Följ med på en guidad tur genom det nya gränssnittet.

Den 12 november uppdaterar #Microsoft Xbox One-gränssnittet, som förses med nya funktioner och underliggande teknik. I dag får vi ta del av en film där pr-mannen Larry "Major Nelson" Hryb och utvecklaren Richard Irving berättar om nyheterna.

Vid första anblicken är det mesta sig likt, utseendet bygger fortfarande på samma grafiska, pekplattedoftande bricktänk som delas med Windows 8. Men navigeringen är nu vertikal, och nedanför hemskärmen hittas de senast använda spelen och apparna. Under det kommer pins, alltså saker du stiftat fast som favoriter, och dessa når du snabbt från hela konsolen genom att klicka ut dig ur det du håller på med och trycka högertriggern.

I samband med uppdateringen, som alltså släpps nästa torsdag, blir ett hundratal Xbox 360-spel spelbara på Xbox One, och fler titlar tillkommer med tiden. Exakt vilka spelen är vet vi inte i nuläget, men kollega Calle Johansson-Sundelius säger sig veta att hela listan släpps den 9 november. Vi håller er förstås informerade så snart vi hör något.

Skicka en rättelse