#S.T.A.L.K.E.R.-doftande #Areal har haft en milt sagt skakig Kickstarter-resa. Teamet på #West Games har blivit anklagade för att vara både svindlare och lögnare. De har dessutom oblygt lånat material från förlagan för att framställa sitt spel i bättre dager.

Passande nog bjuder slutet av resan på flera dramatiska vändpunkter. För det första: efter att ha stått och stampat på samma summa, kring 35 000 dollar, under relativt lång tid skedde i helgen en massiv ökning mot och över målet på 60 000 dollar. Av allt att döma är det få nya backers vilket gör att vi kan dra slutsatsen att några rika finansiärer beslutat att öppna plånböckerna. Kanske gillade de den nya gameplay-filmen?

Eller kanske är de anhängare av Vladimir Putin?

I lördags fick West Games ett brev skrivet och undertecknat av någon som påstår sig vara Vladimir Putin. Rysslands president ska ha fått upp ögonen för spelet när hans dotter beslutade sig för att backa det. ”Det är viktigt att våra nationers folk inte skjuter på varandra utan istället spelar spel som det här”, står det bland annat i brevet som i sin helhet finns översatt här av just West Games. Om brevet säger teamet:

– Vi tänkte för att det inte fanns minsta chans att brevet var äkta då vi till största delen är en ukrainsk studio, och att det troligen var de vanliga trollen som försökte lura oss. Men när vi kollade på det närmare började vi tro att det kanske var av den äkta varan.

"Putin" skriver också att han kan tänka sig att träffa teamet, men bara om han får spela alfa-versionen. "Putin" är nämligen ett stort fan av både spel och shooters.

Fortsättning lär följa, men konstigare än så här kan det knappast bli.