Motstridiga uppgifter – säljer Battlefront bra eller dåligt?

Med #Dice, julhandeln och en gigantisk filmlansering som draghjälp vore allt annat än åttasiffriga försäljningssiffror för #Star Wars: Battlefront en sensation. Och visst verkar det gå bra för spelet – 12 miljoner exemplar tros ha sålts innan nyårsklockorna hann säga sitt, enligt uppskattningar från analytikern Michael Patcher på Wedbush Securities.

Enligt Patchers beräkningar såldes 6 miljoner ex i november och ytterligare 6 miljoner i december, skriver Fortune. Han uppskattar att snittpriset ligger på 55 dollar, vilket då ska ha skyfflat in 660 miljoner dollar (drygt 5,5 miljarder kronor) på #EA:s konto. EA själva har inte avslöjat några färska försäljningssiffror. Målet är att sälja 13 miljoner Star Wars: Battlefront-exemplar innan den 31 mars i år, en uppdatering från det tidigare målet på 9-10 miljoner.

"Sälj fler spel, annars...!

Samtidigt har det kommit rapporter om att Star Wars: Battlefront sålt sämre än väntat. I november rapporterade spelbutikskedjan Gamestop sämre försäljning än väntat för Battlefront (och även för #Halo 5 och #Assassin's Creed: Syndicate), skriver Gamespot. Om spelet säljer som EA önskar kommer vi garanterat få besked om det i form av en entusiastisk pressrelease. Stay tuned.

Håller med 07/01 Är fler i världen som spelar på en konsol? Du kan inte vara sämre än mig? https://www.youtube.com/embed/cZ-KlPRYIac 06/01 Köpte spelet under julrean på Origin och jag gillar det även om det finns en del missar. Det jag tycker är jobbigast är att det är så få som verkar spela det på PC vilket gör att det är svårt att hitta servrar som är bra. För mig som är en n00b på MFPS... 04/01 165 timmar in nu, fortfarande väldigt nöjd. Slänger glatt iväg en extra 500kr på season pass. 10/10 would buy again. 04/01 ...säg det till alla som suttit i rätten och lyssnat på mediamaffians bulvaner prata om imaginära intäkter och "förluster". Jag står nog fast vid att när det kommer till digitalt så är "anything goes" rådande norm. Att det inte är rätt borde däremot var... 04/01 Nej det kan man inte. Och i artikeln som FZ utgår ifrån och länkar till (i Fortune tror jag det var?) så nämns mycket riktigt ordet "Revenue", men det syftar på de intäkter som spelet har dragit in när det har sålts till slutkund. All "Revenue" hamnar... 04/01 Spelet är som att ha sex med en snygg fast samtidigt riktigt korkad brud, det är först efter du kommer som du inser hur värdelöst och tråkigt detta skulle bli i längden. 04/01 Körde betan och skulle vilja köpa det och spela. Men gillar inte powerup spawn functionen för fordon överhuvudtaget. 04/01 Som jag skrev på annat håll... Spelet är spelens motsvarighet till Paradise Hotel. Massor med yta och inget innehåll. Totalsuccé ekonomiskt. Totalflopp spelmässigt. Kanske går hem hos dem som gillar FPS med gamepad! 04/01 Fast visst kan man det. När det kommer till "ettor och nollor" så har man vilken sorts matematik man vill. Till och med i domstolarna... 04/01
Skicka en rättelse