Att balansera ett spel som #Battlefield 4, som släpps till pc och två olika konsolgenerationer måste vara ganska knepigt. När OXM tog upp saken med Patrick Bach från #Dice hade han följande att säga:

– Det får mig att tänka på #Battlefield 3. Vi hade problem redan då, innan nextgen-konsolerna.Vi gjorde ett spel som såg fantastiskt ut på pc, och ju bättre pc desto bättre såg spelet ut. Spelet såg även fantastiskt ut på Playstation 3 och Xbox 360, men inte lika bra som till pc, och folk tjatade på oss om det.

Bach förklarar att många konsolspelare tyckte att deras versioner inte levde upp till samma standard som pc-varianten, och därför drog slutsatsen att Dice inte bryr sig om konsoler. Men så ligger det inte till enligt Bach, som försäkrar att de alltid gör sitt yttersta för att pressa hårdvaran, oavsett format. Och att jämföra mellan formaten tycker han är onödigt, och menar att vi istället bör jämföra med andra spel till samma format.

– Folk kommer fortfarande ta upp det. Vi kommer fortfarande se videor som jämför där någon kommer döma oss där istället för att jämföra oss med spelen till samma system. Man kan ta den enkla vägen och lägga ribban vid Xbox 360 och Playstation 3, och låta alla versionerna se ut så, men det är inte vi. Vi vill göra vårt bästa med hårdvaran.

Ska man göra en RÄTTVIS jämnförelse så ska man titta på Xbox360-Battlefield3 eller Playstation3-Battlefield3.PC är en helt annan klass[tungviktare]för sig själv som konsolerna INTE ska jämnföra sig mot. 19/10 Du tänker nog på Battlefield: Bad Company 2 nu. BF3 utvecklades mer för PC än för konsol. I Bad Company 2 däremot så var hela spelet konsolifierat deluxe. Där var kartorna mycket mindre än de är i BF3. Där klagades det en hel del. Men folk klagar ju på... 17/10 Det har med att de som har mest tid att spendera på nätet är i 14 års ålder och har ett starkt behov att skapa sig en egen person och därav dessa starka åsikter som bara finns i tonåren. Samma personer 10-15 år senare kommer inte slänga ur sig dessa vul... 17/10 Enligt min erfarenhet så är det inte konsollspelarna som kommer med jämförelserna, riktigt. Jag förstår att de är mest PC-spelare här men gå på Youtube t.ex. (jaa inte de smartaste stället) så ser man inte konsollspelare som är missnöjd med att de inte... 17/10 Kan ju bero på att hårdvaran i deras konsoller är typ 8 år gammal. Med tanke på att datorkraft mer eller mindre dubblas var 18e månad (moores lag) så har en modern PCs kraft dublerats 5 gånger sedan Xbox 360 släpptes... Kan ju också vara värt att nämna... 17/10 Ja det ska bli kul och höra Dice ursäckt denna gång till varför de inte släpper några mod verktyg. sist var det att Frostbite var aldeles för svår att arbeta i se de trodde inte ett mod comunety skulle klara av det. Nu senast har de ju skrytit om hur... 17/10 bara det kommer ett banbyggarverktyg till pc och dedikerad serverprogramvara så man kan dra igång servern i (garderoben) igen så är jag nöjd 16/10 Läste dock detta i en changelogg på deras blogg tidigare idag: "-RPG7 and SMAW can no longer lock on to Laser Designated Targets. It was inauthentic and not balanced." 16/10 Då kan du bara ha spelat betan i 10 sek... eller så var du otroligt lat 16/10 Det är säkert lätt att säga från kundens perspektiv. Det är en hel del kodande, Frostbite 3 är inte Frostbite 2, det är mycket vi inte ser direkt i självaste spelet. Battlefield 3 har sin upplevelse, och Battlefield 4 har en annan, förbättrad enligt de... 16/10
Skicka en rättelse