Använd på egen risk.

#Fallout 4 må vara fantastiskt underhållande, men det är också ett spel som formligen skriker efter buggstädning. Och #Bethesda hör bön: en första batapach finns nu tillgänglig att testa via Steam för den som vågar.

Betapatchen tar hand om en kraschbugg, fixar bättre stabilitet och minneshantering och en bugg som gjorde att questen When Freedom Calls inte kunde avslutas. Hela changeloggen har du nedan. Den innehåller ganska få ändringar, och varken terminalbuggen (du fastnar vid terminalerna) eller gamebreaking-buggen Monsignor Plaza vi skrev om nyligen lagas. Vi har i nuläget ingen information om när PS4- och Xbox One-versionerna uppdateras.

Gör en backup av spelet innan du installerar betapatchen. Standardsökvägar för spelet respektive save-filerna:

 • C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Fallout 4

 • C:\Users\[ANVÄNDARE]\Documents\My Games\Fallout 4

Ändringslistan i Fallout 4:s första betapatch till pc:

New Features

 • Number pad keys can now be used for remapping

 • Remapping Activate now works on Quick Container

Fixes

 • General memory and stability improvements

 • Fixed issue where equipped weapons become locked after completing Reunions

 • Fixed issue with When Freedom Calls where the quest would not complete

 • During Confidence Man, fixed issue where player's health would continuously regenerate

 • Fixed crash related to jumping into water and reloading saved games

 • Fixed issue where Launcher would not save God Rays Quality setting properly

This beta update is a work in progress so before opting into the beta, back up your saved games. Please give us feedback at our beta forums

För att få tillträde till betapachen gör du så här:

 1. Logga in på Steam

 2. Högerklicka på Fallout 4 i ditt spelbibliotek och välj "Egenskaper"

 3. Välj fliken "Beta"

 4. I rullgardinsmenyn väljer du "Beta update", klicka sen "Ok"

 5. Fallout 4 ska nu uppdateras. Starta det när uppdateringen är klar

Om du inte vill betatesta fler patchar upprepar du steg 1-4 ovan, och väljer i sista steget "None - Opt out of all beta programs."

oj vad liten patch.. wtf? De kan väl i alla fall släppa en redig update på att binda om grejer och varför inte lite fler bugfixar? ska man behöva vänta på inoffical Fallout4 patch? =) 30/11 Till alla som har probs med att få spelet att funka med högre FPS än 60, jag kör med mitt 970 på 144 Swift genom att att låsa FPS.en till 90 (via Rivatuner) Med spelet på 90 fps (även G-synk på) så får jag skönt flyt konstant och det ballar ej ur i term... 26/11 Dessvärre sitter jag på en 144hz skärm och ett 980ti... att spela över 100fps får spelet att fullständigt balla ur. Campar jag skärmen till 60 så känns det som att spela under vatten men buggar som t.ex. lämna terminaler försvinner. Har valt att vänta... 26/11 fattig patch, inte mycket dem fixat. Personligen har jag inte råkat ut för några direkta buggar, men det finns massor av saker jag vill dem skall förbättra, ex keymapping, fov, companion interactions. 25/11 Tänkte på denna: http://9gag.com/gag/aPGEjyn Vet inte vad som är värst, "featuren" som han kom in i huset på eller det faktum att kedjorna som "låser" dörren sitter på insidan när dörren öppnas utåt... 25/11 Betapatch? Vad är detta för skit? Antingen släpper dom en fullvärdig patch eller ingen alls. Sånt här trams fanns inte förr. Varför ska spelarna sitta och betatesta en kommande patch? Det är spelutvecklarnas jobb. 25/11 Under 2 veckors tid har jag varit rädd för monsignor plaza buggen ska fucka upp mitt liv, men igår efter att jag skaffade alla bästa vapen och bästa power suiten så tog jag en liten paus o sen så startade inte min xbone längre så nu sitter man här med... 24/11 Speltid på 43 timmar av Fallout 4 på PC. Stött på två buggar. Jag sprang på ett öppet fält med 100% i HP, ramlade ihop och dog. Den andra buggen var att jag ställde mig i en hiss för att ta mig till högsta vårningen som jag fastnade i. 24/11 Jag har inga riktiga problem med Fallout 4..Jag väntar hellre tills den "riktiga" patchen. :) 24/11 När ska dom patcha spelet så det blir roligt då? Måste säga FO4 är rätt bra överhypat. Brunt, repretivt och buggigt. Game of the Year 2015! 24/11
Skicka en rättelse