Gamers kan mycket väl vara jordklotets mest otåliga grupp människor. Varje gång en demo eller film från ett efterlängat spel släpps, fylls forumtrådar med skäll på slöa servrar, ångest över låg nedladdningshastighet och skryt om i vilken svindlande fart man tankar från alternativt håll. Majoriteten verkar inte reflektera över det faktum att materialet i fråga faktiskt är lika fräscht också någon dag senare.

Hursomhelst, mot den bakgrunden är speltestare sannolikt det ultimata kneget - att få sätta tänderna i heta titlar långt, långt innan pöbeln kommit sig för att börja klaga. Men hur är det egentligen? Tidningen Din Teknik besöker i sin senaste gratisartikel på nätet #Digital Illusions och snackar med Nathan Clay, en av de personer som har buggletande som levebröd. Ett drömjobb för många, inget snack om det, men samtidigt ställer det krav och innebär vissa risker.

- Det är ett fantastiskt jobb, men det kan vara oerhört hårt. Stressen under tunga perioder är en prövning. En gång hittade jag en testare i en stol där han satt och stirrade ut i rymden med tom blick. När jag väl fick kontakt med honom så trodde han att jag var Harry Potter, flinar Nathan.

Som sagt lär det knappast vara testarnas fel, de har troligtvis hittat alla buggar. Men sen måste det finnas en utvecklare till att fixa buggarna. Och om de som håller i pengarna är mer intresserade av att sätta all arbetskraft på att skapa en ny produk... 18/09 Några tips om hur man skulle kunna få en praoplats där? Måste varit en riktigt grym tid ;) tack i förhand. :up: 18/09 jo jag vet. jag menade inte att livet på dice är "lätt" eller någonting sådant, men jag hade precis läst klart artikeln om livet hos amerikanska testare innan jag läste det här så jag tänkte bara dela med mig. Men ja, du har rätt. Även om EN testare läg... 08/04 stellanj: Kan också variera från person till person, som det mesta i livet. 08/04 att testa spel på dice är nog 1 miljard gånger bättre än på många andra företag runt om i världen. läs den här artikeln, "The true story of an abused game tester". lång men samtidigt jävligt intressant. http://www.destructoid.com/developer-tales-the-tru... 08/04 Det finns verkligen ingen anledning att klanka ner på speltestare. SAnt är att dom är lägst i hierarkierna inom spelföretag men sen å andra sidan så är spelbolag högt i hierarkierna av bolag i stort. Så det är fan så mycket bättre att vara QA än att job... 08/04 Det var ett jävla klagande på speltestare/Q&A-arbete. Jag är iofs bara en frivillig beta-testare, men att testa spel är kul, skulle absolut kunna tänka mig att testa spel dag in, dag ut. 08/04 Det är väl ett jobb som alla andra jobb. Slitsamt och stressigt ibland, roligt och stimulerande andra gånger. Är man dock intresserad av spel är ett jobb som testare kanske bättre än att knega i en fabrik, affär, på ett kontor eller vad man nu sysslar... 08/04 Inte är det glamoröst jobb men vissa gillar ju att leta fel i ett spel o då passa detta ju utmärkt. 08/04 Värst vad folk gnäller på testare då. Visst, det är inget högstatusjobb i branschen, men det är ett jobb i branschen. Man kan inte alltid börja på topp utan måste arbeta sig uppåt. Att få in foten hos ett spelföretag och spelbranschen i allmänhet är ju... 08/04
Skicka en rättelse