I februari ryktades det om att ett nytt spel baserat på Sagan om ringen var i görningen. Och precis som ryktet sa är det utvecklarna på #Pandemic som jobbar på ett spel om Frodo och hans vänner. Spelet, som just nu heter #The Lord of the Rings: Conquest, kommer låta dig delta i alla filmens stora slag.

Det kommer att finnas två kampanjer. En där du spelar som exempelvis Frodo, Aragorn, Legolas, Gimli eller någon annan av alla de andra "goda", men spännande nog kommer du även att ha möjlighet att spela som de "onda", som till exempel Sauron. Slagen är enligt utvecklarna gigantiska och kommer kunna hantera upp till 150 karaktärer på skärmen samtidigt. I multiplayer kommer åtta spelare att kunna mötas över nätet, och fyra spelare kan spela igenom kampanjen tillsammans antingen online eller på split-screen.

#Pandemic liknar spelet med den egenutvecklade #Star Wars: Battlefront-serien, som också låter dig hoppa in i filmernas största slag likt en bricka i spelet. Spelet kommer att släppas till Playstation 3, Xbox 360 och PC.

Skicka en rättelse