Tom's Hardware har pratat med #Dice Johan Andersson om #Battlefield 4, teknik och framtiden. På ämnet Battlefield 4 till Xbox One och Playstation 4 uppdagas det att de prioriterade 60 fps och att kunna ha 64 spelare på slagfältet samtidigt, framför att använda upplösningen 1080p.

– Vi kör inte i full native 1080p, utan lite lägre än det. Men jag tror att det är värt det för att försäkra att vi verkligen kan få till pc-spel-upplevelsen på konsoler, förklarar Andersson.

Den största anledningen uppges vara det stora antalet spelare i kombination med stabil bilduppdatering påverkar spelupplevelsen väldigt positivt. Läs hela intervjun för fler detaljer kring detta, problematiken med att utveckla ett spel till fem olika format, och andra tekniska diskussioner.

Man behöver inte välja heller om du skaffar dig en PC istället för det där barn maskinerna dom kallar konsoler. Duger åt barnen men när männen ska spela, så spelas det på PC. ^^ 28/12 Så du menar att i battlefield 4 är det aldrig mer än 32 modeller på banan samtidigt när man spelar singleplayer? 10/12 Carmack? Du menar killen som påstod att next gen kommer att vara kraftigare än den kraftigaste moderna PC:n? Du menar killen som inte gjort ett smack på flera år? Mannen som lever på att han var med på ett hörn i Quake-succen? Skulle inte ge ett öre för... 06/12 XBOX ONE?MYCKET SKRYT MED LITE HANDLING:P 05/12 I runda slängar så blir konsol spelare blåsta på pengar, klart det är så. Jag syftade dock inte på vilken plattform det är billigast att spela "många" spel på, utan att prestandan i ett ps4 och xbone helt enkelt inte kan mäta sig med en pc som kostar... 05/12 Tror som vissa andra här har nämnt att det mestadels är DICE som är dåliga. Hade nog vart annorlunda om de hade haft t.ex. Carmack i teamet. Men om DICE inte är dåliga, utan det här faktiskt är taket för nextgen, så är jag väldigt besviken. Förövrigt... 05/12 Beror iofs på vilket spel det är ;) Men jag frågade om det gick att göra dessa sakerna på de nya konsollerna, det var inget påstående att det INTE går. Men jag inbillar mig åtminstone att du inte kan ta ett PS1 spel och bara slänga in i din ps4 (som exe... 05/12 Nu hänger jag inte riktigt med i ditt resonemang när du blandar in soffor hit och dit. Min kalkyl som jag presenterade var för att visa att konsollgaming inte behövde vara billigare än PC-gaming, vilket ofta är ett argument för konsoller. Dubbla tangent... 05/12 Idioterna borde testa PlanetSide 2. 05/12 Man behöver definitivt inte en soffa för 10k och en tv för 10k för att spela konsoll. En datorstol och datorskärm med HDMI-ingång fungerar alldeless ypperligt. En dator har de flesta hushåll redan i flera upplagor så det argumentet faller. Däremot om... 05/12
Skicka en rättelse