Forza 5 är det snabbast säljande racingspelet i Xbox-historien.

#Forza Motorsport 5 är det snabbast säljande racingspelet i hela Xbox-historien. Ingen annan titel i samma genre har sålt snabbare till Xbox, Xbox 360 eller Xbox One, meddelar #Microsoft (via Eurogamer).

En tredjedel av Xbox One-ägarna har köpt ett ex av #Turn 10-titeln. Till dags dato har Microsoft skeppat 3,9 miljoner konsoler vilket med andra ord innebär att spelet sålt i omkring 1,3 miljoner exemplar. I likhet med konsolen har spelet ännu inte officiellt släppts i Sverige och en hel del andra länder så mycket talar för att försäljningen kommer öka ytterligare.

Tomas Andersson trivdes bakom ratten men var allt annat än imponerad av spelets giriga free-to-play-modell:

"Forza 5 är flaggskeppet bland Xbox Ones debutspel, och många brister ursäktas just av att det är först ut på banan. Men Microsofts jakt på nya intäktsvägar köper jag inte, det är stelbent girighet som jag verkligen inte vill ska bli det som definierar denna Xbox-generation. Som spel betraktat – utmärkt i all sin småväxthet. Som representant för en ny konsolera – ett haveri." Läs hela recensionen.

Mycket för att det inte finns så mycket att välja på för de stollar som köpte konsolen så tidigt skulle jag tro. 20/02 Hänger helt och hållet på MS. Kolla bara hur dom har behandlat alla som lagt ner X antal tusen på ratt/pedaler etc från Fanatec till 360'n. Bara att punga ut tre papp för ny ratt, vänta på vettiga pedaler/växelspak, bygga ny rigg som... Herre.. Sure,... 20/02 På samma sätt som med killzone till PS4 så är det ju "flaggskepps"-serier som skeppats precis vid hårdvarurelase, i ett totalt sett litet utbud av spel till maskinerna, så tycker det är föga förvånande. Sen är det väl bra siffror ändå men dom hade ju... 19/02 Inte alls, men eftersom alla konstant gnäller på att XB1-spel inte är i 1080p o 60 fps så var det en teori jag hade. Jag är inte ute efter någon fanboy-hets alls, jag är själv xbox-anhängare och kommer köpa en senare. 19/02 Ah. Ja, jag vet inte varför MS beter sig som de gör, i alla fall med 360:n. Där vill jag minnas att de inte släppte rättigheterna att göra trådlösa rattar till tredjepart, men själva la de ner tillverkningen av den egna trådlösa ratten. Och Logitech-gre... 19/02 Om spelet skeppas med själva konsolen så känns det nästan lite "fusk". Varje gång man väljer bland paketerbjudande och det inte finns en riktigt bra kombination så tar man ju det som är bäst även om det inte är bra (minst dåligt?). Om man väljer att köp... 19/02 Lär sälja så bra för att det är ett av få spel till XB1 som verkligen är next-gen 19/02 Tänker mer på att dom har nått ekonomiskt avtal och exkluderar Logitech och äldre hårdvara fast än att som i teorin borde fungera. Måste ju vara nån monetär vinst för Microsoft genom att teckna licensavtal, dvs för varje ny ratt som säljs får Microsoft... 19/02 Det är snarare färre funktioner på Thrustmastern (ingen separat växelspak, ingen koppling), men force feedbacken är å andra sidan sanslöst bra och det sitter fler knappar direkt på ratten (G25:an har ju bara ett fåtal knappar där, de flesta sitter på... 19/02 Oj jäklar, blir dyrt att rejsa rundor om man måste köpa allt nytt. Är det några speciella funktioner på dom där rattarna som inte finns på logitechs? Eller är det bara att dom vill ha en större del av kakan? 19/02
Skicka en rättelse