Så kom äntligen den första utannonseringen av de tre #Valve planerat för oss denna vecka. SteamOS är ett gratis operativsystem för TV:n och vardagsrummet.

Det Linuxbaserade operativsystemet ger dig möjligheten att flytta spelandet från datorn till maskiner i vardagsrummet. Om du vill spela titlar avsedda för PC och Mac kan du strömma dessa från dator via hemnätverket. #Valve meddelar att hundratals spel redan körs med hjälp av operativsystemet och uppmanar oss att hålla koll på internet efter nyheter om kommande AAA-titlar med stöd för det. Utvecklarstödet skall enligt företagets egna ord vara stort.

Med SteamOS ska du även kunna ta del av populära medietjänster, vi får anta att de tänker på exempelvis Netflix. Vi ska även kunna spela varandras spel med hjälp av familjedelningen, något som det snackats om tidigare.

När #Valve ändå skapat ett gratis operativsystem som släpps snart, då får vi anta att nästa utannonsering, som i skrivande stund är 47 timmar bort, handlar om något relaterat till detta. Kanske Steambox?

Spelar ingen roll vad det betyder om folk associerar det med något annat. De flesta säger ju Jeep om allt som kör i terräng. Då borde man även skriva vilket windows man pratar om, om man nu ska vara då petig. 28/09 Problemet är som förklarat tidigare. PC betyder inte per automatik Windows. Jag har 3st PC's hemma. En kör Windows, en kör OSX och en kör LinuxMint. Det vill säga, alla persondatorer kör inte Windows. Därför är det inte okej att skriva PC, när man egent... 27/09 vad har det med saken att göra? Säger man PC tänker man Windows. Säger man Mac tänker man OSX. Vad är problemet? 26/09 Nej. Det är 2013 nu, inte 1976. 26/09 Kör linux (ubuntu) dualboot med windows. Loggar ändast in på win om jag ska spela arma3. Kör amd gpu. Kommer uppdateringar på drivrutiner regelbundet nu mer. Dota2 tycker jag flyter bättre i linux, l4d2 har högre fps etc. Så drivrutiner finns det allt.... 25/09 det står ju PC och Mac...räcker inte det? 25/09 PC != Windows. Ändra artikeln så det står OSX och Windows. 24/09 Om det inte redan har kommit, så kommer det nog systemkrav på hårdvaran för SteamOS. Då kan du se vad som kan köra det och vad som inte kan. I och med att det står "Håll ögonen öppna under de kommande dagarna för mer information." på deras informationss... 24/09 Nej jag trollar inte. Men jag tycker inte det har framgått vad det är för maskin som kör OSet. Är det min Samsung SmartTV eller måste jag köpa en PC för detta? 24/09 Med "maskin" menar man väl vilken elektronisk produkt som helst som kan köra SteamOS, så det finns inget att länka exempel på. Eller för många, hur man nu ser det. Eller trollar nu med mig? :P 24/09
Skicka en rättelse