Playstation Vita har inte blivit någon försäljningssuccé. En av cheferna på Sony, Jack Tretton, berättar vad han känner inför de dåliga siffrorna.

I en intervju med Gamesindustry berättar #Sony-chefen i USA, Jack Tretton, att försäljningssiffrorna för Playstation Vita är hyfsat bra.

– Jag tycker att det finns en acceptabel siffra – och den siffra som vi har kommit upp i är acceptabel. Om vi hade sålt tre gånger så mycket hade jag varit gladare. Om siffran var en tredjedel skulle jag vara besviken.

Vita släpptes för ungefär ett halvår sedan och försäljningen har inte direkt varit någon succé. Jack Tretton är förvånad men menar att det hade kunnat vara värre.

– Allt med stora belöningar kommer att innebära stora prövningar. Vi kände att om tekniken fanns där, och om spelen fanns där, skulle publiken också finnas där. Men det känns i alla fall bättre nu än det gjorde för fyra månader sedan, säger han.

Har du köpt en Vita?

Har fler PSP spel på min Vita än PS Vita spel. Prestandan och grafiken på maskinen är riktigt bra. Synd bara att det inte släpps en massa spel till den. 12/08 Köpte en Vita igår faktiskt. Gick in för att köpa ett 3DS men kände att Vita är mer riktad till min målgrupp så jag slog till. Jag är fruktansvärt positivt överraskad, en fantastisk maskin som osar kvalite. PSN har många småspel också som är perfekta... 12/08 Jag vann en PSV på en elgiganten-tävling på Facebook och köpte Rayman till den direkt och nu häromdagen vann jag Gravity Rush på Feber.se, haha! Jag tycker det är en bra maskin, men jag önskar mer frihet, det är ändå android-baserat och jag önskar fler... 12/08 Sålänge de går plus på Vita-försäljningen så är det ingen katastrof, snarare en besvikelse. 12/08 Men det finns en MASSA spel mellan 12 och 50kr på Playstation Store för vitan. Har även sett att Angry Birds funnits där men av någon anledning finns det inte kvar längre. Det finns också massor av PSP-spel man kan ladda ner för under hundringen också,... 12/08 Precis! Det är väldigt billigt! Inte köper man hellre en PS Vita för 3 k och spel för 500 kr styck och annat skit som hör till. Sänk priserna! 12/08 Om man tittar lite snabbt så kan man få ett PS3 med dosa och spel för 2500 nästan vart som helst just nu och om man kan tänka sig ett begagnat så blir det väl bara runt tusen lappen 12/08 kanske, kanske inte. Å andra sidan är det bättre att tjäna lite på varje spel än att skrämma bort nästan hela den potentiella kundbasen med höga priser. 12/08 Där är problemet. Om man släpper det för 100 spänn tjänar de knappast något på spelen. Även om Angry Birds ger mer speltid är många PS vita spel MYCKET dyrare att utveckla. 12/08 Precis.. lite konstig jämförelse men jag har spenderat minst 50 timmar med Angry Birds. Då är alla spel inräknade och har försökt att få alla stjärnor på dom och då lade jag inte ut en enda krona eftersom jag har Android telefon. Varför inte släppa spel... 12/08
Skicka en rättelse