Inlägg av Swe_Downhill

Inlägg som Swe_Downhill har skrivit i forumet

Bryr mig inte det minsta om någon skulle tycka något negativt om det. Det är en hobby som följt med sedan barnsben och den betyder jättemycket för mig. På samma sätt som andra knyter starka band till andra hobbies så som pusslande, stickning, legobygge eller vad det nu kan vara.

Låt inte ålder eller andras fördomar stå i vägen för dina intressen. Spela och ha kul!

Spelade ofta på Hard/Svåraste när jag var yngre, men nu när man passerat 30 (och lite till 😉) inser man hur lite tid det är på ett dygn, och då kan jag inte längre motivera att spela om saker bara för att det ska vara en rejäl utmaning.

Spelar mest på Normal, men ändrar ibland till Easy om det behövs för att jag ska orka ta mig igenom.

Sen säger jag som en tidigare forumit skrev ovan, att det bästa är när det bara finns en svårighetsgrad, så slipper man välja.

Skrivet av Pjotor:

Finns den ännu? Det fanns en populär tråd på Flashback för 15 år sen med fanfiction om frånskilda, äldre män som firade en torftig, ensam julafton med Findus Jultallrik innan de gick ut i garaget och började knyta öglan.

Ajdå, vad ledsamt. 😢

Ingen aning faktiskt, jag tror att den kom och gick. Men jag kommer fortfarande ihåg hur jag hoppade till när jag såg den första gången i affären och tänkte WTF 🤣😉

Jag har inte testat själv, men Findus jultallrik verkar ju inge vidare.

Men oj, vad förvånad jag blev när jag läste OP-inlägget. Personligen tycker jag den är helt fantastisk. Jag riktigt längtar att få spela med den igen efter att ha lirat med t.ex. PS5-kontrollen.

De nya greppvänliga trigger-knapparna är nog den största anledningen till att jag gillar den så mycket. I övrigt är det ju inte jättestor skillnad från Xbox One-kontrollerna som IMHO redan var i princip perfekta 😊

Smaken är som baken uppenbarligen.

Blacklist och the walking dead för min del. Jag klarar inte av dem längre. Snacka om att mjölka sönder en serie.

Toem är himlans trevligt. Ett fotoäventyr 😊

Det känns som att Yves bör kliva bort från VD-posten (och bolaget) snart. Jag är orolig för både personalens hälsa och att deras spelserier fullkomligt trasar sönder.

Men det är ju upp till utgivarna hur de väljer att implementera dem? Vissa delar ut achievements när man klarat kapitel i storyn, andra när man hittar collectibles osv.. Med det sagt har jag full förståelse för att det tar resurser under utvecklingen och att det kan drabba konsumenten negativt vilket såklart är tråkigt.

Jag gillar achievements för det mesta och känner att jag får ut mer av spelen tack vare dem. Men jag avskyr achievements i multiplayer (Hej Ghost Recon Advanced Warfighter - ”World Champion”, jag ser dig), samt när man ska döda x personer med vapen y eller köra x mil med bil y osv. Men samtidigt är det ju helt frivilligt om man vill försöka ta dem eller ej.

The Patient

Nagelbitande serie med Steve Carell i huvudrollen. Det kanske kan vara svårt att se honom i en roll som inte berör komedi, men jag tyckte det fungerade alldeles utmärkt och att han gjorde en väldigt bra insats.

1 säsong á 10 avsnitt. Avsnitten är mellan 20-40 minuter långa, så det går ganska snabbt att bränna igenom dem om man vill.

Rekommenderas 😊👍

Bloodborne

Gillar det skarpt i många avseenden, men tjusningen med From Software-spelen är ju att nöta, nöta och nöta lite till för att tillslut bli närmast euforisk när man klubbar ihjäl en boss, men jag orkar verkligen inte köra om samma sekvens flera gånger.

Som ung hade jag inga problem med upprepningar eller att spela om något, och jag tog mig bland annat igenom Call of duty Modern Warfare på Veteran. Men nu blir det i princip alltid lättaste/ eller näst lättaste svårighetsgraden och mer fokus hamnar istället på att bara njuta och ta in atmosfär/story osv istället. Svåra partier/bossar blir snarare ett hinder som kan få mig att lägga ner/byta spel.

Skrivet av pastapapa:

Läst in mig lite mer på ämnet och vill hävda att jag fattar grejen nu. Vi kan därmed avsluta den diskussionen, tack för er hjälp så långt! Ställer en annan fråga istället - ni som ägt decken ett tag, hur ofta har ni känt behovet att spegla mot tv? Att Valve tar cirkus en tusenlapp för sin dockningsstation (visserligen med laddare, men trist att det inte är valbart) tycker jag är lite tokigt. Finns det någon särskild anledning till att inte köpa en vanlig USB-C hub med HDMI/display port? Den verkar göra jobbet om det enda man vill är överföra bild + ljud till en TV/annan skärm.

Man kan väl använda vilken USB-C dockningsstation eller USB-C till HDMi-kabel som helst egentligen, men med Valves docka får du ju en form av garanti att den fungerar och är ämnad för Steam Decken specifikt. Behöver de modifiera firmwaren så kan den dessutom uppdateras direkt via Steam deckens gränssnitt medan den är inkopplad (har en själv och fick en uppdatering dag 1 när jag kopplade in den).

Samtidigt kan det finnas andra fördelar med andra dockningsstationer. En sådan fördel är att man kan montera en M2-disk inuti en (eller ett par) dockningsstationer, en annan fördel kan vara om man har andra behov av antalet tillgängliga portar osv som originaldockan inte tillgodoser.

Så jag skulle säga att det är väldigt individuellt.

För att svara på frågan om att koppla till TVn så har jag gjort det en hel del (kanske 25-30% av den totala speltiden). För min del handlar det om flexibilitet, ibland vill jag spela bärbart på resande fot, ibland i soffan eller i sängen och ibland dockat mot TVn. Så det handlar inte om ett behov, utan snarare en möjlighet när andan faller på.

Skrivet av Kleptoman:

Jag fick mail att de satt in pengarna på ett kort som jag inte har kvar och som inte är kopplat till något konto. Vet någon vad man skall göra??

Vill inte vilseleda nu, men jag fick mail om alla återbetalningar som SKA göras (dvs inte de som har gjorts), av dessa har 1st återbetalats än så länge och jag har inte fått något mer mail efteråt att det blivit utfört.

Är inte kortet aktivt längre, och i synnerhet om det inte är kopplat till något konto längre så borde (!) återbetalningen misslyckas, och i så fall skulle Google återkoppla med att de behöver mer info/ny info för att kunna genomföra återbetalningen.

Har du kollat om det står något på https://pay.google.com ? Där kan man åtminstone se alla sina köp och jag inbillar mig att det är dit man blir hänvisad för att uppdatera sin betalningsmetod när det blir dags.

Skrivet av piddau:

Tror inte att jag fick tillbaka min founders, men annan hårdvara relaterad till Stadia har jag fått tillbaka för.

Kontrollen skulle ju återbetalas, och den är en del av både founders och premiere. Men en Chromecast Ultra följde ju också med, därav frågan. Beroende på hur man resonerar så är den ju antingen nödvändig för Stadia (alla kanske inte har en kompatibel dator, mobiltelefon eller platta, plus att stödet utökades ett par månader/år in i livscykeln), men samtidigt kan ju Chromecasten användas till så mycket annat, även efter att Stadia stängts ner.

Jag antar att vi får se. Men om robbis nu redan har fått allt återbetalat så vore det intressant att veta i förväg.

Skrivet av robbis:

Fått alla återbetalningar... En liten nätt summa på 9k...

Återbetalades hela founders/premiere edition? Dvs inklusive Chromecasten, eller räknar de bort värdet på den?

Skrivet av ChrizHawk:

Banbrytande?! Hahahaha nej verkligen inte.

Ingen idé att argumentera med någon som inte kan komma med sakliga motargument, så vi stannar här.

Skrivet av ChrizHawk:

Kanonbra tjänst? Uppenbarligen inte, eftersom den tas ur bruk.

Riktigt så enkelt är det inte. Den tekniska plattformen är banbrytande. Kontroller direktanslutna till molnet är bara ett exempel. Problemet var spelutbudet. Det tog 1 år innan spel som Ghost Recon Breakpoint och andra trippel A-titlar som redan fanns tillgängliga på andra plattformar blev tillgängliga på Stadia, nya titlar släpptes inte heller direkt på plattformen och både utgivare och utvecklare vände ryggen. Då finns det inte mycket annat att göra än att lägga ner.

Skrivet av dawah:

Tror alternativet var att bli stämda

Möjligt, och att Google som varumärke hade fått ett sämre rykte. Men min känsla är att många andra företag hade tagit en annan utväg om de befann sig i samma sits.

Hatten av till Google för att de betalar tillbaka! Det är ingen självklarhet, och speciellt inte hela beloppet (bortsett från prenumerationsavgiften)

Psycho Mantis i Metal Gear Solid tycker jag är helt genial! Man behöver byta kontrollport från 1 till 2 för att bossen inte ska kunna förutse ens rörelsemönster 😍😃