Inlägg av soderkvist

Inlägg som soderkvist har skrivit i forumet

Dåliga spel är väl en sak men det är inte det jag tänker på i första hand när jag tänker på felköp.
Jag köpte X-Wing vs TIE fighter utan att inse att det krävs en joystick för att spela. Det tog över ett halvår innan jag fick pengar till en joystick men därefter spelade jag mycket och med stor förtjusning.
Jag vill också minnas att när jag köpte Age of Empires 2 så hade jag fortfarande bara 16 MB ram men spelet krävde 32 MB. Fick springa hos kompisar och spela tills det blev uppgradering hemma.
Även Mech-spelet med voxelgrafik Shattered Steel kunde jag av någon anledning inte få igång förens långt efter inköpet. Kommer inte ihåg varför men bristande hårdvara troligtvis.

Jag har kört 1440p 60hz i många år men kom nyligen över en 21:9-skärm så det är väl 3440x1440 tror jag, och 120 hz. Har dock inte hunnit spela på den men rymmer fyra sidor i Word

Master of Teräs Käsi har jag många roliga minnen från men det betraktades inte av tyckare som bra. Någon som minns det?

Men Dark Forces 1 & 2, XvsT, Yoda Stories:), Jedi Outcast. Mycket bra har man haft på datorn.

KOTOR har inte riktigt funkat för mig. Men ska prova någon fler gång och bara följa någon guide på hur jag ska speca.

Modernare titlar finns i backloggen.

Skrivet av KeyserSoze:

Tänkte direkt på trespasser från 1998 x)

Haha ja den armrörelsen alltså 😂 Operation Flashpoint som nämndes tidigare också men armen i Trespasser var en nivå för sig.

En Ankeborgare ser jag!

Jag tycker Morrowind har en häftig värld. Den är nog den som gjort mest avtryck.

Skrivet av Majoren:

Provat kalibrera den då om den är så ny?

Nej det ska jag göra, tackar för tipset!

Har inte bra koll på tv-spel och handkontroller, har endast spelat pc tidigare.

Min röda sidan driftar lite, märks i Mariokart. Konsolen är ny och köptes tidigare i veckan.

DLC till Metro, tror det heter Sams story.

Mus och tangentbord för mig av gammal vana mest. Min handkontroll har fått ligga långa perioder ibland:

Jag har en Xbox 360-kontroll men det har ärgat där batteripolerna ligger mot efter att kontrollen hade legat oanvänd en längre tid. Är kanske batterisyra. Har försökt att göra rent men det blir inte bra, det glappar. Någon som har tips? På pm kanske för att inte kapa tråden.

Svaret är nej, därför vet jag att det är skit

1:an och 2:an fick en Enhanced edition, den här gången var det Complete.

Ålder: 35 år
Yrke: Byggprojektledare, jobbar åt stor fastighetsägare
Utbildning: Civilingenjör väg och vatten, examen 2013
Erfarenhet: Fem år i yrket och innan det närmre fem år i byggbranschen
Bruttolön: 48 800 kr
Förmåner: 30 semesterdagar 6 avtalsdagar som funkar som semester men går inte att spara till nästa år. 4000 kr friskvård. Parkering på jobbet Telefonen ser jag mer som en börda så kör egen lur privat.
Just det, kom på att jag får någon slags inkomst av arbetsgivaren när jag är föräldraledig också. Det gjorde rätt bra skillnad vill jag minnas, man får det under en period typ ett halvår per avkomma.

Jag kollar gärna för det hörs som att folk tycker den verkar vara bra men jag har inte spelat spelet eftersom jag endast har pc att spela på.

Skrivet av PeTTs0n:

I de jämförelser som gjorts används ju bra mycket mer vatten vid handdisk, sen kan vi så klart diskutera det där med hur man "tillverkar" värmen för att diska. Om du på något sätt kan ta tillvara spillvärme för att värma upp kallvatten som du sen diskar med kan du väl rent hypotetiskt nå den största energieffektiviteten, men... lycka till. ^^ Det är ju som de illustrerar i testerna rätt mycket vatten som behöver värmas upp, rätt många J som hade kunnat "användas" till något annat.

Då kommer ju dessutom den sekundära frågan, är inte den värmekälla du använder som ger dig spillvärme i så fall ineffektiv? Braskaminer exempelvis, värmer extremt mycket precis intill värmekällan, men är sällan jättebra på att fördela värmen jämnt över en lite större yta. Delta-T:n blir enorm precis vid brasan och avtar rätt fort med avstånd därifrån.

Du kan koppla på varmvatten upp till ~60-75C och spara energi på uppvärmningen av vattnet om du känner att din vattenuppvärmning är mer effektiv än diskmaskinens - samtidigt använder en diskmaskin bara varmvatten när det behövs (se länken), och precis som i länkarna från Energimyndigheten och Råd & Rön är de "rätt" effektiva med hur de använder vattnet.

Så som du beskriver med braskaminen är det hos mig. Det är en Contura i plåt från slutet på 80-talet. Den här dock en inbyggd fläkt och den hjälper väldigt mycket med att sprida värmen i rummet. Spridning vidare till andra rum är lite si och så.

Hos föräldrarna är det annorlunda. Ett litet timmerhus byggt runt en murstock med den en kamin i massiv täljsten. Kaminen strålar värme långt efter att man eldat och murstocken, som nästan alla utrymmen angränsar till, ackumulerar värme. Det blir en helt annan tröghet i huset. Även stommen tror jag bidrar lite där.

Annat är det hos mig som har regelvirkeshus från 70-talet. Inte ens plattan är på varma sidan. Tröghet=0. 😂

Spårar lite men värmen som gör diskvattnet är väl inte direkt spillvärme, värmen som går ut genom skorstenen är spillvärme. Kastrullen med vatten är mer som en enkel ackumulator. Spädes sedan till rätt disktemp, räcker nog till 2-3 diskhoar

Nykörd disk brukar ju vara varm så frågan är om till och med sköljningen är varm. Men du har nog rätt, maskinen skulle nog behöva vara designad för det om det ska vara en bra idé och antagligen är det inget som merparten av konsumenterna har nytta av eftersom det inte är så.

Skrivet av PeTTs0n:

Ja, jo, så är det väl även för privatpersoner - plånboken är ett bra övertalningssätt.
Jag har också vänt på dygnet och kör tvätt, torktumlare och diskmaskin nattetid (ja, lägenheten är såpass välisolerad att de inte hörs hos grannarna), det går att dra sitt strå till stacken på lite udda sätt ibland.

Som nämnt tidigare: att handdiska är ett rätt dåligt val jämfört med att diska i diskmaskin om man bara ser till energiåtgången.

Beroende på vad man har för avtal gällande varmvatten och/eller el kan man kanske spara någon krona personligen dock, men om man vill bidra till att uppnå likvärdigt resultat med så lite energi som möjligt bör man köra diskmaskin, så fullt packad som är rekommenderat.

Ja alltså har man bergvärmepump någorlunda modern med 300% verkningsgrad på varmvattnet så är det ju stor skillnad på 90% som de har räknat med. Har man fjärrvärme för 60-70 öre/kwh och elen är dyr för tillfället så är det också en annan femma. Har man en stor kastrull med hetvatten på Tulikivin i köket och nämnda braskamin också är primär värmekälla så blir handdisken väldigt billig. Mina föräldrar diskar som sistnämnda de är lite gammalmodiga, det är ju tillräckligt besvärligt att plocka i och ur diskmaskinen
Kan man koppla diskmaskinen på varmvattnet föresten? Om man har värmepump tänkte jag. Kanske med blandare emellan så det inte blir för varmt.

Jag har en 130 kvm villa + 50 kvm varmgarage, byggt 1975. Luftvärmepump, braskamin och direktverkande el. Beläget i Umeå så elområde 2. Vi blev lite tagna på sängen i mitten av november när priset stack i väg.

Vi har sänkt temperaturen inne men det är ganska ojämnt fördelat. Det är fyra av totalt typ 12-13 st elradiatorer som går när det är kallt och en i garaget. Några rum blir ganska kalla beroende på vädret.

Vi eldar som fan.

Snabba duschar.

Har gjort plats i garaget för bilen. Det är en Tesla och det är väldigt bekvämt att bara avisa den från elnätet eller batteriet för den har ordentligt med värme att köra på med men sådant beteende är ju inte varför vi skaffade elbil.
Jag ställde värmen i garaget på fem grader och nu är bilens förbrukning på ”sommarsiffror” åtminstone på väg till jobbet.
Problemet är som många vet att fem grader inte är tillräckligt för att torka en bil så funderar på att kallställa garaget och bara ha värme i förrådsdelen, måste bara flytta sånt som kan frysa.
Då blir garaget som en lite bättre carport men bara rutorna inte fryser så kan jag åka till jobbet utan att förvärma.

Bilens laddning planeras till minst dåliga tidpunkt. Såväl som disk och tvätt. Har ingen torktumlare.

Har försökt att vara lite aktiv med ventilationen som styrs med en femstegstrafo men det gäller ju att komma ihåg.

Har provat lite olika smågrejer också med mycket oklart utfall. Därtill hör att dra för gardinerna (vi hade -26-27 några nätter i rad så goda råd var dyra) men med lite längre gardiner så sabbades nog luftens rörelse kring radiatorerna, jag har skottat upp snö mot grunden runt huset och dragit ur apparater. Tror dock jag kan ha mina stackars apparater utan att förlora på det så länge jag har direkt elvärme.

Funderar på bergvärme nu i år med konvertering till vattenburet och allt. Det har inte burit sig förut men luftvärmepumpen är från 2008 så det är dags att investera så lika bra att undersöka alternativen. Bor dessutom i ett lokalt kallhål med ofta 3-5 grader lägre temp än Umeå enligt väderprognosen. Million dollar question är vilket elpris man ska kalkylera med.

Age of Empires

Som det märks i tråden så finns det många bra exempel men jag tror inte att någon har nämnt Age of Empires ännu. (Tror det är rätt låt i länken men har min sovande avkomma här nu så törs inte lyssna)

Kunde ingen fråga! Men då är också det nyaste spelet jag har spelat Cyberpunk.

Skrivet av gamern_86:

Du vet.... FF Adventure till GB tillhör egentligen Mana serien?

Hade ingen aning, det stod Final Fantasy när det startade och visst fanns det Chokobo? Det var länge sedan:)