*Duns!*

Ljudet av hakor som slår i golvet när deras ägare får veta att det inte släpps något Need for Speed i år. Det släpps INTE något Need for Speed i år.

Göteborgsbaserade #Ghost Games, som ansvarar för nästa NFS-del (vi kan kalla den #Need for Speed 2015), förklarar det ytterst oväntade beskedet med att man vill ha mer tid för att göra ett "mycket innovativt" Need for Speed. Uppenbarligen räckte tiden inte till för att nå målet. Producenten Marcus Nilsson förklarar:

– Vi existerar för att göra spel som ständigt förbättras. Spel som bryter tekniska och innovativa gränser. Och viktigast: vi existerar för att göra spel som underhåller våra fans.

Han fortsätter:

– Vi är redan långt inne i utvecklingen av vårt nästa spel och vi vill ge dig ett löfte: vi kommer lyssna på dig. Vi kommer ge dig det spel du bett om. Det blir det spel du förtjänar, men det för att göra det behöver vi lite mer tid.

Ghost Games låg bakom höstens #Need for Speed: Rivals. Vi på FZ önskade oss mer innovation och att den där irriterande låsningen på 30 bilder per sekund upphörde att existera. Vi räknar kallt med att få våra önskemål infriade i NFS 2015.

2014 blir det första Need for Speed-fria året sen 2001, och om vi sorterar in mmo-racingförsöket #Motor City Online i Need for Speed-fållan får vi sträcka oss till 1996 för att hitta ett år utan EA:s fartglada arkadracer.