När vr-headsetet Vive försenades förklade #HTC att anledningen var ett stort teknologiskt genombrott. Nu har vi fått veta vad det handlar om: en kamera!

Kameran fästs framme på headsetet och gör det möjligt att se de riktiga omgivningarna i hemmet samtidigt som vi spelar. Vilket gör att vi inte riskerar att springa in i väggar eller ramla över kaffebord och bryta nacken.

Förutom denna möjlighet har även handkontollerna förändrats en smula, och skärmarna är ljusare än tidigare versioner. De har också passat på att döpa om maskinen till Vive Pre. Läs mer om allt det här hos BBC.

Vive Pre släpps i april. Vi vet än så länge inte vad den kommer att kosta.

Våra vänner hos Sweclockers är på plats på CES-mässan i Las Vegas. De har fingrat på Vive Pre och kommer under förmiddagen (runt 11.00) att lägga upp en film om upplevelsen. Håll koll på deras samlingssida för mässan för att inte missa det!

Eller så kan det vara så att HTC/Valve har haft en diskussion med OR skaparna om releasedag och pris och kom då fram till att dom kunde flytta fram datumet för att lägga till kameran så att den ingår från början och samtidigt inte behöva släppa den lång... 07/01 Inte nog för att försena lansering , meningen var att hinna före oculus och att vara först borde t.om du förstå har väldigt stor betydelse för att erövra en ny marknad. Fanboy much ? 06/01 Måhända att slappa en kamera på någonting inte är en "technical breakthrough" Men hur den används och är optimerad i hårdvaru samt mjukvaru/kod mässigt kan mycket väl vara. Och ett tekniskt genombrott för firman är ju subjektivt. Du tror säkert att "9/1... 06/01 Kameran är en absolut nödvändighet som saknades tidigare, ingen vill eller ska behöva ta sig headsetet hela tiden när de behöver se sin verkliga omgivning. 06/01 Inget negativt med kamera , men för oss som följer vr utvecklingen är denna påhängskamera inget "technical breakthrough" och anledning nog att försena lanseringen av vive. Det uppenbara är att valve mörkar de lanserings problem de har med en lögn. Osnyg... 06/01 Förstår inte negativiten kring den frontmonterade kameran. Augmented reality nån? 06/01 Skulle själv uppskatta en kamera. Tyckte det var för mycket meka med datorn under spelade och Oculusen av, glasögon på, meka, glasögon av och Oculusen på och försöka inte trassla in sig i sladdarna. 06/01 Så det stora tekniska genombrottet som gjorde det värt att skjuta fram releasen var en jävla kamera? Detta bevisar bara att Vive inte kommer vara tillräckligt mogen för release redan nu i april. 06/01 5%? Nåja, vi får se. Hur som haver mycket intressant nu. 06/01 Kamerasystemet är nödvändigt om man tänkt vandra runt i rummet utan att krocka med fysiska saker , är inte mycket att hurra för när det dyker upp irl saker i den virtuella världen , det just irl man vill man komma ifrån när man tar på sig hjälmen. Nu... 06/01
Skicka en rättelse