Betastämpeln lyft, plocka fram den där laptopen från 2009 och lira Crysis på den - läs våra första intryck!

Efter en längre period halvsluten betatestning har #Valve nu gjort Steam In-Home Streaming tillgängligt för alla. Tekniken låter dig strömma Steam-spel från en dator till en annan i lokala nätverk, med fördelar som att du kan spela på klenare datorer och köra Windows-spel på Mac- och Linux-maskiner.

Vill du lira Watch Dogs på en fem år gammal laptop? Det kan gå.

För att använda Steam In-Home Streaming loggar du in på ditt Steam-konto på datorn som ska driva spelet och sen på den dator du ska strömma till. När du sen bläddrar i Steam-biblioteket ska strömningen börja automatiskt.

Vi utförde två snabba tester på morgonkvisten, där vi lät en Intel Core i7-2600K (3,4 GHz, klockad till 3.7 GHz) med 16 gig ram och ett grafikkort ur Radeon 7900-serien agera värd och låta två olika datorer strömma #Portal 2. På den första datorn, även det en Core i7-2600 (ej överklockad) med 16 ram fast med ett Geforece GTX 580, som utan problem kan köra Valves spel från 2011 var upplevelsen hyfsad. En lättare fördröjning i musrörelserna men fullt spelbart och med ganska små kompressionsskavanker.

Vid närmare eftertanke är det kanske inte så klokt att släppa ut Wheatley på nätverket...

Däremot klarade sig vår bärbara dator sämre med sin tvåkärniga Intel Atom D525 på 1,8 GHz, 2 gig ram och sitt integrerade Intel-grafikchip med 256 mb minne. Vi kunde se att rörelsedata fördes över till värddatorn utan märkbar fördröjning men bilden som skickades tillbaka låg 1-2 sekunder efter, vilket gjorde Portal 2 i princip ospelbart. Alla tre datorer kör Windows 7 och är kopplade med kabel till en router med 100mbits-portar.

Om du har några egna erfarenheter från Steam-strömmande är du välkommen att lämna rapport i kommentarsfältet. Spontant känns tekniken lovande men att köra #Watch Dogs på en fem år gammal laptop är nog inte att rekommendera. Värt att notera är också att det rör sig om en ren fjärrstyrning - spelet du strömmars körs parallellt på värddatorn. Den blir därför låst till just det och du kan inte använda den för att strömma olika spel till multipla datorer.

Största syftet jag kan se måste nästan vara att sätta en spelburk någonstans i lägenheten där man slipper se och höra den och sedan streama till en ubuntu eller mac? 23/05 Jag älskar denna funktion! Streamar till min enklare HTPC och det fungerar skitbra! :) 23/05 Jag testade en del från det att betan blev öppen och genom uppdateringarna. Har dock inte testat det sen det blev helt öppet nu. Värden är en tillräckligt kapabel stationär burk. Som klient har jag en ASUS Transformer Book TX300 (4 GB DDR 3 1600 MHz,... 22/05 Testade idag, har en i7 stationär med bra hårdvara...vi tvn en 6 år gammal asus g50 laptop ....funkade kanon.. har en trådlös 360 kontroll med dongle kopplat till laptoppen.. körde f1 2012, borderlands mm funkade kanon. Riktigt kul!! Inget lagg ännu!!... 22/05 Klockrent att kunna använda laptopen i sängen och fortsätta spelandet där! Hoppas de fortsätter optimera det här! 22/05 När jag testat på min asus 1201 kan jag syteama till den utan problem alls. Dock om jag kör big Picture funkar det inte alls. Boven för mig va big Picture som ensamt tog all cpu kraft 22/05 streamade Broken Age till min Laptop över wifi igår (i5 1.8ghz, 4gb ram). Nu är ju spelet långt ifrån high paced, men jag tyckte det fungerade ypperligt! Hade lite problem med få över ljudet bara :s Idag ska jag testa något lite mer krävande och fartfyl... 22/05 Jo, och tänkte inte alls där (hjääääärnsläpp!), det är ju bara i beta så självklart får man räkna med att det inte fungerar felfritt ^^ @raxha, nej ibland är man lite tankspridd ^^ 22/05 En annan fördel är ju att du slipper lyssna på och känna värmen från den högljudda kraftfulla gaming-PCn som då kan stå i något annat rum. 22/05 Testade Saints Row the Third på 50'' i vardagsrummet med xbox 360 kontroll. Fungerade väldigt bra tycker jag men hackade till ett par gånger. 22/05
Skicka en rättelse