Sociala Shenmue var kanske inte vad fansen ville ha men livnärde åtminstone drömmen om Shenmue III. Men inte längre – Shenmue City stängs ner.

Sociala Shenmue finns inte längre. Den 26 december, bara ett år efter releasen, stängde utvecklaren ner Shenmue City – även känt som Shenmue Gai, Town och World. Med den försvann också ett av de sista lilla hoppen om ett eventuellt Shenmue III.

Japan-exklusiva Shenmue City var Ys Nets debuttitel och regisserades av seriens legendariska skapare, Yu Suzuki. Det gick att spela på Mobage-mobiler men planerna var att det senare skulle kunna spelas via webbläsare. Planer som alltså inte kommer att realiseras.

Shenmue och dess #uppföljare släpptes till Dreamcast för drygt tio år sedan och blev kritikerrosade men också ökända försäljningsfloppar, särskilt som det första spelet kostade rekordmycket för #Sega. Rykten om Shenmue III har florerat och dementerats sedan dess.

Kul att se iaf att man inte är ensam om att sakna denna serien =) 07/01 Jag är väldigt ambivalent till ett ev. Shenmue III. OM det någonsin skulle komma (vilket är osannolikt) så skulle det garanterat bli i någon nedstrippad budgetvariant till spel som knappast skulle tåla att jämföras med de makalösa storproduktioner som... 06/01 Jag vill ha ett Shenmue 3 i samma grafiska stil och på samma tekniska nivå som föregångarna. Något annat skulle bara se ojämnt ut när man knyter ihop historian. 03/01 Hoppas Yu tar och sätter igång arbetet med 3an snart. Stilen som serien använder sig av ser man typ inte i moderna spel så jag tror att en hel del gamers utöver alla fans skulle pröva på Shenmue 3 för omväxlingens skull...hur många skurkar kan man skjut... 03/01 Ja, läste det någonstans. Fast det kanske bara är att de gör om 1:an till Xboxen eller så e´ja´helt ute o seglar ;) 03/01 Så Shenmue 3 är under utveckling??? 03/01 Ja men spelet är ju under utveckling. Staden har ju inget med spelet o göra förutom namnet då. Så nu är det officiellt på FZ oxå. 03/01 Men det visste man väl lite för det mobil spelet blev ju inget vidare vad jag förstod. Tror inte dom lägger ner planen på att släppa en uppföljare. För stort helt enkelt. 03/01 Ett spel som lämnat ett sådant avtryck att det fortfarande tisslas och tasslas om det. Säkerligen flera år till, uppföljare eller inte. Tror knappast de kommer att överge det hela så lätt så jag är en beliver. Knappast är jag tvärsäker men visst, jag... 03/01 I'm a believer! (Tror jag) 03/01
Skicka en rättelse