#id Software arbetar för fullt med såväl #Rage som #Doom 4, vilka båda drivs av deras egenutvecklade id Tech 5-motor. Todd Hollenshead har tagit sig ett snack med Gamasutra och berättar att deras inriktning fortfarande är spel först, licenser därefter. Högsta prioritet ligger i nuläget på de två nämnda spelen. Vanligtvis brukar deras teknologier endast licenseras ut till liktänkade pc-utvecklare, men när spel som Rage drar på flera genrer och format kan funderingar kring huruvida fler utvecklare är intresserade.

"Vår filosofi i ämnet har alltid varit att vi hellre har några få passande och högkvalitativa utvecklingslicenser än en klump som helt enkelt inte passar eller som kanske inte vore så bra licensinnehavare ändå. Vi tror att licensinnehavarna kommer påverka hur teknologin tas emot."

Så även om möjligheter finns att sälja ut en välfungerande multiplattformsteknologi för att tjäna en hacka, så drar id sitt kvalitetsstrå till stacken för att säkerställa att den används på rätt sätt. Hur väl tror du att Tech 5 ställer sig mot andra dylika motorer?