. Rent teoretiskt har man alltså en backlog på flera hundra spel i samma ögonblick som man rockar igång Series X.

State Of Decay, Gears, Forza, Halo är alla exklusiva serier som jag tycker mycket om. Nu har dom dessutom Bethesda så Fallout, Elder Scrolls, Starfield, Doom, Wolfenstein och resten av det gänget blir mumma.

Jag älskar Sony men man måste vara pragmatisk. Förstapartsspelen från framförallt Naughty Dog är ju helt suveräna men tiden då man köpte ALLT till Sony och exklusiviteter till Microsoft har vänts helt upp och ner. Nu är det tvärtom. Det lär bli 3 spel om året till PS5 och 30 till Series X.

Har både Series X och PS5 och jag kan ärligt säga att Sony är helt överkörda den här generationen. Microsoft har en bättre, starkare konsol som man automatiskt köper flerformaten till, bättre, saftigare ljud med Atmos utan krusiduller, Game Pass som är ruggigt generöst. Klasskillnad.

Jag har köpt Ratchet & Clank, Ragnarök och TLOU till PS5. Ska bara köpa Horizon Forbidden West också och sen finns det liksom inget kvar för mig. Flerformaten köps till Series X för bästa grafik och bästa ljud.

Kommer det till Xbox Series X månntro? Nån av er andra som har nån spåkula?

Heroes Of Might And Magic 3 som jag spelat omänskligt mycket sen det släpptes 1999 och därför kan spela i sömnen. Vill inte veta hur många timmar jag lagt på det men det bör vara mellan 12000 och 15000 st. I perioder som arbetslös så spelade jag det dygnet runt med pauser för naturbehov, mat, sova och nuppa efter nån fest.
Spelar fortfarande i snitt 3-5 timmar i veckan.

Far Cry 5 kan jag spela ibland i avslappnande syfte och då för att bara köra runt och fiska och så. Miljön i spelet, naturen då alltså, påminner mycket om vår egen här nere.

Skrivet av Paiden:

Känner inte riktigt igen mig i det du skriver. Ett stort utbud borde inte automatiskt orsaka apati, snarare lär det vara så att vi tillåts vara mer kräsna. Vi behöver inte sitta och nöta ett spel som vi egentligen inte tycker är så kul bara för att vi "köpte fel" spel när vi stod där på GAME och valde vilket spel vi skulle lägga våra ihop-sparade veckopengar på och nu inte har något annat val om vi vill spela något överhuvudtaget. Har man ett stort utbud men inte spelar något utav det så är det nog snarare för att man inte gillade något av dem tillräckligt mycket eller så har man andra prioriteringar för sin tid.

På Spotify köper du varken album eller enstaka låtar, du kanske tänker på iTunes? Spotify har inneburit för mig att jag hittat så många nya artister som jag börjat lyssna på. De flesta hade jag aldrig köpt en skiva med på vinst och förlust från en skivbutik förr i tiden. De här artisterna hade aldrig tjänat en krona på mig utan Spotify och det finns miljoner människor därute där samma sak gäller (inte nödvändigtvis för samma artister) Det är givetvis subjektivt, men väldigt få artister som jag har lyssnat på har haft ens ett enda helt album där jag verkligen gillat varenda låt; har svårt att se varför det är så bra att jag skulle behöva betala för något jag inte tycker om?

Angående att ingen orkar lyssna på en hel platta eller spela ett helt spel, förutom att det är grovt generaliserande, så vågar jag påstå att det är en åsikt som inte kan vara underbyggd med speciellt många fakta och jag har svårt att se vad det har med utbud eller Youtube och TikTok att göra. Menar du även att "ingen" kollar på en hel film längre? Att det stora utbudet av film på Netflix och Viaplay mm har gjort så att hälften av åskådarna på biografen rutinmässigt ställer sig upp efter 30 minuter och går hem?

Vi har ofta en tendens att utgå ifrån att ny teknik (eller nya tjänster/appar som YT och TikTok) påverkar och "ändrar" vårt beteende, framförallt när det kan se ut som att det är en negativ påverkan. Visst finns det säkert exempel för det men om vi ser det från ett utvecklings- och affärsmässigt (som det ofta är) perspektiv så är det en övervägande majoritet av all ny teknik och tjänster/appar som utvecklats just därför att beteendet redan finns hos oss och någon har insett att de kan skapa något som kan ge utlopp för det beteendet eller att de kan utnyttja det för att tjäna pengar. 500+ miljoner människor har inte blivit beteendeförändrade utan har via TikTok fått utlopp för sin redan etablerade personliga preferens där de förmodligen alltid tyckt att det tidigare utbudet med YT var för krångligt, långrandigt och inte tillräckligt snabbt tillgängligt.

Jag menade itunes och liknande. Det blev fel där. Hur dina vänner var vet jag inte men jag kan lova dig att inte någon av mina spelade genom ett enda bränt spel utom möjligen dom som fick 10/10 i tidningarna.
Dom gav dom en provrunda på en kvart och var det intr roligt då så sket dom i det och på det viset missade dom mycket som kanske hade varit asball efter nån timme. Idag har vi förvisso ett bättre internet så det tar 5 sekunder att kolla omdömen på ett lir.

Att lyssna på en hel platta är nåt som bara vi oldtimers gör. Iallafall av alla kids jag känner. Min son är 14 så jag har rätt bra koll på kidsen. Har dom inget rungande musikintresse så är det nån låt här och nån låt där. Ett helt album är nästan nåt man inte förstår sig på.

Men allt går ju i cykler och LP och CD-försäljningen har ju tagit fart igen så vem vet om 5 år?

Ett bra svar från dig för övrigt. Sakligt och bra!

Håller med till fullo. Det blir för mycket vilket gör att man inte bryr sig om nåt. Lite som i början på 2000 när man hade vänner som chippade sina Dreamcasts och PS2:s. Plötsligt satt dom där med 300 brända spel och spelade inte ett enda.
Spotify har dödat musiken på vissa vis. Numera köper folk inte hela album, man köper låtar. Det är synd och kanske ett symptom för samhället i stort.
Youtube-generationen med ett uppmärksamhetsspann på 15 sekunder gick över till TikTok-generationen med ett uppmärksamhetsspann på 3.5 sekunder.
Ingen orkar lyssna på en hel platta och ingen orkar spela ett helt spel.

Typiskt. Jag som köpte en Series X enbart för det här i förra veckan. Tur man har en backlog på 40-50 spel från både One X och PS4.
Men lite kränkt är man allt.

1