Precis som med föregångaren så utannonserades #Dead Island 2 med en väldigt snygg trailer. Några månader senare, sommaren 2014, kunde vi fingra lite på det soliga dödsäventyret i vår förhandstitt – men sen blev det tyst. Släppdatumet sköts upp från våren 2015 till 2016, och nu möts spelseriens fans av ytterligare en motgång.

#Spec Ops: The Line-utvecklarna #Yager Development arbetar inte längre med spelet. Detta meddelar utgivarna #Deep Silver:

"With Dead Island 2, Deep Silver has always been dedicated to delivering the sequel that Dead Island fans deserve. After careful consideration, today we announce the decision to part ways with development partner Yager. We will continue working towards bringing our vision of Dead Island 2 to life, and we will share further information at a later stage."

Vem som tar över efter Yager återstår att se, och vi vet inte heller varför samarbetet avbröts. Med tanke på förseningen och bristande information kring spelet som egentligen skulle funnits ute i butik nu, så misstänker vi att något kan ha gått rejält snett under utvecklingen.

Via Eurogamer.

Själv tyckte jag Dead Island var bättre än Dying Light. En av de bästa Zombie-spelen jag spelat. Dying Light floppade enligt mig. 25/08 Vadå ni kan väl inte jämföra Dying Light med Dead Island när det kommer till konkurrens, är ju liksom rätt så olika spel... ^_^ konkurrerar ju inte ut sig själva över huvud taget bara för att det är zombies i båda, spelstilen skiljer sig ju enormt. Surt... 16/07 Som jag förstod det så var inte Techland och Deep Silver helt i sync med andra saker, eftersom Techland "förlorade" sitt IP till Deep Silver och inte fick göra exakt som dom själva ville med Dead Island, därför gav Deep Silver DI2 till Yaeger, medans... 16/07 Skulle tippa på att Techland kommer att ta över utvecklingen nu, precis som det var tänkt från början. Techland hann påbörja utvecklingen av Dying Light med WB innan Dead Island 2 var spikat, vilket ledde till att Deep Silver fick leta någon annan utvec... 15/07 Mjo... "okej" var precis vad tidigare var. Bristerna i logiken är för stora och enformigheten blir värre än det tidigaste C64-spel... 15/07 Ja Techland gjorde Dead Island 1 och senare Dying Light som är ruskigt bra. Techland har inget med Dead Island 2 att göra. Tror det blir svårt att mäta sig med Dying som är galet as bra i Coop. 15/07 Jag. Jag har lagt många timmar på det och haft kul. 15/07 15/07 Jag körde dock inte multiplayer men som själv var det svin tråkigt. 15/07 Fantastiskt kul i multiplayer. Har runt 160 timmar på Dead Island och Riptide med min polare. Så ja, det finns folk som gillar det. 15/07
Skicka en rättelse