Blizzard fasar ut stöd för Windows XP och Vista.

Utvecklingen har bara en riktning och det är framåt. Allt eftersom #Blizzard utvecklar sina spel vidare är det kanske en självklarhet att den gamla teknologin får svårt att hänga efter. I det här fallet handlar det om två reliker till operativsystem som snart får ses som officiellt pensionerade.

Spelare som hängt sig kvar vid Windows XP eller Windows Vista får därför en brännande anledning att uppdatera sina datorer. #Blizzard har nämligen gått med att man inte tänker ta dessa operativsystem i beräkning under framtida utveckling av sina storspel.

I ett foruminlägg på Battle.net framgår det att spel som #World of Warcraft, Star Craft II, #Diablo III, #Heroes of the Storm och #i[iHearthstone[/i]"]kommer att påverkas av utfasningen som beräknas ta vid senare i år. Efter den tidpunkten kommer det inte längre vara möjligt att spela titlarna utan att först uppdatera till ett mer modern operativsystem.

Är detta något som kommer att påverka dig?

Skicka en rättelse
Så jäkla dåligt av Blizzard att inte stödja Windows 2.0 :(. Vill kunna spela det i 1080p, med 144fps på en 286:a. Skämt å sido. Det är så här i datorvärlden, utvecklingen går framåt. Blir svårt för Blizzard att utveckla WoW om de måste stödja äldre syst... 20/02 WoW brukar ju ligga väldigt högt på WineHQ's kompatibilitetslista. Har tyvärr en känsla av att detta kommer påverka det... 20/02 Kör själv directx 10 på min xp pro maskin Funkar kanonbra 19/02 Det är gratis att fulhacka in det. Att upgradera till nyare os kostar pengar. Finns folk som inte har så mycket pengar. 19/02 Ja, jo, men ny dator kanske inte har varit prioriteringen. Kan inte spela WoW för man sparar så man kan köpa ny dator i framtiden eller kan inte köpa ny dator för man har spelat WoW. Har aldrig hört talas om DX11 till XP, men DX10 funkar supervt. Det... 19/02 Vart har du hört/läst detta? Låter som en riktig fullösning som inte ens är värd att slösa tid på. Bättre att bara uppgradera till Windows 7 som ändå är ett bättre OS än XP. 19/02 Det går att installera dx11 i både xp och vista. 19/02 Så kan det mycket väl vara och så är det nog, även om det bara är några %enheter fler, kan man också tänka sig. (Hade dom inte betalat för wow varje månad i 15 år kanske dom hade haft råd med en ny dator!) 19/02 Tror antalet XP användare är högre när det kommer till just WoW. Finns nog en hel del som inte har råd med ny dator och som sitter kvar på XP av den anledningen. Spelar förövrigt inte WoW själv. 19/02 Va härligt när utvecklarna blickar framåt! =D 19/02