När #Hearthstone: Heroes of Warcraft först utannonserades var det många som spottade och fnös i #Blizzards riktning. Vilket är lite svårt att tro idag när miljontals personer spelar, titeln är näst störst på Twitch och en välmående proffsscen växer så det knakar.

Denna framgång innebär också att Blizzard tjänar rätt fina pengar på spelet, närmare bestämt 20 miljoner dollar (174 miljoner kronor) – i månaden. Detta enligt analyser från Superdata Research, som även visar att 8 miljoner spelar på pc och 9 miljoner på surfplattor och mobiltelefoner.

Inkomsten är större än #Valves #Dota 2 som drog in 18 miljoner dollar under mars månad. Varken Dota 2 eller Hearthstone kan dock sätta emot giganten #League of Legends som tjänade ihop 123 miljoner dollar i januari.

Via Venturebeat.

Den här nyheten gör mig glad :) HS har precis som DotA2 en fantastisk betalningsmodell, något som tusentals andra spel borde ta efter. Det viktigaste med ett s.k f2p är att det inte finns någon tidsbegränsning i spelandet och att du samtidigt ges tillgå... 13/08 Ja? Men du kan låsa upp allt gratis. Du vet utan pengar. Ett spel som detta är bara bra om dom inte ger allt på en gång 13/08 är en väldig skillnad på nödvändighet att spendera pengar mellan dota2 och hearthstone. Du kan säga att man inte behöver spendera pengar för att vinna gå vidare i hearthstone men i dota2 har du allt redan ifrån början, enda skillnaden är om du vill ha... 12/08 Grymt lir och Blizzard förtjänar varje krona. 12/08 Ja! Med en bra modell dessutom. Tänk om majoriteten av f2p följde efter samma f2p modell som detta eller typ dota 2 12/08 Inte konstigt när folk spenderar tusentals dollar på skiten. 12/08 Har alla kort som är bra och då har jag endast spenderat 20$. Har sparat 7000 guld till TGT så tror inte att jag kommer spendera mer pengar just nu. 12/08 Köpte ett 40€ pack tidigare när jag var uttråkad och visste att jag skulle spela mycket. Med tanke på hur mycket jag har spelat känns pengarna tillbakatjänade flera gånger om. 12/08 Har inte spenderat en krona, men är mer än nöjd med det jag kan prestera i spelet samt resultat. Mobilversionen är kanon, underbart att kunna spela på jobbet. 12/08 Hade mycket dötid under sommaren och provade spela Hearthstone på surfplattan. Nu har jag nog lagt 600-700 kr på det totalt. Och jag som undviker i det längsta att lägga ens 15 spänn på nåt i mobilen annars... :/ 12/08
Skicka en rättelse