Kontroversiella Areal går i Kickstarter-mål med ett brev signerat Vladimir Putin.

#S.T.A.L.K.E.R.-doftande #Areal har haft en milt sagt skakig Kickstarter-resa. Teamet på #West Games har blivit anklagade för att vara både svindlare och lögnare. De har dessutom oblygt lånat material från förlagan för att framställa sitt spel i bättre dager.

Passande nog bjuder slutet av resan på flera dramatiska vändpunkter. För det första: efter att ha stått och stampat på samma summa, kring 35 000 dollar, under relativt lång tid skedde i helgen en massiv ökning mot och över målet på 60 000 dollar. Av allt att döma är det få nya backers vilket gör att vi kan dra slutsatsen att några rika finansiärer beslutat att öppna plånböckerna. Kanske gillade de den nya gameplay-filmen?

Eller kanske är de anhängare av Vladimir Putin?

I lördags fick West Games ett brev skrivet och undertecknat av någon som påstår sig vara Vladimir Putin. Rysslands president ska ha fått upp ögonen för spelet när hans dotter beslutade sig för att backa det. ”Det är viktigt att våra nationers folk inte skjuter på varandra utan istället spelar spel som det här”, står det bland annat i brevet som i sin helhet finns översatt här av just West Games. Om brevet säger teamet:

– Vi tänkte för att det inte fanns minsta chans att brevet var äkta då vi till största delen är en ukrainsk studio, och att det troligen var de vanliga trollen som försökte lura oss. Men när vi kollade på det närmare började vi tro att det kanske var av den äkta varan.

"Putin" skriver också att han kan tänka sig att träffa teamet, men bara om han får spela alfa-versionen. "Putin" är nämligen ett stort fan av både spel och shooters.

Fortsättning lär följa, men konstigare än så här kan det knappast bli.

Ukraina, kommunism, flygplan och konspirationsteorier hör inte hemma i den här tråden. Ta det via PM. I fortsättningen raderas "off topic"-inlägg. 25/07 Nä, det va jag! Du påstår att svensk media inte vidarebefordrar John Kerrys uttalanden och att de inte är baserade på amerikansk underrättelsetjänst. Han har sagt själv att det är baserat på amerikansk underrättelsetjänst, vilket är självklart, och då... 24/07 Mitt i semestern, så jag är väldigt sen tillbaka i diskussionen. Det är väl klart att det är en konspirationsteori, hur du än vänder på det. Du vet uppenbarligen inte vad det betyder, precis som de flesta människor inte gör. Ni tror att det är ett skäll... 24/07 Önskar bara att detta hade varit en isolerad händelse. Inte precis första tråden som urartar till en enda sörja. Inte precis som att detta endast händer på fz.. :( Welcome to the internet. 23/07 Najs! Go Team "On Topic"/Team "Pålitliga källor"! :) Bristvara på medlemmar i båda lagen i den här tråden hittils :( 23/07 Var ju det jag sa :P Fast med ett citat från deras twitter. Tack för länken. 23/07 Om det är någon som bryr om företeelsen som kallas för "On topic" (otroligt mystisk företelse, jag vet. Det verkar vara extra svårt att tro på det när man har ett extremt behov av att massera sitt ideologiska ego), så har Kickstarter nu gått in och stop... 23/07 Rt är vinklat, precis som SVT eller BBC. All journalistik är partisk. Grejen är att det inte är då mycket RT där utan ett klipp från en utfrågning med vita husets presstjänst. Se det om du vill förhålla dig objektiv snarare än med fördomar. Washington... 22/07 Från Twitter. "@ArealWestGames Kickstarter stopped us and we don't know why. We will have an official statement on our FB in a couple of hours and Areal will continue!" 22/07 Ursäkta mig om jag inte tittar på Russia today, vilket jag håller på ungefär samma standard som Fox news. Jag försöker hålla mig relativ objektiv. Vad vi vet med sannolikhet är att planet sköts ned av en Buk missil och att ett sådant fordon har fotats... 22/07
Skicka en rättelse