Ett par nya detaljer, samt en film, har dykt upp på #Nintendos hett efterlängtade #Super Mario 3D Land. Men innan du kikar på trailern råder vi dig att slappna av, glömma vardagens alla bekymmer och sedan trycka på PLAY och få dig en chockdos av Nintendo-mys.

NYA DETALJER

Visste du att Super Mario 3D Land använder 3DS-konsolens inbyggda gyrosensor? Det innebär att du, genom att vrida på konsolen, kan "scouta" varje nivå efter hemligheter innan du börjar spela. Enligt Mario-pappa Shigeru Miyamoto är spelet menat att vara ett "2D-Mario-spel som kan spelas i 3D".

Det sägs vara något utav en hyllning till klassiska Game Boy-liret Super Mario Land. Det dök upp 1990 i Sverige och skapades av Shigeru Miyamotos mentor Gunpei Yokoi, som händelsevis också var mannen bakom Game Boy. Gunpei Yokoi är idag tyvärr något av en doldis, fastän han också uppfann klassiker som Game & Watch och serier som #Kid Icarus och #Metroid. Han lämnade Nintendo 1996 efter att hans Virtual Boy floppade. Året därpå dog denne visionär tragiskt nog i en bilolycka, och nu känner jag att jag helt tappat tråden...

  • Rörelser från 3D-Mario-spelen återfinns i Super Mario 3D Land

  • 3D-effekten krävs inte för att spela, säger Shigeru Miyamoto

  • Spelet får Street Pass-funktioner

Super Mario 3D Land släpps exklusivt för 3DS den 18 november.