Cevat Yerli säger inte definitivt nej till Darksiders 3, men Crytek USA kommer inledningsvis ha siktet inställt på ett annat projekt.

För ett litet tag sedan berättade #Crytek att de öppnar ett kontor i USA och har anställt en rad personer från #Vigil Games, studion bakom Darksiders-spelen och som såg ut att gå upp i rök efter att ingen lagt anbud på dem i den stora #THQ-auktionen.

Men Crytek berättade också, till många fans sorg, att de inte var intresserade av fortsätta Darksiders-serien – något Cevat Yerli, Crytek-chef, nu utvecklar.

– Vi blev överraskade när ingen lade anbud på Vigil. Vi skulle vilja ha gjort det, men det var för mycket som kändes osäkert. Men när ingen lade anbud tänkte jag att vi kanske skulle tänka om. Till slut bestämde vi oss för att backa för projekten som studion arbetade med passade inte in i vår plan, men jag gillade verkligen David (Adams, Vigils grundare) när jag pratade med honom på telefon. Han gjorde ett mycket gott intryck på mig.

Yerli satte sig på ett plan och flög till Vigil. Ena dagen berättade Adams för de anställda att det var deras sista dag – nästa dag anlände Yerli. Och följande dag föddes Crytek USA. Darksiders 3 finns dock inte med i framtidsplanerna – åtminstone inte just nu.

– Vi ville inte fortsätta med Darksiders 3, eftersom det inte passar in i vår strategi. Vi har inte satt teamet på ett specifikt projekt. Just nu kommer de jobba på vad David och teamet tycker de är bäst på. De vet vad Cryteks strategi är och ramverket vi behöver hålla oss till, men inget av det styr vad spelet kommer handla om.

Hoppet för Darksiders 3 lever trots allt. Men räkna inte med det under de närmsta åren.

Guess what, cevat eller vad fan du heter, Crysis passar INTE min plånbok just nu heller, så dumpar ni DS3 så dumpar jag allt vad Krytekk rapar ur sig, usakontor eller inte! Fattar inte varför man hela tiden skall göra mediokra uppföljare, Crysis var ok,... 06/02 Tycker att Cevat Yerli borde testa att starta två kickstarters: - Nästa Crysis - Darksiders III Den som vinner skulle de sedan satsa på för fullt, den andra titeln kunde de kassera helt. Jag tror inte att segraren skulle bli exakt den titeln den gode... 05/02 Med största sannolikhet så flyttades dessa IPs till det nya bolaget. (Utan att veta till 100% så..) Vigil lever kvar men byter namn till Crytek USA. 05/02 Hallå, mr.Drömdödare :P 05/02 Då jag bara är en sketen programmerare utan direkt koll på juridiken så undrar jag hur det är med Darksiders varumärke, om nu Vigil kånkar/stänger ner, vem äger då rättigheterna? Om ingen köper deras IP före dom stänger ner vill säga? 05/02 Ja, den här nyheten är ju förvirrande. De har inte köpt IPn men snackar ändå som om de hade kunnat göra ett Darksiders-spel? Om de verkligen har några planer nån gång överhuvudtaget så tycker jag de ska köpa IPn innan någon annan gör det. Ser hellre ett... 05/02 Då måste de köpa IP´n, utan den kan de inte kalla spelet för Darksiders, de kan heller inte använda sig av saker från de spelen då de inte äger rättigheterna. 05/02 Darksiders 3 och 4 ... snälla!! 05/02 Hur skulle det kunna heta Darksiders om de inte äger dess IP? Vad de antagligen menar är en andlig uppföljare för såvida de inte har rättigheterna till spelet kommer det inte kunna kalla det för Darksiders. 05/02 Men.... DS serien slår ju Crysis vilken dag som helst 05/02
Skicka en rättelse