Youtube-stjärnan är på väg att bli ekonomiskt oberoende.

Många har spekulerat i vad Pewdiepie egentligen tjänar på sina Youtube-filmer men tack vare det öppna systemet i Sverige har vi nu uppgifter för Felix Kjellbergs företags inkomster under 2014 svart på vitt. Bolaget, Pewdiepie Productions AB, gjorde en vinst på 63 miljoner kronor.

Det innebär att han dubblerade sin omsättning mot föregående år och är på väg att bli ekonomiskt oberoende. Om han inte bränner alla pengar på lyxmat till hans hundar kan han slänga in pengarna på ett fondkonto och leva gott på räntan, resten av livet.

För historien berättar att rika människor alltid varit rambotyper fram tills nu. Wow. 05/09 sjukt att man idag kan bli rik på att vara en feg fjortis, kul å se var nya generationen "män" tar vägen. oh well, inga mer världskrig iaf, lär inte finnas någon som vågar =) 05/09 Starkt jobbat PewDie. 08/07 Min fråga till dig är: Hur tänker DU? Medel-Svensson tjänar i runda slängor runt 2-300'000 per år (17-25k per månad), och det efter skatt. Dessa Svensson's klarar sig alldeles utmärkt i dom flesta fall, betalar räkningar, käkar gott, har semester ibland... 08/07 Jag läste det i originalartikeln (http://www.expressen.se/nyheter/youtube-jattens-stora-vinst-63-miljoner/). Dvs, klickar du på länken till DI och på deras artikel i länken till originalartikeln på Expressen så står där: Pewdie Productions ägs av Pewdie... 06/07 Fan de måste ta bort Viasat Sport. Dumt att folk får titta på fotboll. Eller vilken annan underhållning som helst. Alla har sin smak. Pew har 12åringar. Blondinbella har 14åringar. Du hittar nåt du med på youtube. 05/07 Varför alltid kritik mot Felix, men inte mot youtube? Han och andra som youtube tjänar enorma pengar på, får också enorma pengar tillbaka. Det finns en anledning till att det alltid är samma kanaler på youtube's förstasida; Google har ett intresse i att... 05/07 Om jag var honom skulle jag gå i pension nu. Men leva som någon i medelklassen. Kanske ta en resa då och då. :D 04/07 ännu bättre ifall man investerar i aktier. Då klarar man sig lätt på bara 3 miljoner. 04/07 Jag har inga stora mängder pengar investerade men får omkring 4000kr i bara utdelningar i år. Finns ingen orsak att försöka leva eller tjäna pengar på bankens ränta nu när börsen ligger så bra till. 04/07
Skicka en rättelse