#Cyberpunk 2077 är CD Projekts nästa ambitiösa projekt efter rollspelet #The Witcher 3: Wild Hunt blev slutet på Geralts saga. Det är sedan tidigare känt att teamet som arbetar med spelet är större än The Witcher 3:s någonsin var och utvecklaren verkar ha stora planer.

Nu har det kommit fram lite nya uppgifter, nämligen att spelet kan få en multiplayer-del och att det använder sig av komplex teknik för att bygga upp en stor levande värld. Uppgifterna kommer från Gamer Pressure som har översatt en ansökan från företaget till det polska GameINN-programmet. Programmet ger polska spelutvecklare stöd för att nå ut på den internationella spelmarknaden.

I ansökan nämns något som kallas "City creation" samt "Seamless multiplayer", där den sistnämnda handlar om en avancerad teknik för att skapa unikt multiplayer gameplay. Bland annat nämns möjligheten att leta upp motståndare och stöd för olika spellägen.

Exakt vad detta innebär är svårt att utröna, men Gamer Pressure spekulerar att det handlar om det handlar om en multiplayer-del liknande den i #Watch Dogs 2, där spelare när som helst kan träffas i världen och gå med i varandras sessioner.

Om detta stämmer skulle det bli första gången företaget har med multiplayer i deras spel, då deras tidigare titlar varit helt fokuserade på omfattande single player-kampanjer. Det är dock värt att nämna att detta än så länge endast är spekulationer, och ansökan är inget bevis på att detta faktiskt kommer implementeras.