Strategititel från Civilization-skaparna Firaxis. Retroflörten som vart utlovad i och med Game Informer.

När #Xcom återuppstod i april 2010 var det med skräckblandad förtjusning. Varför? Jo, någon hade fått för sig att skapa en förstapersonspangare istället för en strategititel. #2K Games har nu låtit meddela att en andra Xcom-titel är på väg, nämligen #Xcom: Enemy Unknown, en omgångsbaserad strategititel från #Firaxis Games som bland annat står bakom #Civilization-liren.

Detta är retroflörten som utlovades i och med nästa Game Informer och släpps till Windows, Xbox 360 och Playstation 3 i år.

- Det har varit en dröm för oss att återskapa X-COM utifrån vår unika kreativa vision. Vi är stora fans av originalspelet och det är en möjlighet som bara inträffar en gång under ens livstid att få omvisualisera ett spel som är så älskat som X-COM. Vi har varit noggranna med att hålla Xcom: Enemy Unknown troget elementen som byggde upp X-COM samtidigt som vi levererar en helt ny story- och gameplay-upplevelse för både de mest trogna X-COM-fansen och nykomlingar till varumärket, säger Firaxis-bossen Steve Martin till Game Informer.

Borta på GI:s hubb för Xcom kan du nu spana in en rulle som låter Firaxis förklara vad det är som de älskar med originalspelet. Ta dig en titt.

Skicka en rättelse