Blir det DirectX 12 som begraver stridsyxan mellan de två fienderna?

Förutom att flytta mer av ansvaret för grafikberäkningarna till utvecklarna - som förhoppningsvis kommer att utföra underverk - kommer DirectX 12 göra det möjligt att köra olika grafikkkort i din dator. Till och med från olika tillverkare.

Idag kan du som bekant köra två identiska polygonskyfflare parallellt med varandra men i framtiden kommer du alltså att kunna stoppa in ett Nvidia-kort samt ett från AMD i samma dator utan att starta det tredje världskriget. De första testerna visar också hur oväntat bra det funkar.

Det är Anandtech som står för testandet och de har använt en specialversion av nysläppta #Ashes of the Singularity som blev det första spelet att ha stöd för DX12. Något överraskande får de också bättre resultat just när AMD- och Nvidia-kort samarbetar i jämförelse med dubbla kort av samma modell. Vilket kort som var det primära gjorde ingen större skillnad även om R9 Fury i förarsätet och ett GTX 980 Ti som backup pressade ut någon extra bilduppdatering mot det omvända.

Vilket är lite underligt. Det är svårt att säga att Fury X + 980Ti är bra eller dåligt om man inte vet hur bra 2x Fury X eller 2x 980Ti presterar under samma förutsättningar. :/ 29/10 De jämförde inte Crossfire/SLI med två av samma kort så som jag förstod det men diskuterar att CF/SLI är bättre då man kommer upp i en ökning på runt 80% jämfört med bara ett kort: 29/10 Eller GFree, som i Gordon Freeman. Half-Life 3 confirmed med andra ord. ;) 27/10 Än en gång gör Microsoft sig oumbärliga för den inbitne gamern. Trodde faktiskt att Microsoft skulle få problem då vulcan lanseras då deras monopol-läge på direct x ägt flertalet gamers OS då man helt enkelt inte kan använda nåt annat OS pga spelen kräv... 27/10 Så jävla typiskt Microsoft att syssla med sån här skit. 27/10 Parar man ihop så blir det kanske en FreeG-Sync? ;) 27/10 Gå in på deras artikel - fanns en sådan stapel vill jag minnas. 27/10 Seriöst, det här verkar ju faktiskt riktigt grymt för framtiden. Låter som väldigt fina möjligheter för konsumenten. 27/10 Om det blir så är det riktigt bra. Jag har aldrig tyckt att CF och SLI konfigurationer inte varit ekonomiskt försvarbara om man köper nytt. Lite vinning till förhållande till pris. 27/10 Hur nice kommer det att vara i framtiden när man väljer sitt nästa grafikkort och inte bry sig om det är grönt eller rött, man bara köper det bästa just då eller most bang for the buck och så har man även sitt gamla kvar i burken för att ge ett par extr... 27/10
Skicka en rättelse