Något överrakande har det visat sig att en kvinnlig karaktär i #Watch Dogs 2 har försetts med ett relativt detaljerat könsorgan. Det hela har fått stor uppmärksamhet efter att en användare skärmdumpat damen i fråga och lagt upp bilden på Twitter. Men det ogillades av #Sony, skriver personen på Neogaf, och berättar att hans/hennes PSN-konto stängts av i en månad med motiveringen att det bryter mot företagets regler att dela bilder av denna natur.

#Ubisoft har svarat att man kommer patcha den kvinnliga spelarmodellen så att hennes genitalier inte längre visas på ett sätt som bryter mot PSN-reglerna. Noterbart är att Watch Dogs 2 har flera nakna karaktärer, både män och kvinnor, men det verkar som att den här kvinnan är den enda vars könsorgan visas så explicit. Så här säger Ubisoft, enligt Kotaku:

We are patching the one female NPC.

Bilden på den enligt Sony upprörande nakna kvinnan har du här (NSFW.), och filmer på kvinnor och män som nakna på ett mer okej sätt du nedan.

Watch Dogs 2 släpptes till PS4 och Xbox One i går (Windows-versionen landar om två veckor). FZ recenserar i detta nu – du läser vårt omdöme i dag eller senast i morgon.

Hehe om du säger det så :D 17/11 Vad har det med ålder att göra? Det jag säger är för att våga pröva något nytt så får man stå ut för riskerna som ger. Vad jag har sett så har inte en enda person på forumen kritiserat Ubisoft för att de la in genitaler, utan tvärtom. Det har varit väld... 17/11 Du är inte så gammal va? Att "folk" blir upprörda av nakenhet har inget med vad du kallar PK eller västvärlden, utan är djupt rotat i USAs kultur sedan mycket länge. Det är allmänt känt att Europa och USA skiljer sig väsentligt med hur våld, svordomar... 17/11 Är nog väldigt troligt ja. Nu fick ju utvecklaren gratis reklam över det faktum att det finns "naket" innehåll i spelet och dessutom blir det en jäkla massa extra publicitet från arga unga män som nu inser att de tydligen blivit berövade av lite digital... 17/11 Men morden är inte riktiga, ingen har blivit skadad, dödad på riktigt, du reagerar inte på dessa som på riktiga mord. När du (antar jag) tittar på en sexualiserad nakenbild så tittar du idag antagligen på pixlar eller fotografi av något slag, d v s inte... 17/11 Är det inte "som vanligt" den gamla fina taktiken för att få gratis publicitet? Inte sällan på B-filmer och en del A för den delen någon skandal där någon bråkar med någon i cast'en eller något kontroversiellt för att få lite gratis spaltmeter och dragh... 17/11 Och morden ser ut som riktiga mord. Din poäng är som bortblåst. 17/11 Mord - inte ok. En sekvens i ett dataspel som visar ett fiktivt mord - Ok En bild av en snippa - Inte ok En bild av en låtsassnippa som ser likadan ut som en riktig snippa - Inte ok. Skillnaden? Alla bilderna av snippor, riktiga eller inte ser UT som... 16/11 Nä. Fortfarande ingen bild ... jättebesviken! :( "Något är tekniskt fel. Tack för din uppmärksamhet—vi ska fixa till det och ha saker i ordning snart igen." 16/11 Nä, ser inget. Besviken ... 16/11
Skicka en rättelse