För ett litet tag sedan berättade #Crytek att de öppnar ett kontor i USA och har anställt en rad personer från #Vigil Games, studion bakom Darksiders-spelen och som såg ut att gå upp i rök efter att ingen lagt anbud på dem i den stora #THQ-auktionen.

Men Crytek berättade också, till många fans sorg, att de inte var intresserade av fortsätta Darksiders-serien – något Cevat Yerli, Crytek-chef, nu utvecklar.

– Vi blev överraskade när ingen lade anbud på Vigil. Vi skulle vilja ha gjort det, men det var för mycket som kändes osäkert. Men när ingen lade anbud tänkte jag att vi kanske skulle tänka om. Till slut bestämde vi oss för att backa för projekten som studion arbetade med passade inte in i vår plan, men jag gillade verkligen David (Adams, Vigils grundare) när jag pratade med honom på telefon. Han gjorde ett mycket gott intryck på mig.

Yerli satte sig på ett plan och flög till Vigil. Ena dagen berättade Adams för de anställda att det var deras sista dag – nästa dag anlände Yerli. Och följande dag föddes Crytek USA. Darksiders 3 finns dock inte med i framtidsplanerna – åtminstone inte just nu.

– Vi ville inte fortsätta med Darksiders 3, eftersom det inte passar in i vår strategi. Vi har inte satt teamet på ett specifikt projekt. Just nu kommer de jobba på vad David och teamet tycker de är bäst på. De vet vad Cryteks strategi är och ramverket vi behöver hålla oss till, men inget av det styr vad spelet kommer handla om.

Hoppet för Darksiders 3 lever trots allt. Men räkna inte med det under de närmsta åren.