I helgen läckte information slutligen information kring #Starbreeze Studios #Project Redlime, som de flesta förstått är ett nytt spel i Syndicate-serien från 90-talet. Den isometriska vyn är borta till fördel för ett förstapersonsperspektiv och fokus ligger även på samspel med upp till fyra spelare. I morgonens officiella pressmeddelande får vi också veta att spelet släpps till pc, Playstation 3 och Xbox 360 tidigt nästa år. Vi gissar lagom till kvartalsavslutet.

Vårens mode - titta genom siktet

Beslutet stöpa om spelet till en förstapersonspangare mötte som väntat motstånd och i forumet kunde kommentarer som "Våldtäkten av klassikerna fortsätter." fortsätter, medan andra var nöjda om "man kan spränga sönder alla byggnader som förr". Jeff Gamon, exekutiv producent, är dock övertygad om den nya inriktningen.

– Vårt mål med Syndicate är att ge dagens spelare så väl som fansen av originalspelet en utmanande actionshooter. Jag är helt säker på att de kommer att gilla och känna igen arvet som gjorde det till en klassiker. Spelseriens fans kommer att känna igen många av vapnen och miljöerna, fast på ett helt nytt sätt. Spelet erbjuder även ett separat och omfattande CoOp-läge för fyra spelare med uppdrag från det kultklassiska originalspelet, vilket adderar ytterligare en dimension till den totala spelupplevelsen.

Vi har även kommit över de första skärmdumparna i betydligt högre upplösning än vad helgen erbjöd. Håll till godo och förvänta er mer information snart.