[[Jack Thompson]], den i spelkretsar ökända advokaten, är ute på nya upptåg. Än en gång är det #Rockstar och deras utgivare #Take Two Interactive som fått rejäl portion hot kastade mog sig - Thompson kräver att få testa skolgårdsliret #Bully innan det släpps, annars stämmer han företaget.

Han har redan plitat ner 40 punkter som han anser vara tillräckliga för att stoppa spelet, där han bland annat drar direkta paralleller till olika våldsdåd i skolor. Tidsfristen för hans begäran gick ut i måndags, vad Take Two har svarat framgår inte i artikeln på bit-tech.

Tack till Fargo för detta #nyhetstips!
Nu missupfattade du mig nog. Även om spelet enbart innehåller fiktion så existerar själva spelet i våran verklighet. Eller är det det fiktivt spel (=metafiktion) som aldrig kommer att komma ut? GTA är definitivt ett spel som existerar i (min) verklighet... 17/08 Seriöst, spelet handlar om en skola där alla är bullies, tjejerna ser ut som porrstjärnonr och man kan sprinda runt att spöa på folk hur man vill. Det är inte VÅRAN verklighet, påhittat och det är inte VERKLIGA skildringar av riktigt våld. T ex är inte... 17/08 Den process jag har bevittnat (innifrån spelbranschen) är att utvecklaren/förläggaren fyller i ett formulär som ligger till grund för ESRB-ratingen. Dock står det på wikipedia att de även tittar på gameplayvideos...antinge så har de tajtat till vilkoren... 17/08 Den är inte satt av utvecklaren. Den är satt av olika branchorganisationer och/eller statliga verk beroende i vilken del av världen man befinner sig. Pan European Game Information i delar av Europa Entertainment Software Rating Board i USA/Canada Britis... 17/08 Spelet (skildringen) existerar ju i samma verklighet som vi, din besserwisserwannabe! 17/08 Nej. Det finns en åldersrekommendartion satt av utvecklaren själv. 17/08 ja precis, fattar inte heller! 17/08 Varför existerar ens den här debatten? Jag menar, finns det inte en åldersgräns på spelet? 17/08 vi snackar spel och inte verklighet din besserwisser! 17/08 [http://video.google.com/videoplay?docid=2496293981990713675&q=lovely+spam] :P 17/08
Skicka en rättelse