Lär dig allt om id Softwares ikoniska actionserie.

John Carmack blev den sista av de fyra grundarna att lämna #id Software när han istället blev teknisk chef på Oculus Rift och många har nog redan börjat fila på företagets dödsruna. Medan Tim Willits försöker få rätsida på den till synes problematiska utvecklingen av #Doom 4 kan vi istället blicka bakåt och titta på vad som gjorde de första spelen så pass bra.

Youtube-kanalen Do You Know Gaming har gjort en dryga sju minuter lång special om Doom-serien och presenterar med den massor av information som kanske inte är känd för den gemene gamern. Om du får mersmak av klippet kan vi rekommendera boken Masters of Doom som går igenom företagets tidiga historia och nyckelpersonernas liv fram tills dess.

Ja inte saknar han då självförtroende i alla fall :) 02/07 Ohh tack! Riktigt bra video. Romero är ju en superskön snubbe. 01/07 Oh. Intressant! 01/07 Ni som älskar Doom och vill ha mer , Spela Painkiller ( 1:an ) . Synd att Bulletstorm blev förstörd, skulle vara skit bra annars. 01/07 Intressant, men på tok för högt tempo i videon för en gammal gubbe som mig :-P Masters of Doom är klart värd att läsa för den med ett intresse för hur spel skapas, eller i alla fall skapades i tidernas begynnelse :-) 01/07 Tekniken bakom Catacomb 3d och Wolf 3D började som ett försök att få Mario 3 till PC =P https://www.youtube.com/embed/7YreEwtV7D0 30/06 Varför då inte se denna otroligt intressanta video där de spelar Doom i COOP med John Romero samtidigt som man får lära sig massor om historian kring hur det började: https://www.youtube.com/embed/YUU7_BthBWM 30/06 Mja...Fragzone var ju en mecka för quakers då dom hostade servers, filarkiv och annat till just quake. Så Mario har ju inte haft nåt direkt med FZ å höra, de e väl nu dom sista åren Mario letat sig in... ;) 30/06 Som i sin tur inte skulle existera utan Wolf3D Som i sin tur inte skulle existera utan Super Mario Bros 3 Som i sin tur inte skulle existera om inte Calle från FZ hade klätt ut sig till en italensk rörmockare och hoppat framför Miyamoto den där ödesdigr... 30/06 Du kanske inte känner till FZ's historia? Jag vågar nog påstå att FragZone inte skulle existera utan Quake, som i sin tur inte skulle existera utan Doom. 30/06
Skicka en rättelse