Efter en längre period halvsluten betatestning har #Valve nu gjort Steam In-Home Streaming tillgängligt för alla. Tekniken låter dig strömma Steam-spel från en dator till en annan i lokala nätverk, med fördelar som att du kan spela på klenare datorer och köra Windows-spel på Mac- och Linux-maskiner.

För att använda Steam In-Home Streaming loggar du in på ditt Steam-konto på datorn som ska driva spelet och sen på den dator du ska strömma till. När du sen bläddrar i Steam-biblioteket ska strömningen börja automatiskt.

Vi utförde två snabba tester på morgonkvisten, där vi lät en Intel Core i7-2600K (3,4 GHz, klockad till 3.7 GHz) med 16 gig ram och ett grafikkort ur Radeon 7900-serien agera värd och låta två olika datorer strömma #Portal 2. På den första datorn, även det en Core i7-2600 (ej överklockad) med 16 ram fast med ett Geforece GTX 580, som utan problem kan köra Valves spel från 2011 var upplevelsen hyfsad. En lättare fördröjning i musrörelserna men fullt spelbart och med ganska små kompressionsskavanker.

Däremot klarade sig vår bärbara dator sämre med sin tvåkärniga Intel Atom D525 på 1,8 GHz, 2 gig ram och sitt integrerade Intel-grafikchip med 256 mb minne. Vi kunde se att rörelsedata fördes över till värddatorn utan märkbar fördröjning men bilden som skickades tillbaka låg 1-2 sekunder efter, vilket gjorde Portal 2 i princip ospelbart. Alla tre datorer kör Windows 7 och är kopplade med kabel till en router med 100mbits-portar.

Om du har några egna erfarenheter från Steam-strömmande är du välkommen att lämna rapport i kommentarsfältet. Spontant känns tekniken lovande men att köra #Watch Dogs på en fem år gammal laptop är nog inte att rekommendera. Värt att notera är också att det rör sig om en ren fjärrstyrning - spelet du strömmars körs parallellt på värddatorn. Den blir därför låst till just det och du kan inte använda den för att strömma olika spel till multipla datorer.