Alternativ rubrik: "Gå ut, det är fint väder".

Såväl Sony som Microsoft erbjuder en prenumerationstjänst för sina konsoler som bland annat gör det möjligt att spela online. För att sockra erbjudandet slänger båda läger med regelbundna gratisspel, rabatter och andra fördelar.

Från och med den 20 juni kommer Microsoft att höja det rekommenderade priset för sin tjänst, från 449 kronor per år till 599. Det nya styckmånadspriset blir 79 kr. De som har en aktiv prenumeration ska ha blivit meddelade i fredags om den kommande prishöjningen men om du tecknar ett nytt årsavtal innan ökningen får du det gamla priset. Notera att enskilda återförsäljare kan sätta egna priser, se prisjakt nedan för de aktuella priserna.

De nya rekommenderade priserna för Xbox Live Gold, med Playstation Plus som referens, ser ut så här:

Period

Playstation Plus

Xbox Live Gold

1 månad

65.00 kr

79.00 kr

3 månader

189.00 kr

199.00 kr

12 måander

480.00 kr

599.00 kr

Dubbelpost* varför kunde jag inte citera för? Vad hände här? Min kommentar var menat till en person här. Hm? 19/05 Du verkar vara en av personerna som inte fattar vad Xbox live är förutom att kunna spel online. Nej jag kan inte spela elder scrolls utan att betala en månadskostnad för live. Jag har fått en massa stortitlar gratis under ett år som kostar mer än din... 19/05 Det är INTE gratis. Du får grejorna för en motprestation. Hade MS slängt grejorna på dig utan några hakar så hade jag inte protesterat, men gratis är det inte som det fungerar nu. 19/05 Men.. men.. Nextgen skulle ju bli billligare och bättre? 19/05 sony och ms skrattar hela vägen till banken. betala för online ,Looooool 19/05 Du missförstår min anledning för att "komma in och gnälla". Jag tycker ingen som betalar MS för att spel online är dum, ni har ju inget val. Även om ni får en del "gosaker" för priset, som antagligen skulle motivera Gold ensamt så har ni ju inget altern... 19/05 Ja du, det kan alla ifall man väljer en annan platform, men som sagt innan så får du ju mer än bara en månadskostnad när du använder xbox live. Om man anser sig att inte ha resurserna för att kunna betala denna månadskostnad eller årliga kostnad så behö... 18/05 Normalt fullpris? Beror ju som sagt vart man köper spelet och just nu så är det billigaste uncharted 4 lite drygt 500kr, dvs blott en hundring mer än ditt "normala" fullpris. "Normalpris" på pctitlar varierar nåt rejält med, finns allt från 50kr och upp... 18/05 399kr är ett normalt fullpris på titlar till PC. Då kan väl du leta upp det där smultronstället där Uncharted 4 finns för 399kr, proffsletarn? 18/05 Du har ju noll koll, det har ju. ofta. kommit AAA spel till gold, det är ju på psn det kommit mest billiga spel. Jämnför själv. Och på reorna som ändras varje vecka har man fått dlc gratis till typ Battlefield 4 och BF Hardline. Nu är det en dlc till... 18/05
Skicka en rättelse