Sacrebleu! Canard! Contenu téléchargeable! (Je ne suis pas français.)

När #Battlefield 1 släpps den 21 oktober är Frankrike inte en av de spelbara nationerna i multiplayer. Det mycket märkliga beslutet bekräftas och motiveras av Julien Wera, produktstrateg hos #Dice, i en intervju av franska IGN.

Att Frankrike, som var en av de viktigaste aktörerna under det första världskrig som Battlefield 1 är förlagt till, får stå vid sidan av beror enligt Wera på att Dice vill lyfta fram krigets mindre kända platser. Man vill också överraska spelarna med saker de inte förväntat sig.

Vi får nog säga att överraskningstaktiken lyckas – att utesluta armén på vars jord betydande delar av kriget utkämpades hade få räknat med. Samtidigt överraskas absolut ingen av det faktum att Frankrike dyker upp som premium-DLC någon gång efter att spelet släppts.

Dice-strategen motiverar beslutet ungefär (Google-översatt) så här:

För att verkligen göra den franska armén rättvisa i multiplayer, och för att att lyfta fram sidor av kriget som sällan setts, beslutade vi att tillägna dem en hel specialbehandlad premium-expansion efter att spelet släppts.

Och det citatet egentligen betyder, efter att PR-klyschorna tvättats bort (fritt översatt av undertecknad):

Vi tror att Frankrike är ett av de DLC-innehåll som kan sälja bäst.

Ingen som tänkt på att Battlefield 1 är ett sci-fi-spel? Uppföljaren till Codename Eagle? Märkligt att citera förlustsiffror och olika länders inträde på slagfältet... 18/06 Jag kan inte göra mer än att hålla med! det här nya sättet att släppa spel driver mig till vansinne tamigfan! varför kan man inte få köpa ett spel en gång, och inte behöva köpa det i 18 episoder, eller 2 säsonger, eller bli tvungen att köpa till "season... 17/06 Hahahahahahahahaha, kom igen gott folk på FZ, detta spel är utvecklat av DICE med EA bakom. Två äckliga företag som inte har någon själ. 16/06 Haha det lökigaste jag hört på länge :D 16/06 Nej, nej! Nästa steg är ju pre-game DLC, någonting att spela som teaser innan spelet släpps. Skotten i Sarajevo som dag -14 DLC, för endast 9.99. Var där, spela innan polarna, få hatten och den exklusiva handgranaten upplåst i huvudspelet. 16/06 http://i.imgur.com/3YbN0B7.png 16/06 Men att de tyska och brittiska arméerna helt plötsligt består av 90% mörkhyade soldater som de var i streamen är okej? Ja, det fanns ett fåtal mörkhyade soldater, mestadels på den afrikanska fronten, men att hellre fokusera på dessa än en huvudaktör som... 16/06 Fast det är inte en bra affärsmetod, såklart att dom måste planera sånt långt innan spelet är klart för att kunna maxa vinst marginalen. Det ända sättet att få dom att lyssna är att inte köpa deras produkter. 16/06 Bara en tidsfråga innan man kan köpa första DLC't innan originalspelet ens är släppt, med motiveringen: "For those who want a truly epic experience from day one!" 16/06 Det där är det största jävla skitsnack jag någonsin hört. Premium-DLC för att göra dem rätta? Snarare för att göra deras mjölkning rätt. Detta är ju skandal! Att de sedan vill framhäva de mindre kända platserna är fan i mig ingen orsak att undanhålla... 16/06
Skicka en rättelse