Ett av de mer utvecklade liren i moba-genren, #Heroes of Newerth har i dagarna uppdaterats till version 3.0, vilket innebar en massiv mängd nymodigheter. Bland de mer påtagliga förändringarna kan du urskilja följande:

– Botsystem: träna upp din skicklighet med hjälp av spelets nya botsystem, där du kan välja spelsätt, fiendehjältar och mer därtill.

– Förbättrade community-möjligheter: anmäl fulspelande och fultalande lirare så att det kan bli lite lugnare där ute i världen.

– Nytt utseende för Caldavar: nivån du kanske spenderat tusentals timmar på har gjorts om ordentligt.

– Spelargenomgångar och tutorialsystem: det ska nu vara lättare än någonsin för att som nybörjare komma in i det något intensiva gameplay som HoN innefattar.

Spelet har sedan länge infunnit sig i free-to-play-variant där du får betala för att låsa upp hjältar samt ha tillgång till en roterande pool med godbitar. Om du nu inte skulle skaffat spelet dessförinnan. Då är det fritt att götta till det med alla nya hjältar och annat som tillkommit sedan släpp.

I första kommentaren till nyheten görs gällande att även det systemet skrotats till förmån för allting upplåst till gemene man, men att man måste betala för att få tillgång till nya superhjältar en vecka före alla andra. Som veteran får man dock lite extra silver när man kämpar och har sig.