Framtiden stavas free-to-play, åtminstone om man frågar #King-chefen Tommy Palm. Företaget som nått både stora framgångar och kontroverser med sitt gratisspel #Candy Crush Saga tror att i princip alla andra kommer anpassa sig till betalningsmodellen i framtiden.

– Mikrotransaktioner är definitivt en bättre betalningsmodell. Jag tror att alla företag kommer gå över till den. Hardcore-spelare är inte så glada över det just nu, men om du frågar dem om långsiktigt spelande, "vill du fortsätta spela dina favoritspel i flera år?" så kommer svaret vara ja, berättar Palm för IGN.

Han betonar att man måste balansera betalningsmodellen så att den inte känns för girig, och som exempel nämner han det egna Candry Crush Saga där ungefär hälften av de som spelar på hög nivå inte har betalat en krona. Palm nämner också Blizzards #Hearthstone: Heroes of Warcraft som ett spel som gör free-to-play helt rätt.

Fast det är inte vad Palm sa, utan: "Mikrotransaktioner är definitivt en bättre betalningsmodell. Jag tror att alla företag kommer gå över till den." Han säger bokstavligt talat alla. Men han har fel, framförallt på grund av två skäl: 1. Alla spel vidar... 18/04 King kan ta sig i brasan. Finns inte en chans i helvetet jag ngnsin kommer betala för deras skitspel 17/04 Blir bara mer å mer anti King så fort jag ser nått med/av dem. 16/04 1) Rätt få spel i f2p är "hardcore", de flesta är "casual" alltså kassa (enligt mig då...) mobilspel/spel som ursprungligen är mobilspel. 2) Har inget emot att företagen tjänar pengar, så länge de inte tappar fokus på att göra bra spel och försöker att... 16/04 Låter bra man kunde också lägga till att om man har köpt microtransaktioner tills man har nått upp i samma summa som hela spelet, då får man hela spelet (alltså alla andra dlc osv. läggs till i kontot) 16/04 Äh gud å buddha å allah och all de andra nej nej nej. 16/04 Varför måste detta skitföretag vara svenskt också, till råga på allt. Spottar på sånt här beteende. 16/04 Tycker att det är intressant att läsa alla otroligt negativa kommentarer till F2P här inne faktiskt. För argument kan man ju inte klassa dem precis. 1) För det första så är ju F2P en betalnings/affärsmodell, och inte någon genre eller nått liknande. 2)... 16/04 Fick precis upp nåt i munnen.....svälj* Aldrig i livet att spelvärlden skall domineras av sånt skit! 16/04 http://s28.postimg.org/3sr55d3ln/5_VUe_ZUJ.gif 16/04
Skicka en rättelse